Keskustelut Metsänomistus Uusi metsänomistaja

 • Tämä aihe sisältää 63 vastausta, 24 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta sitten akkli toimesta.
Esillä 3 vastausta, 61 - 63 (kaikkiaan 63)
 • Uusi metsänomistaja

  Aika vähän keskusteluja löysin aiheesta, mitä uutena metsänomistajana kannattaa tehdä. Perintönä tullut tila.

  Olisiko se järkevin homma nyt sitten teetättää metsäsuunnitelma, ja sitten alkaa pohtimaan jatkoa? Metsässäni olen yllä käynyt tallustelemassa ja metsältähän se näyttää.

  Itse osaan kyllä raivuria heiluttaa tarpeen mukaan, mutta ei ole käsitystä milloin sinne kuvioille kannattaa mennä esim raivurin kanssa heilumaan. Kannattaako siellä käydä esim aina kun mahdollista raivaamassa pienenkin taimikon ympäriltä pois risukkoa yms? Entäpä jo kyseessä varttuneempi metsä? Vai onko näille hommille aina joku tetty aika / vuosi kun kannattaa tehdä?

 • Tolopainen

  Metsänomistus sopii aika huonosti nykyiseen parisuhdekulttuuriin, kun avioliiton kestoaika on keskimäärin alle 10v. Jos se exä jää omistajaksi johonkin palstaan hakkuut loppuvat siihen vaikka osuus olisi pienikin.

  Per Ä Reikäs

  ”Kaikilla kolmella isolla toimialla UPM,MG ja Storaenso on palvelut laidastaan metsänomistajille”

  Ovat usein jonkin metsänhoitoyhdistyksen entisiä tekijöitä, samat taidot siis, mutta:

  Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

  akkli

  Saitko CapsLock täältä sekamelskasta kaipaamaasi tietoa?Olisi kiva kuulla palautteesi asiasta.Itse kun lueskelee näitä ,välillä hymyilyttää ja välillä melkein kiroiluttaa,kun metsänomistajat ovat vauhdissa ja kaikki oikeassa mielestään.”Ihmiselämässäkin ympyrä on pyöreä.Sieltä mistä lähit sinne myös tulet”.Mutta mutkien kautta.

Esillä 3 vastausta, 61 - 63 (kaikkiaan 63)