Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimatuki

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 84)
  • Tuulivoimatuki

    Tuulivoima saa tukea 83,5 €/MWh ja muutaman vuoden ajan yli 100 euron tuotantotukea. Kun 1 kuutio rankaa vastaa noin 2 MWh, niin samalla suhteella metsän omistajan pitäisi saada yli 40 €/m3 tukea puusta, kun tuottaa uusiutuvalla energialla esim omaan tai muiden kotiin lämpöä?

  • Tolopainen

    Äänekosken tehdas nostaa energian kotimaisuusastetta 2%. Sataan prosenttiin jää matkaa vielä 65%.
    Se ei näytä suomalaisia huolettavn, suurempi huoli on nuo muutamat uusiutuvaa tuulienergiaa käyttävät myllyt. Kova halu jatkaa öljynpolttoa, vaikka se on uusiutumatonta tuontitavaraa.
    Missä on Suomen ohjelma esim. siihen millä aikataululla öljyn käyttö lopetetaan, se on ratkaistava lähi vuosikymmeninä, seuraavan 20v aikana viimeistään on tiedettävä miten asiassa edetään.

    Gla Gla

    Puun takaa: ”Aurinkoenergia saattaa joitakin palstalaisia hymyillyttää, mutta tosiasiassa se on tällä hetkellä Suomen nopeimmin kasvava energiantuotantomuoto.”

    Saattaa olla, mutta siinä varmaan verrataan tuotantomuodon suhteellista kasvua, ei tuotetun energian määrää.

    Sinänsä aurinkovoima on lupaava menetelmä, koska Suomessa vastoin yleistä luuloa valon määrä on riittävä tuotantoa ajatellen. Lisäksi se mahdollistaa myös pienen mittakaavan tuotannon ilman ympäristöhaittoja lähes paikassa kuin paikassa toisin kuin useimmat muut menetelmät. Lainsäädännössä on vielä jotain ongelmaa, mutta se saataneen pian kuntoon ellei ole jo korjattu.

    MaalaisSeppo

    Sekä tuuli- ja aurinkoenergia jää Suomessa marginaaliseksi. Kaksi yksinkertaista syytä, koska saatavuus on heikko suurimman kulutuksen aikaan, jolloin tarvitaan varajärjestelmä. Tätä faktaa ei ole vielä kukaan kumonnut.

    On tietysti pienimuotoisia kohteita, joissa ko. systeemit kannattaa.

    Tolopainen ilmeisesti pyrkisi 100 % kotimaisuuteen. Tällä tasolla oltiin viimeksi joskus 1800-luvulla. Kotimaisuusasteen nosto hintavilla menetelmillä, kuten tuulivoima tulee älyttömän kalliiksi. Kyllä näinkin voidaan tuontienergian määrää tietysti vähentää. Siinä on vain se ikävä puoli, että energian sijasta on tuotava lainarahaa. No bittien muodossa ko. tuonti ei aiheuta päästöjä ainakaan paljoa. Ehkä jossakin ATK -palvelukeskuksessa hieman sähkön kulutus lisääntyy.

    Puun takaa

    Koko Suomen sähkönkulutuksessa on tapahtunut entiseen verrattuna merkittävä muutos.
    Enää ei olekaan kovin suurta eroa talvi- ja kesäkulutuksen välillä,
    sillä sähkön käyttö lämmön tuottamiseen on vähentynyt samaan aikaan kun rakennusten jäähdyttäminen kuluttaa sähköä aina vain enemmän.
    Samaan suuntaan toimii myös valaistuksen pienenevä sähkön tarve.
    Tiedonsiirto alkaa olla Suomen suurin sähkönkäyttäjä, eikä siinä ole eroa vuodenaikojen välillä.
    Nykyisin on hyvin helppo seurata myös omaa sähkönkulutusta ja sen jakautumista vuositasolla.
    Tulos oli aika yllättävä:
    Melkein kuin katsoisi kuolleen sydänkäyrää!

