Keskustelut Metsänhoito Uusia kemerahakemuksia ei 7.5.2016 jälkeen hyväksytä.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 36)
 • Uusia kemerahakemuksia ei 7.5.2016 jälkeen hyväksytä.

  Ohoh, rahat on loppu, mutta silti aika raju päätös. Enteileekö koko kemeran alasajoa? Jos näin, metsäkeskuksen porukalle yt;tä tiedossa.

 • Timppa

  Aika omituinen ajatus, että metsänuudistukset tehtäisiin siksi, että laki velvoittaa. Ehkä toki sellaisiakin on. Huollattavathan ihmiset autoaan tai maalauttavat talojaan siksi, että omaisuus pysyisi kunnossa. Näihin investointeihin ei mikään laki pakota. Miksi samat ihmiset jättäisivät metsänsä retuperälle. Jos uudistusta ei kunnolla suoriteta, niin kyllä se mielestäni johtuu lähinnä saamattomuudesta. Tähän pitäisi esimerkiksi metsänhoitoyhdistysten panostaa ja kannustaa näitä uusavuttomia.

  arto arto

  Näin ammattimetsurin näkökulmasta, Moni uudistaa hyvin mutta sitten jää luojan haltuun, lukemattomat työmaat olleet. mätästetty ja istutettu. raivaukset unohtunna, jäljelle jää hiekoivikko. jos ei tukia ne tulevaisuuden metsiä. Ne mo: olleet etäomistajia kaukaisimmat ulkomailta

  Jätkä pätkät

  ”OMT-pohjalla Etelä-Suomessa kannattaa istutusketju jopa vieraalla teetettynä, jos välttää heinäykset ja tuhot. Muilla pohjilla pitää tehdä itse nuo työt että saa viljelyketjun kannattamaan, vieraalla teetettynä ei pääse viljelypanokselle korkoja nostamaan.

  Mutta jos laskee vielä sen että OMT-pohjankin voi myydä varmaan moninpaikoin 1000 euroa/ha pelkkänä aukkona, voi kannattaa sittenkin myydä koko pohja pois, jos ei itse kykene osallistumaan tuohon metsikön alkukehitykseen.
  Lähetetty: 4 h, 34 min sitten
  Lähettäjä: pihkatappi ”
  Jos aukoksi lyödyn metsän pohjat ovat OMT:ta tai jopa parempaa, niin sen uudistaminen on melko työläs ja kallis projekti. Jos siitä saa tonnin hehtaarilta, eikä uudistamisvelvoitetta jää aukon hakkaajalle, niin kauppa on hyvä.
  Satoja metsäkauppoja on tehty joka vuosi, jossa ostaja on teurastanut metsät, myynyt pohjat ja eikun uusia tiloja ostamaan.
  Merkillepantavaa on se, että uskomattoman suuri prosentti tuollaisista ”Jobbareista” on metsäammattilaisia, joiden luulisi tietävän kuinka metsänuudistaminen on helppoa.
  Kovasti usein on aukko äestetty ja konekylvetty.
  Uudistamisvelvoite pakottaa usein edes kylvämään.
  (”Metsää älköön hävitettäkö. Metsän hävittäminen on sen käsittelyä siten, että sen uudistuminen vaaraantuu.”)

  pikkutukki

  Toki periaate on , että omallaan saa tehdä mitä haluaa . Jos hoidot jää tekemättä suurelta osin valtakunnallisesti , tappion kärsii kansantalous . Näin ajatellen uskon , että asian tiimoilta tulee porkkanaa tai keppiä tai molempia tai molemmat perutaan tai jompaakumpaa leikataan tai ….ääh !

  Metsuri motokuski

  Onhan tuo melkoinen uutinen meille jotka työkseen raivausahaa heiluttaa. Taittaa tulla aika lyhyt raivuukausi tänä kesänä. Vielä ei ole yhtään sovittua kuviota peruttu mutta uskon että näin tapahtuu.

