Keskustelut Metsänomistus Valokuvaus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 37)
 • Valokuvaus

  Merkitty: 

  Jos näkee mielenkiintoisen tai erityisen luontokohteen metsässä niin kannattaako kohteen koordinaatit tai tilan rekisteri numero ilmoittaa.  Hyvistä kuvista monta kertaa herää epäillys tai väite että ei voi pitää paikkaansa ei tuollaista ole.

 • Sahapappa Sahapappa

  Ilmoittaa minne ja missä yhteydessä? Miksi?

  mehtäukko

  Onko tomperi aloituksessaan ihan selvinpäin?

  Parempi pysyä omissa asioissa ja virittää käräytyskamera omista toilauksista.

  Tomperi

  Juu en tarkoittanut kyttäystoimintaa sen takia kysyinkin. Harrastan valokuvausta.  jos otan kuvan esimerkiksi sammaleista jotka kasvavat pinon päällä joka on kauniisti sammaloitunut, herää kysymys missä otettu ja miksi, toisaalta jos ilmoitan metsänomistajalle esimerkiksi metsähallitukselle, en siitä edes kiitosta saa, kokemusta on.   K>yllä kait metsässä toimijoiden toiminnan pitäisi olla niin läpinäkyvää että kstäisi valokuvan?  Minulla on ns kuvauksellinen kohde kuvauksellisessa paikassa, en mie loukkaantuisi vaikka joku siitä kuvan ottaisi ja hesarin etusivulle läväyttäisi. (ostettu mainos).

   

  Mielenkiintoinen tämä mehtäukon reaktio.  Oletko samaa mieltä kanssani, niin sanottuja jokamiehen oikeuksia pitäisi voimakkaasti rajoittaa?

  mehtäukko

  ”… K>yllä kait metsässä toimijoiden toiminnan pitäisi olla niin läpinäkyvää että kstäisi valokuvan? …”, mutta et vastannut aloituksesi jälkeen Sahapapan kysymykseen. Miksi?

  Jokamiehenoikeudet saavat olla niin kauan, kuin niitä ei käytetä väärin. Aloituksesi haiskahti samalle, kuin taannoin eräs ”luontokuvaajan” otos, jossa pöllön poikanen oli kannettu pesäpuusta avohakkuun kannolle. Jutussa syytettiin valheellisesti mennen tullen asioista, jotka eivät olleet totta.

  Tomperi

  Shapa, jos Sinun autosi ikkuna on rikottu, kiinnostaisiko se Sinua?  Jos joku on sotkenut metsäsi leiriytymällä metsässi viikko tolkulla…. kiinnostaisiko sinua?  Jos olet osakas ja olet sijoittanut vaikkapa johonki yritykseen runsaasti käteisvaroja ja se toimii lakien vastaisesti ja varmasti joutuu siitä taloudelliseen vastaukseen kiinostaisiko se Sinua.

   

  Jos otat valokuvan ja julkaiset sen se kieltämättä saattaa lähteä elämää omaa elämäänsä.

  mehtäukko

  ”…Jos joku on sotkenut metsäsi leiriytymällä..” Tämän olen jo joskus kertonutkin: thaimaalaisporukka leiriytyi murskemonttuumme, näin työskennellessäni autonsa ja sen tunnistenumeron. Aamulla huomasin roskat ja paskat leirissä, sekä vanerikoivusta kiskaistu metrinen tuohi ympäriinsä! Tulikivenkatkuisen lukuisan soittokierroksen jälkeen selvisi heidän hyysääjät ja syylliset. Lasku oli tasan 100 euroa, jonka myös sain.

  Tällaiset asiat kyllä kiinnostaa, enkä hevin jätä asiaa kesken.

  Sahapappa Sahapappa

  Luullakseni olen se Shapa, johon Tomperi viittaa. Niinpä kommentoin.

  Tietenkin minua kiinnostaa, mitä omaisuudelleni kuuluu. Siksi olenkin järjestänyt asiat niin, että saan jokseenkin reaaliaikaista tietoa mahdollisista tapahtumista vähäisillä metsäpalstoillani. On toiminut.

  Jos itse näkisin vieraassa metsässä merkkejä ilkivallasta tai muusta raportoinnin arvoisesta, pyrkisin ottamaan suoraan yhteyttä omistajaan. Näin olen muutaman kerran myös tehnyt. Tarkan sijaintitiedon sisältävän valokuvan avoin julkaiseminen vieraassa metsässä esiintyvästä epäkohdasta ei ole mielestäni ensisijainen raportointitapa.

  Rane

  ”Jos näkee mielenkiintoisen tai erityisen luontokohteen metsässä niin kannattaako kohteen koordinaatit tai tilan rekisteri numero ilmoittaa.”

  Riippuu sijainnista.Esim.omassa tai rajanaapurin metsässä sijaitsevaa liito-oravan papanakasaa ei yleensä kannata ilmoittaa minnekään.Jos kasa sijaitsee kauempana jonkun demari-kunnallispampun tiluksilla niin en ilmoittaisi sittenkään,vaikka ehkä kannattaisi…

  Tomperi

  Oma kokemus on että se menee näin että ensin kiistetään ja sitten etsitään syyllinen ja homma jatkuu entiselleen tai ei edes etsitä syyllistä vaan suhtaudutaan kuin hanhi vesipisaraan selässään…

  mehtäukko

  ”…Oma kokemus on että se menee näin että…”

  Minkä pakkomielteen ajamana tomperi heiluu sivullisena toisten asioiden kimpussa? Olen sitä mieltä, että liiallisuuksiin mennessään siinä voi tulla terveydellisiä yllätyksiä.?!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 37)