    Tolopainen

    Jos ajatellaan taloudellisesti. Suomea ei kannattaisi pitää asuttuna ollenkaan ei varsinkaan Pohjois-ja Itä Suomea. Nehän pitää huoltaa rekoilla etelästä valtavilla kustannuksilla.
    Myöskin sähköä saa Nordpolista paljon halvemmalla, kuin mitä pystymme tuottamaan esim uusilla ydinvoimaloilla. Niiden energia ei ole halpaa eikä saatavuus yhtä varmaa kuin siirtoyhteyksillä Ruotsin ja Norjan sadoista vesivoimaloita ja tuhansista tuulimyllyistä.
    Ainoat kannattavat voimalaitokset Suomessa ovat vähät vesivoimalat ja vastapaine kaukolämpölaitokset.
    Miksi meidän täällä pitäisi jatkaa kannattamatonta painopaperin tuotantoa ja käyttää siihen vuodessa yli 2000Mw sähkötehoa, eikö tuo ole tuhlausta jos mikä.

    mehtäukko

    On se kumma isänmaallisuuden oire tämä koko maan asuttaminen.Hyvin monissa keskusteluissa mitä kummallisimmissa aiheissa lopulta vatvominen kääntyy maan asuttamiseen tai osan hylkäämiseen.
    Kyllä kautta aikain syrjäseutujen ihmiset ovat koulutettuina ”kelvanneet” liukuhihnan ääreen.Kelpaa raaka-aineet metsistä ja maan uumenista.Tai pelkkä vähäpätöinen revontulien katselu ajattaa huvituksien haussa kuitenkin ihmisiä tuhansien kilometrien takaa, jne jne…
    Nyt että kun finanssi /rahapolitiikka vääntyy irvistysasentoon,aletaan ladella päättömiä!?
    Tarkoittaako joku kannanotto sitä, että rajat kyllä ovat auki ulkomaan tulijoille, ja syntyvyyden pelastajille mutta työnsä tehnyt ”syrjäseudun” mökin mummo tai pappa unohdetaan oman onnensa nojaan?

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    ”Uusiutuvan energian osuus kokonaiskulutuksesta nousi prosenttiyksiköllä 32 prosenttiin viime vuonna. EU:n tavoitteet uusiutuvalle energialle määritellään suhteessa energian kokonaisloppukulutukseen; uusiutuvien osuus Suomessa oli epävirallisen arvion mukaan noin 35–36 % vuonna 2014. ”
    Bioenergia.fi

    Onkohan näin, että kokonaisloppukulutukseen on laskettu puulämmittäjät ja itse – energiaa tekevät? Mutta jokatapauksessa yli 38% heilahtaa helposti ja jos kemijärvi ja Kuopio toteutuu niin kirkkaasti.

    Puola pääsee liittymään nordpooliin ja myymään harmaata sähköä eli kivihiilisähköä sinne kun fortum rakentaa mielummin Puolaan kivihiilivoimalan koska Suomeen ei saanu lupaa ydinvoimalalle!

    Puun takaa

    Ammatti Raivoojalle:
    Puolan ensisijainen tavoite on vähentää riippuvuutta Venäjältä tuotavasta energiasta, mikä on kyllä hyvin ymmärrettävää.
    Balttianmaat, Ukraina, Saksa ym. maat ovat toimineet samoin.
    Suomi on tällä hetkellä Euroopan maista kaikkein riippuvaisin Venäjältä tuotavasta energiasta.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Puolan ensisijainen tavoite on nostaa omaa taloudellista asemaa ja EU antaakin hyvin liekaa Itä-Euroopan maille. Jos EU laittaisi tiukempia rajoituksia biopolttoaineiden määristä niin se auttaisi meitä ja iski Itä-Eurooppaan. Saksan päätös rakentaa kaasuputki Venäjältä ja sulkea ydinvoimalat ja korvata ne ruskokivihiileltä on yksi maailman typerimmemmistä päätöksistä ja silti Saksaa pidetään edelläkävijänä? Eise tuulivoima kannata Saksassakaan ilman veronmaksajien mammuttitukia. Viherfasismille ei saa antaa tilaa, me ollaan jo nähty sen kivihiilen käyttöä lisäävä vaikutus.

    Puun takaa

    Saksaa toki auttaa paljon se, että tuulituki ei lähde maasta ulos ja ruskohiilikin työllistää paljon kotimaassa.
    Aina jälkeenpäin moni ratkaisu osoittautuu typeräksi, se on toki kiistatonta se.
    Poliitikot voivat aina kääntää takkinsa, mutta veronmaksajat yleensä eivät.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 84)