Keskustelut Metsänhoito Työvoimapula hallintaan

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)
 • Lasse

  Niimpä…  kaukana on ajat kun Suomalaisia nuoria oli mansikanpoiminnassa tienaamassa.

  mehtäukko

  Näin se osin vaan on.Surullista mutta totta: lorvikatarin vaivaamat suomalaisnuoret eivät pysty kunnon,tai sahajauhojen homehtumisen osalta oikeisiin tai mihinkään töihin.

  Siihen nähden jos maahanmuuttajat omaavat linkin työmotivaation ja -moraalin, tervetuloa vaan näyttämään näille nilkeille mallia.

  Rane2

  Toisaalta myös toisessa ääripäässä on pulaa osaajista.Tähän ei nykyinen maahanmuuttaja-aines auta.Jotain tarttis tehdä.

  http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/huutava-osaajapula-uhkaa-ohjelmistoalan-vahvaa-kasvua-rasmus-roiha-ottaisi-mallia-kanadasta-6657764

   

  Ps.Tuossa Softabilityn mainoksessa näytti metsäkoneasentajalla olevan jo lisätyn todellisuuden rillit.Ei tarvitse enää selata varaosa-tai huoltokirjaa.

  arto arto

  Ketä nuorta kiinnostaa osa-aika työ. Sulan aikaan töitä liiaksikin talvet veetään lonkaa. Tai kuntoillaan, Itse hiihtelen kuntoladuilla sekä umpisessa. metsästellen. Olen sukumme viimeinen metsuri. Jota monta sukupolvea jo oltu. Poika lähti aivan muulle alalle. Metsä jää harrastukseksi.

  petep

  Jos tekee sulan maan aikaan hullun lailla hommia niin tekeekö siinä vuoden tilin ?  Ja kyllä tässä on taas pikkasen tätä maahanmuuttopolitiikkaa mukana tässä maikkarin jutussa.

  harrastelija harrastelija

  Ei ne maahanmuuttajat korvaa omia nuoria. Mitä hyötyä on työllistää mamuja, jos omat nuoret näpyttelee kännykkää ja elävät Kelan korvauksella? Kyllä täytyy olla joku keino omien nuorten köuluttamiseen ja työhön.

  ”Kansalaispalkka” – mistä? Onko joku niin erikoinen, että pitää oikein maksaa palkkaa olemisesta? Lapsesta pitäen on kasvatettava siihen, että kaikkien työkykyisten on tehtävä elämisensä vastikkeeksi oma panoksensa kykyjensä ja taitojensa mukaan!

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Mehtäukko mollaa ihan kohtuuttomasti nuoria.

  Arto on oikeassa metsäalalla pitäisi jonkun tahon tarttua härkää sarvista että saataisiin ympärivuotisia työpaikkoja. Metsureita lomautetaan talvella ja konekuskeja kesällä, herättääkö ajatuksia.

  Vuosilomissakin pitäisi ottaa oppia asfalttialalta, miksi metsuri on vuosilomalla silloin kun on paras työsesonki. Sama asia metsäalan toimihenkilöportaassa. Silloin kun etämetsänomistajilla on mahdollisuus olla metsässään ja siellä on muutenkin paras liikkua, niin silloin ovat neuvonta- ja osto-organisaatiot lomalla.

  Suomessa on Vuosilomalaki, kesälomalakia lainsäädäntö ei tunne.

  Visakallo Visakallo

  Eiköhän meissä vanhemmissa ole kuitenkin se suurin syy, jos nuorempi polvi ei ole kovin innostunut ”oikeista töistä”. Kun rehellisesti muistellaan, niin koulua käymään ja opiskelemaan jälkikasvua ollaan kannustettu, että pääsisivät sitten elämässäan sinne vähän ylemmille oksille.

  Tolopainen

  Kausiluontoiset työt sopivat laiskalle miehelle esim. puoli vuotta keikkaa ja loput päivärahalla. Voi keskittyä täysillä pilkkikilpailuihin, niissä on hyvät palkinnot. Nykyisin saa tehokkaita akkuporakoneita, yhdellä akulla saa yli sata reikää, ei tarvitse käsin kairata.

  mehtäukko

  Niin. En haluiasi mollata ja ainakaan kohtuuttomasti , mutta…Elävä elämä vaan on siinä jamassa että surullista on. Asennevammat työntekoon ovat pahinta myrkkyä.

  Esim. metsäkonekouluun työntyy suuri osa ainesta, jolla ei ole minkäänlaista aikomustakaan alalle.Nämä housunkuluttajat pilaavat ja häiritsevät rankasti tosissaan opiskelevia. Ja se koulutus niin kallista kuin onkin, tärvääntyy jonninjoutavien sormikoukun vetäjien paapomisessa!

  Vähintä,mitä siihen olisi tehtävissä, niin 20 vuoden ikäraja. Yrittäjien pojat ja tytöt alemmalla.

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 29)