  Nimetön

  LIEKÖN ENSIN VUONA MAKSETAAN TAASEN,KEMIRAA VAI ONK0N RAVAU HOMAT NYT TEHTYN.MITEN KÄY LOPUN VUOTEN URAKOTEN,JÄÄKÖN LUU KOURAAN.MINULTA VIE PANKI SUURINPAN OSAN,TILISTÄ MITEN KÄY JOS,TIENETSIT PUTOAA HAKEEKON PANKIN,JOHTAJA AUTON POIS.PÄÄTYNMEKÖ KAIKI METURIT YHTES KUNTAN ELÄTIEKSI,SAHAT MENEE MYYNTIIN KOHTA E1,LÖYTY ENÄÄN TEKIJÖTÄ METÄ HOMIIN.ONKO TÄMÄ SITÄ PAALI KONE POLITIKAA,METURILTA VIETÄÄN LEIPÄ SUUSTA PAALI,KONEELA ALKOITETAAN TEETÄMÄÄN RAVUU HOMAT.

  Petkeles Petkeles

  Tehhäämpä palluu asijjaan…
  Mulla aenakkii on syvän kylymänä niihen puolesta jotka leepäsä hankkiivat näessä tukiraevuissa. Viimme kevväänä ol jo joellaen yhistyksillä meleko levotonta toohuva kun tulj kemeratoohuissa pikkune katkos ja koettivat suaha sahurija työllistettyä ees istutushommilla.

  Kylymä tottuus lie ettee tiällä isännät kehtoo maksoo palakkoo raevuusta jos ee oo tiijossa ruunun tukija. Ja lie vieläkkii varmempi etteevät ite lähe sitäkää vähhee raevuulle mitä tähänkää asti. Ee mulla aenakkaa riitä ymmärrys kun laetettaan toohutonni hehtaarille uuvistuskuluja vuan sitte jätettää koko toohu keske.

  Visakallo Visakallo

  Aina kyllästymiseen asti sai menneitten vuosien mittaan kuulla oikealta sekä vasemmalta arvostelua ja jopa suoranaista v…ua metsänomistajille maksettavista kemeratuista.
  Hyödynsin tuet mahdollisimman tehokkaasti työllistäen kymmeniä ihmisiä ja metsät tulivat hyvään tuottokuntoon.
  Tästä eteenpäin ei tarvitse arvostelijoiden enää louskutella leukojaan.
  Säästyyhän heiltäkin se vaiva.

  Arnold Layne

  Onneksi tuli luettu apalstaa, muuten olisi mennyt tämä uutinen ohi. Ehti sentään hakemukset lähettää…

  Puhutaan huonoista hinnoista, hoitorästeistä, metsurien työttömyydestä ja metsänomistuksen mielekkyydestä. Kemera-tukien hyväksymättömyys niinkin vähäpätöisistä toimenpiteistä kuin nuoren metsän hoito ja taimikon varhaishoito, ne pistävät itseni ainakin miettimään että teenkö taimikon perkaukset sittenkin itse kuin että teetän metsurilla. Nuoret metsän voisi olla kiva harventaa, mutta lykätään sitä sitten vuodella-parilla eteenpäin saattaa moni ajatella kun tukia ei myönnetä.

  On se päättömän kanan touhua tämä metsäpolitiikka. Rahoja riittää ties mihin turhanpäiväiseen, mutta ei työllisyyden tukemiseen saati asioiden joiden tiedetään olevan jo valmiiksi osittain retuperällä. Reilu 30 000 halpatyöntekijää on viime vuonna rajat laittomasti ylittänyt, niillekö tässä hommia pedataan?

  pihkatappi pihkatappi

  Aikoinaan kun oli palkkatöissä ja metsiä enempi kuin kerkesin hoitamaan, teetin kemeratöitä metsuriporukalla, kimppakydillä kulkivat ja tekivät pelkillä kemertuilla vajaat 20 hehtaaria normi taimikonhoitoja. Tämä oli tietysti Pohjois-Suomen korotettujen tukien ansiota, että mitään maksua ei minulle tullut. Nykyään ei taida kukaan tehä pelkällä kemeratuella vieraalle. Ja kohta ei tee kukaan mitään taimikoissa. Niin se maailma muuttuu.

  Tänään 5 tankillista kemera taimikonperkuuta, aamulla +3 astetta ja iltpäivällä +18, vähäiset lumet soseuttuivat tehokkaasti yö kylmän jäljiltä, routainen jänkä on hyvä kulkea. Ja sääsketkin jo inisivät, mitä en muista Kemijoki varressa ennen äitienpäivää juuri tapahtuneen.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 36)