Keskustelut Metsänhoito Työttömyyden hurja hinta 6 miljardia euroa ja vienti supistuu edelleen

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 176)
  • Työttömyyden hurja hinta 6 miljardia euroa ja vienti supistuu edelleen

    Työttömyysmenot ovat kasvaneet jo kuuteen miljardiin euroon. Yrityksille työttömyyden kustannukset näkyvät työttömyysvakuutusmaksuissa. Tilannetta pahentaa viennin supistuminen jo kuudetta vuotta peräkkäin ja lasku jatkuu. Ainoa viennin ala, mikä selkeästi kasvaa, ovat osaavat ihmiset. Onko tästä kuolemanspiraalista ulospääsyä, ja miten se tehtäisiin?

     

  • Visakallo Visakallo

    Parhaillaan maksetaan Nokialle yritystukea puoli miljardia euroa valtiontakauksen muodossa kun tuli Brasiliassa verkkokaupoissa housuille. Näitähän on pitkä lista paljon lähempänäkin, mutta aika hiljaa niistä tahtovat meille maksajille olla.

    Jätkä

    Tuolle laskulle taitaa löytyä useita muitakin maksajia, kuin pelkät veronmaksajat. uutinen sinällään taitaa olla suorataan harhaanjohtava?

    Visakallo Visakallo

    Kyllähän ne valtiontakaukset vain tahtoo meidän veronmaksajien piikkiin mennä. 90-luvulla maksettiin mm. pari risteilijää, kun karibialainen tilaaja jätti ne maksamatta. Itäistä Saksaa jälleenrakennettiin suurilla summilla palkkaturvan muodossa. Valtiontakaukset ovat taas viime vuosina moninkertaistuneet ja kyllä niistä aina osa tahtoo maksuun mennä. Eihän niitä takauksia muuten pyydettäisikään.

    harrastelija harrastelija

    Tuo 100 % verotus nettotuloista kiinnostaa, lisäisiköhän se yrityksen investointeja, ettei tarvitsisi voittoja antaa verottajalle? Valtioyrityshän toimii periaatteessa näin , eli yrityksen tuotto olisi valtiolle. Mikähän siinä on, että nuo puhtaasti valtion yritykset eivät oikein kannata?

    Yrittämisessä kuten muutenkin työssä aina roiskuu, kun rapataan! Päättäjien tehtävä on ohjata lainsäädännällä se, että toiminta on rehellistä. Tarkastajat ovat sitä varten, että kaikki toiminta on lain mukainen. Vastaan tulee sitten se byrokratian peikko, jos tarkastajia on liikaa.

    Tolopainen

    Aika käsittämätön juttu, että Nokian viennille on annettu valtiontakaus ja varoissaan olevan yhtiön vientikauppojen tappioita aletaan maksella.  Nokialla on useita miljardeja rahaa kassassa maksakoot itse tappionsa. Joku virkamies on nyt ylittänyt pahasti valtuutensa.

    puunhalaaja

    Julkisesta vielä. Onko kukaan täällä koskaan räknäillyt, jotta mitkä tehtävät ja virat julkisella puolella on turhia, ja paljonko niiden lopettamisella voisi saada säästöjä?

    Jätkä

    Visakallo: ”Kyllähän ne valtiontakaukset vain tahtoo meidän veronmaksajien piikkiin mennä. 90-luvulla maksettiin mm. pari risteilijää, kun karibialainen tilaaja jätti ne maksamatta. Itäistä Saksaa jälleenrakennettiin suurilla summilla palkkaturvan muodossa. Valtiontakaukset ovat taas viime vuosina moninkertaistuneet ja kyllä niistä aina osa tahtoo maksuun mennä. Eihän niitä takauksia muuten pyydettäisikään.”

    Finveran pomo on ihan toisenlaisen käsityksen vallassa. Brasilian keikasta arvio on 55 miljoonan tappio, kun vastuunkantajat ovat maksaneet omat korvauksensa.

    Karibian risteilijätkään eivät tainneet jäädä käteen, vai onko niitä näkynyt Etelä-Satamassa laituriin kytkettyinä?

    Toisaalta on helppoa ja turvallista mennä takaamaan sellaista kauppaa, josta saa aina rahansa pois, kävi miten kävi.

    Finvera ei ole sama kuin valtio!

    vajaakantti

    Aikoinaan tuettiin Saimaan kanavan rahtiliikennettä niin, että länsisuomalaiselta sahalta kannatti kuskata sahatavaraa kanavan kautta maailmalle. Taitaa siellä joku satama olla lähempänäkin…

    Niistä julkisen puolen liioista työpaikoista  saatiin Kelalta hyvä näyttö heti vuoden alkajaisiksi ja nyt on kova huuto kunnan työntekijöiden perään.

    6tukki

    Arvelinkin, että tukiasioiden käsittely ”toiselta kantilta” nostaa haloon ainakin osassa palstalaisista, mutta perustelen vielä hiukan näkemystäni.

    Minulla ei periaatteessa ole mitään valtion tai muidenkaan tahojen yritystuen maksamisille, mutta sitä minä vastustan, että tukia maksetaan useasti täysin tarpeettomasti ja vailla minkäänlaista vastikkeellisuutta. Tiedämme varmasti kaikki, että huippukautenaan Nokia oli yrityksistä suurin valtion tukien käyttäjä, vaikka rahaa tuli ovista ja ikkunoista. Eikö nekin rahat (sadat miljoonat) olisi ollut mielekkäämpää käyttää esim. kehittyvien yritysten inventointeihin? En ymmärrä myöskään summittaista rahan lapiointia yrityksille ilman minkäänlaista korvamerkintää käyttötarkoituksesta eli toivoisin rahojen suuntausta kohteisiin, jotka välittömästi nähtävällä tavalla edistävät yrityksen toimintaa.

    Ihan talonpojan järjellä mielestäni on ymmärrettävissä kuuden prosentin yritysverotuksen lasku valtion tueksi, joka tarjoillaan verohelpotuksena. Valtion yrityksille maksamiin tukiin sisältyy muitakin verohelpotuksia.

    Jos nyt vähänkään olen ymmärtänyt hallitukselta saatuja viestejä maamme taloudellisesta tilanteesta, tulisi meidän antaa ainakin verovaroista maksettaville valtion tuille tarkat kriteerit, jotta niillä edistettäisiin taloutemme tukemista mahdollisimman paljon.

    Jätkä

    Järkevämpää oli tukea Saimaan kanavan liikennettä kuin nykyistä tuulimyllyvoimaa.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 176)