Keskustelut Luonto UPM ja SE

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 190)
 • UPM ja SE

  UPM sulkee paparikoneen Raumalla. SE sulkee Kiteen sahan, lomautta kaikkien sahojen työntekijät. Lomauttaa myös Inkeroisten paperitehtaan työntekijät, käytännössä on alku koko tehtaan sulkemiselle (vrt. Kiteen sulkemisen perustelut).

  Kaikki nämä ovat upeita päätöksiä yhtiöiltä. Metsien hakkuut vähenevät, liikenteen päästöt vähenevät (puu- ja kemikaalirekat). Kymijoen saastuttaminen vähenee.

  Kiinalaiset alkavat järkiintyä ja unohtavat Euroopan perukoille rakennettavat tehtaat.

  MG tehdashankeet tulevat saamaan melkoisen valitustsuman vastaansa.  Toivottavasti Rauman sahahanke kaatuu järjettömänä. Kemi sellutehdas unohdetaan ja vanha tehdas suljetaan muutaman vuoden kuluttua.

 • Tolopainen

  Paska nousee pinnalle, valtion virkamiehet ovat vähentyneet, mutta liksat nouseet älyttömyyksiin. Kun kansanedustaja tipahtaa eduskunnasta, tämä sama napin painaja tulee erityisavustajaksi ja kuukausi liksa nousee kolme tonnia. Tosin ei tämä vielä mitään, postin johtajalle tämä valtiomme on valmis maksamaan kymmenen erityisavustajan palkan. Sehän on sama asia kuin kelan johtajasta tehtäisiin yritysjohtaja ja palkka viisin kertaistettaisiin, vaikka tehtävät ovat entiset. Senjälkeen vielä pääministeri alkaisi johtaa näiden yhtiöiden tomintaa sivusta, jos tuossa ei ole kyse lainvastaisesta toiminnasta, se pitäis ainakin oikeuskanslerin tutkia. Onko hallituksella oikeus mennä puuttumaan valtionyhtiön toimintaan ohi toimivan johdon. Onko käytetty poliitista ohjausta, tämä on joskus ollut ministerille lähdön paikka.

  Rane

  ”Laitetaan kerralla riittävä määrä suojeluun (liittikselle pönttöjä joka metsikköön), niin rutina loppuu ja lopun metsäalan saa käyttää kuten haluaa.”

  Periaatteessa kaunis ajatus mutta ei toimi.

  Ensinnäkin luontojärjestöiltä et varmasti saa yhteistä sitovaa kantaa riittävästä määrästä.Jos saisi niin se riittävä määrä olisi sitten väärässä paikassa.Ja loppua metsäalaa ei varmasti saisi käyttää kuten haluaa.

  Luontojärjestöjen kanssa ei vaan ole mahdollista tehdä mitään sitovaa sopimusta.Varmaa on vain se että niiden rutina jatkuu tekipä mitä tahansa.

   

  mehtäukko

  Virkamiehen möläys suden ja norpan etusijasta paikallisiin ihmisiin nähden on varsin sivistynyt ilmaus. Sahajauhojen mätimistäkö? Keskustelua kun on käyty olemisen oikeutuksesta. Hinku on ollut myös maksaa verotuloja kehä kolmosen ulkopuolella…?

  mehtäukko

  Tähän samaan hengenvetoon kun laitetaan Visakallon mainitsema ilmastokeskustelun silmänkääntö, voidaan todellakin kysyä: mitä virkaa tällaisilla ”virkamiehillä”?

  Uusmetsäläinen

  Tolopaiselle tiedoksi, että valtio-omistajalla on täysin lailliset oikeudet ohjata 100 prosenttisesti omistamiaan yhtiöitä. Omistajaohjausministeri voi pitää yhtiökokouksen milloin vain ja vaihtaa vaikkapa yhtiön hallituksen. Merkittävät omistajaohjausasiat käsitellään yhteisesti hallituksen talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa.

  Onneksi on nyt vihdoin puututtu omistajan taholta Postin toimintaan. Paaterona olisin vaihtanut myös Postin hallituksen. Sen verran typerää ja sivuraiteella Postin hallituksen ja toimivan johdon toiminta on ollut. Posti ei kulje Suomessa kunnolla, mutta mitä ihmettä Suomen Posti (ex-Itella) on häärännyt Venäjällä ja tehnyt venäläisillä tytäryhtiöillään tappioita siellä.

  Sitolkan kanssa olen samaa mieltä hyvistä provosoijista ja Manun hyvästä neuvosta suhtaumisesta provosointiin. Virkamies ei ole kuitenkaan kovin hyvä ja  uskottava provosoinnissaan. Tolopainen on paljon parempi.

  mehtäukko

  Mutta on Tolopaisella- kin on monessa asian tyngässä vinha perä.

  nuori isäntä

  Olen Ranen kanssa samaa mielt tuosta oikeasta suojelumäärästä. Luontojärjestöjen kanssa ei ole mahdollista päästä yhteisymmärrykseen oikeasta määrästä. Täyssuojelun oikea aste heillä on 100% tietenkin.

  puunhalaaja

  Juu ei voi ajatella niin, että olisi olemassa jokin tietty spesifi taso, jonka jälkeen maailma olisi valmis, eikä tarvitsisi enää suojella. Tästä asiasta käydään jatkuvaa yhteiskunnallista keskustelua. Keskustelua, jonka määrittää se, miten ymmärryksemme maailmasta lisääntyy ja miten maailma ympärillä muuttuu.

  Scientist Scientist

  Virkamies on kyllä väärässä Kymijoen puhdistumisen suhteen (olen syntyny ko. joen rannalla). Se on puhdistunut melkoisesti sitten 1970-luvulta. Inkeroisissa ei myöskään ole tietääkseni sellun keittoa vaan kuumahierretehdas.

  Lohi nousee jo Langinkskelle. Vesiensuojelun suhten on tapahtunut dramaattinen kehitys sitten 1970 luvun. Tuotanto on kaksinkertaistunut ja päästöt silti pudonneet alle kymmeneen prosenttiin entisestä.

  Mitä Kulmuniin tulee, luin juuri että Norjan keskustapuolue sai vaalivoiton ja 15% kannatuksen nimenomaan syrjäseutujen puolustamisella.

  Visakallo Visakallo

  Virkamiehellä ei ole, – eikä pidäkään olla omaa sielua. Esimerkiksi Saksassa sama virkamies saattoi nuorena ehtiä palvella ensin Weimarin tasavaltaa, Natsi-Saksaa, DDR:ää, ja joku jopa vanhoilla päivillään vielä yhdistynyttä Saksaa! Mikään ei siten ole helpompi tekoälyllä korvattava kuin virkamies.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 190)