Keskustelut Metsänhoito Työvoimapula hallintaan

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)
 • wanhajätkä

  Kyllä nykyiset keskiasteen ammatilliset koulut ovat täysiä leikkikouluja. Olen niitä seurannu turhan läheltä. Liekkö resurssipula vai mikälie. Jokapäivälle ei löydy opettajaa ja nuoriso pelaa kännykkäpelejä. Saattaa mennä viikkokin ettei nuori pääse ees opettelemaan työn tekoa. Miten tuommosella systeemillä voi tulla työmiehiä….ei tuu…

   

  jees h-valta

  Aivan sata harrastelijan linjoilla. Tasa-arvoa pitää olla tekemässä maksamalla yhteiskunnalle veroja ja pyrkiä olemaan työelämässä haluttava osallistuja. Toisten kustannuksella loisijoita ei pidä hyväksyä. Nyt pitää kyllä tässä maassa työllistyä, senverran hyvät mestat on menoillaan.

  petep

  Jutussa  koitettiin laittaa pikkasen kultareunusta Myanmarin miesten erinomaisuudelle. Sitä en sano etteivätkö voisi olla kovia tekemään hommia ja oppivat vaikka ja mitä. Sitä en vaan oikein sulata  kun  aina vaan todetaan että ei löydy Suomalaisia töihin.  Missä vaiheessa esm bussikuskin hommasta tuli paskaduunia Helsingissä.  Työ josta maksetaan kelvollinen palkka pitää onnistua ihan kotimaisin voimin näillä työttömyysluvuilla.

  wanhajätkä

  Metsurin peruskurssilla vielä jotain tapahtuu mutta jatkappa konekuskiksi, Pelkkää autossa istumista palstan reunalla. Hyvällä tuurilla pääsee puoleksi tunniksi puikkoihinkin.

  Visakallo Visakallo

  Meillä on tällä hetkellä jo perheitä, joissa on viimeksi mummo tai vaari joskus 80-90-luvun vaihteessa ollut vakituisissa töissä. Vähän on vaikea siitä nuoren ihmisen ponnistaa koville työmarkkinoille, kun ei kotoa saa evääksi mitään käyttökelpoisia ohjeitakaan.

  Jätkä

  Wanha:”Metsurin peruskurssilla vielä jotain tapahtuu mutta jatkappa konekuskiksi, Pelkkää autossa istumista palstan reunalla. Hyvällä tuurilla pääsee puoleksi tunniksi puikkoihinkin.”

  On totta, että noissa varsinaisissa konekouluissa oppilaat joko istuvat nuotiolla tai autossa, kun ehkä 1/4 -osa kerrallaan on ”puikoissa”.

  Olen ihmetellyt sydeemiä, kun meillä on ollut käytäntönä, että ne, jotka eivät aja konetta, sahaavat moottorisahalla ja mikäli mahdollista harjoittelevat puiden yksilöintiä ja tukkirunkojen apteerausta.

  Kun motolla tulee huonolatuisia tukkeja, lähtee kuski oitis apteeraamaan pariksi päiväksi. Sitten koitetaan uudestaan.

  Takaan, että meidän oppilaat ovat pätevämpiä tekemään parempaa harvennusjälkeä ja parempia tukkeja minimiläpimittaan asti, kuin monessa muussa oppilaitoksessa.

  Kun ylisuurista latvoista karsii vielä kuitupöllejä, muistaa sen varmasti, kun Apsi ehdottaa tyhmää katkaisua.

  mehtäukko

  No nythän tämä nuplahti ymmärrettävälle raiteelle..!? Olin jo luulevani, että näinköhän asioita on ymmärretty vuosien saatossa.

  Olen todellakin sitä mieltä, että tekipä nuori ja edes yrittää mitä työtä tahansa, että vastikkeellisuus jotenkin toteutuu, se on parempi kuin lorviminen. Sairaus tai vamma on asia erikseen, mutta niitäkin taistelijoita löytyy.

  Rane2

  Työttömät ovat hallituksen talouspolitiikan seurauksena yhä suuremmassa vaarassa joutua töihin,mitä tehdä?

  https://yle.fi/uutiset/3-9899072

  Tolopainen

  Meillä on kortistossa noin 100000 ihmistä, jotka eivät ole kelvollisia työmarkkinoille nykyisin. Ovat liian iäkkäitä tai ongelmia terveydentilassa. Sehän on aivan varma asia, että nykyisin käytössä oleva laiton työhetosopimusjärjestelmä johtaa työttömyyteen. Vajaakuntoisille pitäisi maksaa sama palkka kuin hyvässä työkunnossa oleville. Kun työnantajat voivat valita työntekijät rannalle jää aina vajaakuntoiset. Heille pitäisi olla toiset työmarkkinta, joilla olisi alhaisempi palkkataso. Koulussakin arvosanat annetaan osaamisen mukaan. Työmarkkinoilla osaamisella muka ei enää ole merkitystä, vaan kaikki ovat samanarvoisia kyvyista ja työhaluista riippumatta. Ei se näin voi olla, sosialidemokratia on Suomessa mennyt liian pitkälle työmarkkinoilla.

Esillä 9 vastausta, 21 - 29 (kaikkiaan 29)