Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimalle maanvuokrasopimus

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 71)
 • Tuulivoimalle maanvuokrasopimus

  Hei,

  Tulikirjelmä missä suunitellaan tuulivoimaa metsäpalstalleni ja toki muillekkin mo. Millaisia asioita on kyseiseen asiaan on otettava huomioon ? Entäs tuo maksu politiikka oletteko vuokrannut ja millä hintaa ja kuinka pitkäksi aikaa ? Voiko olla vuokraamatta jos ei taho vai meneekö se kaavotuksella tuulivoimalle yms.

 • Nimetön

  Kokoomuksen filosofiantohtori x-europarlamentikko ja ilastoalan asiantuntia Eija-Riitta Korhola varmasti yhtä riittisesti suhtautuu tuulivoimaan kuin tämmä persujen kaveri.

  Asbetsin haittavaikutuksiakin tutkittiin 30v ennenkuin alettiin myöntään että asbetsi pöly on ihmiselle haitallista. Toivottavasti jo 30v, päästä tiedetään onko matalataajunen infraääni ihmiselle vaarallista vai ei.

  Planter Planter

  En kuitenkaan luottaisi poliitikkojen arvioihin  onko terveysvaikutuksia tai ei, enkä niiden arvioihin jotka tekevät bisnestä asialla. Ehkä paras lähde etsiä objektiivista tietoa lienee tämä TEM:in selvitys:

  http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handle/10024/80067/TEMrap_28_2017_verkkojulkaisu.pdf?sequence=1&isAllowed=y

  Nimetön

  Joo, tuossa ” tutkimuksessa” juuri sanotaan että asiaa on tutkittu varsinvähän ja altistumisia on ollut varsin vähän ja asian lisätutkiminen varsin perusteltua.  Ei kait tuossa tutkimuksessa ole mitään terveysvaikutuksia tutkittu.

  Nimetön

  Kerran kuunneltiin aivan toisen alan kotimaista tutkijaa ja kysyttiin minkälaista se on tutkijan työ niin vastaus oli ”niukoista resuseista johtuen kotimainen tutkinta sitä että talvi luetaan Eurooppalaisten tutkijoitten  julkaisuja”. Tämä Työ ja elinkeinoministeriön julkaisu juuri sitä ja TUTKIA lukenut juuri sitä mitä tutkimuksen tilaaja toivonut.

  Nimetön

  En minäkään tiedä onko tuulimyllyistä terveysvaikutuksia, mutta huolestunut olen kummiskin.

  Tolopainen

  No ei niin minkäänlaisia. Niska voi nyrjähtää kun tuijottaa läheltä tornin huipulle. Mitään ääniäkään niistä ei kuulu.

  pihkatappi pihkatappi

  Niitä ääniä voi alkaa kuulumaan, jos naapuri kertoo paljonko vuokratuloja vuodessa saa ja omalle pihalle näkyy vain myllyn siipi kerrallaan.

  -Risukkojenraivaaja- -Risukkojenraivaaja-

  Niin oliko teillä kenelläkään vuokrasopimusta olemassa tuulivoima yhtiölle ?

  Jos on niin voitko kertoa mitä siinä on sovittu esim elinkaaren päähän tultua mitä laitokselle tehdään jne ?

  Timppa

  Jos me tehdään sopimus, niin siinä lukee vaikkapa  niin, että velvoitteidensa  ( vuokrat, purku ym) täyttämisen vakuudeksi vuokralainen antaa suomalaisen rahalaitoksen takuun vaikkapa 100000 euroa myllyä kohden.   Vakuussumma on lisäksi  sidottu sopimuspäivän elinkustannusindeksiin.

  Nimetön

  Kahteen sopimuspaperiin on tullut nimi raapustettua. Ensimmäisessä korvaus tulee tuulivoimapuiston allejääneestä maasta hehtaarikohtanen korvaus, yhtään myllyä ei maalleni pystytetty. Toinen puistohanke ei toteudu.

  Timpan kans ei edes aloiteta sopimusnuvotteluja vaan myllyille löytyy kyllä ottajia tuulivoimayhtiön ehdoillakin.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 71)