Keskustelut Luonto UPM ja SE

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 190)
 • UPM ja SE

  UPM sulkee paparikoneen Raumalla. SE sulkee Kiteen sahan, lomautta kaikkien sahojen työntekijät. Lomauttaa myös Inkeroisten paperitehtaan työntekijät, käytännössä on alku koko tehtaan sulkemiselle (vrt. Kiteen sulkemisen perustelut).

  Kaikki nämä ovat upeita päätöksiä yhtiöiltä. Metsien hakkuut vähenevät, liikenteen päästöt vähenevät (puu- ja kemikaalirekat). Kymijoen saastuttaminen vähenee.

  Kiinalaiset alkavat järkiintyä ja unohtavat Euroopan perukoille rakennettavat tehtaat.

  MG tehdashankeet tulevat saamaan melkoisen valitustsuman vastaansa.  Toivottavasti Rauman sahahanke kaatuu järjettömänä. Kemi sellutehdas unohdetaan ja vanha tehdas suljetaan muutaman vuoden kuluttua.

 • Tolopainen

  Sehän riippuu ihan minkä valitsee, lähin on 100km päässä ja seuraava 150km ja kolmas 200km. Näitäkin on niin tolkuttomasti, että vaikea valita. Onhan se tosin vähän naurettavaa, kun katsoo miten pieniä ovat potilaspaikkamäärältään ja valtava henkilöstö,,lienee 10 hoitajaa yhtä potilaspaikkaa kohden.

  Visakallo

  Onko viisi tolkuton määrä Suomen kokoisessa maassa?

  Tolopainen

  Taisin sekoittaa nuo keskussairaalat yliopistosairaaloihin, no eipä noissa paljon eroa ole. Kun tunaroivat yliopistosairaaloissakin perusasioissa aivan samalla tavalla.

  Visakallo

  Jatkossa kaikki vähänkin vaativampi leikkaus- ja sairaanhoito on keskitetty näihin viiteen yliopistolliseen keskussairaalaan. Minulle lähin tällainen paikka on Helsingissä.

  Tolopainen

  Mitä väliä tuolla matkalla  on, kun yhteiskunta maksaa ilmaisen taksikyydin, istuuko kyydissä vartin vai pari tuntia. Sähköjunallakin päässe nykyisin nopeasti,  200km/h. Emme elä enää hevoskyydin varassa.

  Remie

  Kansalaiset loistaa tänä aamuna, kaikilla rintamilla tiedetään Suomen viat ja puutteet mutta päättäjät ovat ulkona tumput suorana ja puhuvat hölynpölyä. Kansan pitäisikin valita edustajansa käytännön kokemuksen pohjalta eikä pärstäkertoimella. Nyt on valittu pitkiä aikoja kuuluisuuksia, näytepainioita, missejä, näyttelijöitä, mannekiineja, urheilijoita, tälläiset edustajat turvautuvat pikatietoon jolla ei ole pitkän aikavälin historiasta mitään ymmärrystä. Kuvitellaan että lukemalla aamun lehti ja ollaan valmiita päättämään maan asioista. Otsonikato oli yksi hyvä esimerkki, kukaan ei muista koko otsoonia. Sama oli EU hehkutus 25-30 vuotta sitten , kuinka paljon se tuo hyvinvointia ja vaurautta, kaupanteko on helppoa kuin heinän teko, rekat kulkee rajojen läpi pysähtymättä, rajamuodollisuudet ovat historiaa, työvoimaa soljuu yli rajojen yhtenä virtanaan, kansantalousnousee, kaikilla on hyvät työt ja ruusuinen loppuelämä. sairaalaan voi mennä vaikka Ranskaan eikä maksa mitään. Lista on loputtoman pitkä, Yksi heikkous noissa kauniissa lupauksissa on kun yksikään lupaus ei ole toteutunut työtä tekevien keskuudessa. Kaikilla on velkaa, ja suuri osa kansaa on ostolakossa m pankit antaisivat rahaa jos joku vain lainaisi. Heh Heh hee. Olipa hieno idea luvata kaikkea. Nyt on ihan kaikki peruuttamattomasti perseellään.

  A.Jalkanen

  Kohtahan se nähdään, kuinka asiat alkavat kiireen vilkkaa kohentua Brittein saarilla, kun saavat EU-eron lopultakin maaliin. ? Meillä on tällä palstalla niin paljon viisautta, että kyllä tästä porukasta saataisiin meille Suomeen melko pätevä hallitus! Ehkä kuitenkin melko lyhytikäinen – saattaisi kaatua sisäisiin ristiriitoihin jo hallitusneuvotteluissa…

  Alustava salkkujako:

  pääministeri: Tolopainen

  valtiovarainministeri: jees h-valta

  maa- ja metsätalous: Jätkä

  sisäministeri: Gla

  ulkoministeri: Visakallo

  työministeri: miisu4f

  ympäristöministeri: hemputtaja

  terveysministeri: Anton Chigurh

  tiedeministeri: Scientist

  elinkeinoministeri: Planter

  peruspalveluministeri: Remie

  ulkomaankauppa ja kehitys: puunhalaaja

   

  Remie

  A.J    Aamulla ajattelin juuri sama. Puukauppa saattaa piristyä kummasti, jo tämä ensimmäinen yhteisymmärrys nosti Punnan kurssia, mitä tapahtuu kun ero astuu voimaan. Silloin pitää kauppaa hieroa heidän kanssaan oikein tosissaan. Rahahan olisi EU: ulkopuolista ja lottovoittoon verrattavissa.

  Jätkä

  Anneli. Meillähän on jo hallitus.

  Remie

  Hallitus on joo. Hallitukselta vain puuttuu työkalut asioiden hoitamiseen. On puuttunut monelta hallitukselta. Moni on tehdä korjausliikeitä huonoin seurauksin. Vajotaan yhä syvemmälle ja vaikeampaan tilaan. Puheet on kyllä komiat kuin rahattomalla lehmän ostajalla. Tilanne ei oli lainkaan huolestuttava jos ei valtio ja kuntien velkoja olisi. Tällöin olisi työkalut joilla saataisiin oikeasti jotain konkreettisia parannuksia. Nyt tyvetään rapakosta toiseen. Eletään varoilla joita ei oikeasti ole. Oletukseni on että syy tähän on selkeä. EU: n vuoksi näin velkainen pitää olla ettei maksut Eu: lle nouse sietämämättömälle tasolle. Pidetään kansa kurissa kun velkaa on silmät korvat täynnä.  Periaate on selkeä huvit yksillä  maksut kansalla.

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 190)