Keskustelut Metsänomistus UPM narraa metsänomistajia ekovalheen loukkuun

Esillä 3 vastausta, 31 - 33 (kaikkiaan 33)
  • UPM narraa metsänomistajia ekovalheen loukkuun

    Merkitty: 

    UPM houkuttelee metsänomistajia mukaan FSC -ryhmäsertifiointiin. Maailman FSC-sertifioiduimmat metsät, pinta-alalla mitattuna, huojuvat Venäjällä. Oheisesta linkistä löytyy WWF:n Venäjän metsäjohtajan käsitys sertin ansainneista metsistä. Minulle on tullut hyvin samanlainen käsitys Karjalan, Vologdan ja Komin alueiden metsiin tekemiltäni työreissuilta.

    http://www.idanmetsatieto.info/fi/ajankohtaista/uutiset/uutiset-2017-/?news=view&newsID=5210

    UPM lupaa maksaa FSC -sertifioidullle puulle lisähintaa, mutta ei kykene tai halua kertoa, paljonko!?

    Voin vakuuttaa, että hyvin vähän verrattuna siihen, mitä metsänomistaja menettää esimerkiksi 5%:n suojeluvaatimuksen ja monien muiden ehtojen takia.

    Ruotsin ”mtk”:n eli LRF:n edustaja tutki omassa metsässään, riittääkö 20 kruunua/kuutiometri -sertilisä kattamaan FSC:n aiheuttamat puuntuotannon ja myyntien supistumiset. Ei riittänyt alkuunkaan.

    Uusia kriteereitä tulee FSC-sertifikaattiin varmasti, esimerkiksi tietty %-osuus metsäalasta on pidettävä jatkuvapeitteisenä. Tämä vaade on pian arkieloa FSC:n ekoautuuteen haksahtaneille.

    Saksan, Sveitsin, Itävallan ja Ruotsin yksityisistä metsänomistajista hyvin harvat ovat erehtyneet FSC:n kelkkaan eikä meidän kannata toimia toisin.

    Ennen tarkastin maito- ja jugurttipurkista rasvaprosentin, nyt mahdollisen FSC-merkinnän; jos sellainen löytyy, jää purkki kauppaan.

    Noloa on löytää perinteikäs metsäjättimme eksyneenä valheiden viitaan luontopaimenen riimu kaulassa.

    Kiintoisaa olisi tietää, miten paljon valuuttaa syö metsätalous-teollisuus arvoketjusta maailmalla kymmenet erilaiset ekoleimat ja sertifikaatit. Niiden uskottavuus ja elinkaari alkavat olla lopuillaan, joten entistäkin oudompaa on rahatarkan UPM:n istuminen kusiaispesään suomalaiselta talonpojalta narratuilla housuilla.

     

     

     

     

     

  • suorittava porras suorittava porras

    Arnold voi tarkistaa sertifiointiluokan metsäsuunnitelmastaan . Keskustelussa olevan sertifiointimuodon ehdot eivät ainakaan täyty .

    Päätös liittyä FSC-sertifikaatin piiriin on sen verran tuore ,että jokainen lohko ei vielä tällä hetkellä täytä vaatimuksia. Kenties hankalimmista kohteista on pyritty eroon juuri siitä syystä.Tämä lievempi sertifikaatti on ehdoiltaan niin väljä ,että näyttää riittävän ,kun osaa kirjoittaa soppariin nimensä . Metsienhoidon taso voi olla varsin vaatimaton.

    Kun nykyisiä työkohteitamme koskevissa työohjeissa on merkintä FSC , sen taatusti huomaa kyseisen tilan tavasta tehdä asiat kunnolla. Taimikot on perattu ajoissa ja hakkuukohteet on vamisteltu hyvin ,jotta hakkuutyö voidaan toteuttaa onnistuneesti .

    PSF edellyttää tekoja. Pelkkä läsnäolo ei riitä . Pelko puumäärän alenemisesta kyseisen sertifikaatin johdosta on aiheeton. …eikä järjestelmään kukaan pakota liittymään ,jos sen kokee uhkaksi

    Puuki

    Fsc:hen kuuluu muistakseni , että osaa metsistä  hoidetaan jk;n menetelmin / suojeltuja kohteita ja lehtipuuvaltaisia metsiä on jokin min. määrä ( olikohan 5 + 5 % mp:alasta?), säästöpuita  parikymmentä kpl/ha vai olikohan se min. 10 m³/ha. Vesistöjen varsille tavallista leveämmät suojakaistat, ei vierasperäisien puulajien kasvatusta ( hybridihaavan kasvatuskin kyseenalaista ). Tarpeelliset metsänhoidot tehty. (Pääpiirteittäin kuitenkin noin.)

    Ei käytännössä juuri mitään eroa ns. kevyempää sertiin ainakaan omassa metsässä, kun ei ole th- eikä eh- rästejäkään. Säästöpuita saattaa olla joku puu vähemmän pystyssä. Lehtipuusekoitus ei joka paikassa ole 10 %, koska ei ole oikein järkeä yrittää kasvattaa niitä sopimattomissa paikoissa männikkökankailla.

     

    Arnold Layne

    Minulla lukee metsänhoitosuunnitelmassa sen mitä sinne kirjoitan. Pointti on siinä että sertifikaateista ei kukaan maksa mitään metsänomistajalle, vaan joudut itse niistä maksamaan jos meinaat mokoman piiriin liittyä. Eikä siitä ole sinulle mitään hyötyä.

    Mediassa metsäyhtiöt toitottavat miten tärkeä on ostaa puita sertifioidusta metsästä. Todellisuudessa ketään ei kiinnosta pätkääkään onko sertifikaattia vai ei, se puu kaatuu ja siitä saa sopimuksessa olevan hinnan huolimatta onko joku maksettu sertifikaatti siellä jossain metsänomistajan taakkana.

Esillä 3 vastausta, 31 - 33 (kaikkiaan 33)