Keskustelut Metsänhoito Työttömyyden hurja hinta 6 miljardia euroa ja vienti supistuu edelleen

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 176)
  • Työttömyyden hurja hinta 6 miljardia euroa ja vienti supistuu edelleen

    Työttömyysmenot ovat kasvaneet jo kuuteen miljardiin euroon. Yrityksille työttömyyden kustannukset näkyvät työttömyysvakuutusmaksuissa. Tilannetta pahentaa viennin supistuminen jo kuudetta vuotta peräkkäin ja lasku jatkuu. Ainoa viennin ala, mikä selkeästi kasvaa, ovat osaavat ihmiset. Onko tästä kuolemanspiraalista ulospääsyä, ja miten se tehtäisiin?

     

  • MaalaisSeppo

    Jätkä elää 60-lukua. Ruotsiin ja Saksaan silloin muuttaneet ovat jo eläkkeellä.

    Tolopainen

    Pohjanmaalaisille ei tarvitse työtä osoittaa.  Ne ymmärtää tehä sitä ihan ite. Kun on osaamista kykyä ja halua tehdä, ei tarvitse valtiolta odottaa apua tumput suorana työn vieressä.

    Jätkä

    En kehdannut sanoa, että ne ovat pääkaupunkiseudulla järjestään kaikki.

    Pohjanmaalle jäivät ne, joilla on sen verran omatoimisuutta, että perustivat oman pienyrityksen, jossa tekevät läkkipellistä koriste-esineitä. Toisilla sitten on perintötila, jossa muutama sata hehtaaria peltoa ja virolaiset maataloustyöntekijät.

    harrastelija harrastelija

    Ei pitäisi verrata maaseutua ja pääkaupunkiseutua toisiinsa. Syvenee vain edelleen se pikkupojasta saakka ollut maalais- kaupunki vastakkaisasettelu. Työttömyysasteesta viisaat pääkaupunkipolitiikot jaksaa solvata ”pieniä ja köyhiä” maaseutukuntia. Minusta parempi olisi verrata työttömien todellisia lukumääriä.

    Helsingissä on työttömiä enemmän kuin koko Kainuun maakunnassa asukkaita! Kaiken lisäksi heille ja muillekin suurimmaksi osaksi pääkaupunkiseudulla asuville miljoonalle maksetaan asumistukea kaiken muun sosialituen päälle!

    Minusta nämä ei-työssäolevat voisivat muuttaa sellaisille paikkakunnille, joissa on halvempia asuntoja. Kyllä työssäolevatkin joutuvat muuttamaan eri paikkakunnille työn perässä. Miksi nämä riippumattomat täytyy tukea ja avustaa juuri Helsinkiin?

    Jätkä

    Jalo ajatus on tietenkin ”hajasijoittaa” nuo onnettomat pääkaupunkiseudun loiset maakuntiin. Ne eivät vaan halua, eivätkä ”pysty” siellä asumaan, kun palvelut eivät ole heti oven ulkopuolella, eikä siellä ole Mäkkäriä ja lapsetkin joutuisivat kävelemään koulumatkaa parisataa metriä taksille tai bussipysäkille.

    Sinänsä asumistuet maksaa valtio, mutta kun ei olisi ansiosidonnainen päiväraha, niin KELA:n luukulta ne pitäisi ruokkia, eihän leipäjonojakaan ole kuin pääkaupunkiseudulla.

    6tukki

    Käytössä olevaa tukipolitiikkaa voi katsella vähän toiseltakin kantilta – Suomihan on erilaisten tukien luvattu maa. Yllättävän harvoin näkee kannanottoja viime vuosien kenties suurimmasta tukien saajatahosta. Vuosittain yritykset saavat nimittäin monitahoisen valtavan tukiviidakon kautta noin kahdeksan miljardin euron tuet ja täysin ilman vastikkeellisuutta eli saatujen tukien vastineeksi vain toivotaan aktiivisuutta investoinneissa, työllistämisessä jne. Työttömyyskorvaukset taas palautuvat käytännössä takaisin kiertoon ja sillä summalla pidetään yllä kotimaista kysyntää  ja edistetään työllisyyttä.

    Tuo yritysten vuosittain saama valtava tukisumma on aika hankalaa selvittää kohta kohdalta, mutta varsin hyvän käsityksen niistä saa, jos lukee Helsingin Sanomien selvityksen valtion tuista vuodelta 2013 ja laskee lisäksi sen jälkeen päätetyista lisätuista. Yritysveron kuuden prosentin lasku merkitsi lähes miljardin tukea, kiky-sopimus noin 2,5 miljardia euroa ja työnantajain sosiaalivakutusmaksuja siirrettiin työntekijöiden maksettavaksi muutaman sadan miljoonan euron edestä.

    Yrityksille maksettavaan valtavaan tukipottiin suhtauduttaisiin merkittävästi ymmärtäväisemmin, jos olisi esittää selkeitä näyttöjä esim. myönteisistä investoinneista, joita niillä rahoilla on tehty. Valitettavasti tilanne saattaa olla jopa päinvastoin, sillä monet talousekspertit uskovat ainakin osan noista tuista maksetun osinkoina yritysten omistajille.

    Tolopainen

    Yrityksiltä kaikki rahat talouteen tulee. Palkansaaja tai virkamies ovat tyhjätaskuja, jotka eivät mitään veroja pysty maksamaan, jos eivät niitä rahoja yrityksiltä tai työnantajalta ensin saa.

    harrastelija harrastelija

    6tukki: $…Yritysveron kuuden prosentin lasku merkitsi lähes miljardin tukea, kiky-sopimus noin 2,5 miljardia euroa ja työnantajain sosiaalivakutusmaksuja siirrettiin työntekijöiden maksettavaksi muutaman sadan miljoonan euron edestä….$

    Yrittäminen pitää tätä maata jollakin tasolla pystyssä, aikamoinen silmänkääntö / aivopesu täytyy olla, jos veron pienentäminenkin lasketaan tueksi!

    Jos valtiolla olisi luonnonvaroja kuten öljyvaltioilla, niin silloin voisi kuvitella jotain kansalaispalkkaa / tukea oleilemiseen. Täällä joillakin tahoilla yritetään estää kaikin keinoin niitäkin vähäisten luonnonvarojen hyödyntämistä kuten metsä- ja kaivosteollisuus. Työtähän pitäisi silti jonkun tehdä, jotta oleileminenkin onnistuu. Kai siirtotyöläisiä  tulisi vielä köyhemmistä maista kuten öljymaissa tehdään?

    MaalaisSeppo

    Kaikista yritystuista päästäisiin helposti eroon. Nostetaan yritysten verotus 100 %:iin. Sen jälkeen ei olisi yrityksiä eikä tukia. Ajatelkaa mikä säästö. 8 miljardia. Tällähän tämä valtion talous oikenisi.

    Hiluxmetsuri

    Ei 100% verotaso riitä MaalaisSeppo. Se kun lasketaan tuloksesta. Viivan yläpuolelle jää vielä paljon rahaa. Niihin pitää verottajan ehtottomasti päästä paremmin käsiksi. Sitten vasta loppuu kaikenlainen yritteliäisyys ja voidaan kaikki siirtyä elämään ruhtinaallisilla verotuloista myönnettävillä avustuksilla.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 176)