Keskustelut Luonto Valkoposkihanhet, kansskuntamme kruununjalokivi

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 75)
 • Rane
  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Edellisestä linkistä ote:

  ”Mutta, korvaus tulee ainoastaan siemenistä ja taulukkoarvojen mukaisesta sadosta. Taulukkoarvot vastaavat puolet todellisesta sadosta. Työlle ja muille kustannuksille ei saa myöskään korvausta. Korvaus vastaa puolet todellisista menetyksistä.”

  ”EU ohjeistaa, että jos haittalinnuista on vakavaa haittaa elinkeinolle, niitä voidaan hävittää.”

  Hmm… vaikeaa tuntuu olevan.

   

  Rane

  No onneksi poliisi toimii ripeästi.

  https://yle.fi/uutiset/3-11370083

  Tikkula

  Tääl saimaan alueella oli aikanaan ongelmana rauhoitetut kanadanhanhet. Kaikki laiturit oli täynnä niitä ettei uimaan pääsy,paskoivat rannat ja tuhosivat rantapeltojen satoa. Olivat niin kesyjä että kuulemma sai hätistellä pois laiturilta päästäksee ite uimaan, mutta palasivat hetken päästä takas. Haittoja ku oli riittävästi tullu ,ranta metsästysseurat saivat erikoislupia muutamankymmentä hanhea ampua. Hätäsimmät ostelivat jo lisä pakkasarkkuja, että nyt lihaa tulee ainakin vuodeksi sen kun alkaa lahtaamaan. Lupa-aika ku tuli metästäjät jos yhden tai kaksi lintua ehtivät ampua, niin linnut häipyivät ja muuttuivat niin aroiksi että niistä en  ole ainakaan kuullut olevan enää sellaista haittaa ranta-asukkaille. Eikä huolinnut mitää yhteiskunnan rahaa käyttää vaan muutama lupa niin oppivat heti. Lintupellot ovat lähinnä vi–uilua vihreiltä mv.kohtan.

  Rane

  Valkoposkihanhen korvausarvo on siis 336 euroa kappale.Tuolla rahallahan niitä voisi kokeeksi ampua muutaman.Saapiko siitä muita sakkoja tai esim ase valtiolle?

  Tolopainen

  Ei nuo hanhet monta päivää pelloilla viivy. Aika helppo hätistää pois kun ei päivisin ole muutakaan tekemistä.

  Planter Planter

  MMM on sitä mieltä, että kalastustakin olisi meilläpäin syytä välttää, verkot pois vedestä.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/dad8e5d7-4bae-4189-b2ff-2483764ec8b8

  Rane

  Missäs muuten eläintensuojelijat vetelehtii kun tuhoeläimiä lahdataan stadissa?

  https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1848563

  Kuitupuunkasvattaja

  Viherfasismiin tulisi puuttua kovemmalla kädellä. Viherfasistit pyrkivät orjuuttamaan työtätekevät ja yrittäjät niin maalla kuin kaupungeissa. Punavihreä eliitti haluaa olla vallassa ja muu kansakunnan tulonmuodostus joutuu ahdinkoon verotuksen ja hallinnon avulla.

  Ennen oli tekijöitä. Nyt vain hämmästellään tätä hullutusta.

  Visakallo Visakallo

  Suojelijaksi ryhtyminen on kadehdittavan helppoa. Ei tarvitse tietää eikä osata  mitään, ei välittää luonnonlaeista ei juuri muistakaan laeista. Ei tarvitse laittaa omaa rahaa kiinni, ja äänensä saa kuuluviin jopa valtakunnan ykkösmediossa. Aika vaikea kuvitella mitään muuta elämänalaa, missä pääsisi yhtä vähillä lahjoilla ja ponnistuksilla niin pitkälle.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 75)