Keskustelut Luonto Valkoposkihanhet, kansskuntamme kruununjalokivi

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 75)
 • tamperelainen tamperelainen

  Eihän Mikkonen ole alkuunkaan ministeriainesta.Täysin pääkaupunkiseudun telaketjuvihreiden ohjailtavissa.Pitäisi pyytää eroa valtioneuvostosta,aivan liikaa”sormi suussa”.Ei tuollainen pelkuri ole sopiva päättämään Suomen asioista

  Tolopainen

  Ongelmaa liioitellaan, viljely tapahtuu nykyisin valtion vastuulla. Ei tule kuuloonkaan että muttomatkalla olevia lintu äitejä ja isiä alettaisiin täällä ammuskella. Jos miljoona maksetaan vuosittain tuhoista, sillä määrllä ostaa viljaa yli 10000t, korvaukset on täysimääräisä ja ylikin.

   

  Gla Gla

  Visakallo: ”Nyt kun kansanedustajat tekevät muutenkin etätöitä, Emma Kari voisi mennä jonkun karjalais-viljelijän avuksi hätistelemään valkoposkihanhia pois pellolta, vai onko hätistelykin Emman mielestä väärin?”

  Luonnonsuojelulaki

  39 §
  Rauhoitussäännökset

  Kiellettyä on rauhoitettuihin eläinlajeihin kuuluvien yksilöiden:

  tahallinen häiritseminen, erityisesti eläinten lisääntymisaikana, tärkeillä muuton aikaisilla levähdysalueilla tai muutoin niiden elämänkierron kannalta tärkeillä paikoilla

  Tolopainen

  Pohjois karjalassa kaikki pellot voisi metsittää ja antaa viljelijöille pieni osuus siitä ylijäämäviljasta, joka joka vuosi pitää dumpata masilmalle. Suomessa on jatkuva 20% ylituotanto rehuviljasta.

  Planter Planter

  Eiköhän tämä vph ongelma ratkea, kun ministeri asettaa ”nyrkin lopettamaan valkoposkihanhien terrorin”

  Samalla tavoin nyrkillä on ratkaistu kertaluokkaa suuremmat terroristiongelmat: hirvi ja valkohäntäpeura.

  Linkki:

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hyvä linkki edellä. Mikäli hanhikanta kasvaa jopa kymmenyksen verran vuodessa, selkeintä olisi säätää se normaalisti syksyisin metsästettäväksi riistalinnuksi. Nyt ensi hätään voisi perustaa muuttoreitille valtion tukemia riistapeltoja ja sallia keväinen suojametsästys väliaikaisena ratkaisuna, lintujen ohjaamiseksi sallituille ruokailupaikoille. Lisäksi karkotusta koiria apuna käyttäen.

  jees h-valta

  Niin, kasvatetaan me ja naapurimaiden metsästäjät ampuvat. Tätähän tämäkin järki taas on.

  Jätkä

  Tuulimyllyjä vaan rutkasti muuttoreiteille, niin eiköhän ongelma ratkea sillä ”ihan kivasti”.

  mehtäukko

  Armeijalla on varmaan pulaa liikkuvista maaleista.Olisivat vaan piirittäneet koko alueen ja niitanneet ilmatorjunnalla sen 50 tuhatta Honkajoen hävityskattiloihin. Loppuisi tuo ministeriöiden vatulointi taas kerran ja laakista.

  Rane

  Hanhet pilaavat nurmirehusadot ja sen puutteeseen vilja ei auta.Tollo taitaa kuulua Pohjois-Karjalan luonnonsuojeluliiton hallitukseen.

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/era/artikkeli-1.1103480

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 75)