Keskustelut Metsänhoito Uudistusvelvoittteen laiminlyönti

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)
 • Uudistusvelvoittteen laiminlyönti

  Kuinka pitkään voi palsta olla istuttamatta täysparturoinnin jäljiltä? Koska viranomaiset puuttuvat asiaan vaiko koskaan?

  Taustalla tälle kysymykselle on päivän visiitti yhdellä palstalle, jossa ei ole todellakaan tehty mitään istutuksia vuosikausiin. Puut on kyllä lähteneet. Niin tai olihan siellä pari haapaa ja sitten risukkoa.

 • Gla

  Kyllähän noita heinikoita on, jossa ei edes pihlajaa luontaisesti tule kuin harvakseltaan.

  Leevi Sytky

  Hyväkasvuiselle savimultamaalle nousee vain heinäkasveja. Ehkä jonkinverran pihlajaa. Siis mätästetyllekin alueelle.

  Puun takaa

  Rehevät maat heinettyvät joskus niin pahasti, ettei edes lehtipuuta tule kuin nimeksi. Sen jälkeen onkin vaihtoehdot vähissä: Heinän totaalimyrkytys ja uusi maanmuokkaus.

  tamperelainen

  Reheväkasvuinen savimultamaa ei juurikaan taimetu luontaisesti.N 20v sitten jätettiin hyviä rauduskoivuja 15-20kpl hehtaarille ,tehtiin ristiinäestys,seurasi hyvä koivunsiemensato.Saatiin luontaisesti vain sinnetänne koivuntaimia.Mutta kastikka kasvoi kainaloihin asti.
  Tehtiin heinän ruiskutus Roundupilla ja palstalle istutettiin kuusentaimet.Niiden kasvu äetysalueella tuskaista,heinäystä tehtiin 5v.Nyt kohtalien kuusikon alku.

  Pähkäilijä

  Jos rajan itäpuolella ajelee niin sama mihin suuntaan Pietarista lähtee näkee ettei laajat peltoaukeat metsity vaikka ovat olleet vieljelemättä parikymmentä vuotta.

  Tosin heinän tilalle tulee nykyisin jättiputki joten yksi lajinvaihto on tapahtunut tällä aikaa…

  jees h-valta

  Ei tietysti sitten enää kun se heinän konto on jo paksuuntunut. Mutta ettei juuri muokattuun ota koivun siemen kantaa on aika oudolta kuullostava mutta onko se sitten niin puhdas savimaa.

  Gla

  Veikkaan, että tilanne ennen päätehakkuuta on ratkaiseva. Valoisa kuvio on myrkkyä uudistamiselle rehevässä paikassa maalajista riippumatta.

  Puun takaa

  Koivunsiemenen itämättömyys tuntuu joskus arvoitukselta.
  Oli aikoinaan parikin kylvökohdetta, jossa kaikki piti olla kunnossa.
  Hyvä muokkaus sopivaan maapohjaan, ei heinäogelmaa, koivunsiemenen itävyys oli teatattu etukäteen hyväksi.
  (Se vaihtelee rajusti vuodesta ja alkuperästä riippuen)
  Tästä huolimatta kylvö ei onnistunut, ja alue piti lopulta istuttaa.

  Gla

  Jees: ”Mutta ettei juuri muokattuun ota koivun siemen kantaa on aika oudolta kuullostava mutta onko se sitten niin puhdas savimaa.”

  Asia on kuten Puun takaa totesi koivun uudistumisesta. Joskus tulee täystieheä vesakko istutustaimien ympärille, vaikka ei olisi tarpeenkaan. Toisaalla taas tuloksena on harva ja aukkoinen taimikko vaikka hyvää olisi tavoiteltu. Edes kantojen nosto ei ole patenttilääke taimimäärään, vaikka se vesakoitumista yleensä edistääkin. Useissa tutkimuksissa koivikon uudistamiseen onkin istutus todettu varmimmaksi tavaksi. Valitettavasti vaan hirvi tekee sen, että siinä taloudelliset riskit ovat kovat.

  Salonpoika

  Vanha,jo kouluaikainen totuus: kunnollisen koivun luontaisen uudistamisen varmistaa huolella suoritettu männyn viljely.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)