Keskustelut Metsänhoito Vanha metsäkärry Riihimäkeen

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 124)
 • Vanha metsäkärry Riihimäkeen

  Tuota noin. Vanhempani hoitelevat edelleen sellaista sukutilan pihametsää, jossa olisi nyt tarkoitus pudottaa kuutiomäärä sieltä 350/ha lukemista johonkin noin kahteensataan, jotta saadaan vähän kuusentaimia syntymään sinne alle. Toimenpiteen kannattavuudesta ei ole nyt tarkoitus keskustella.

  Vanhukset ovat edelleen ihan pystyviä ihmisiä, mutta ymmärrettävästi Ford 5000 ja muutama metri kettinkiä ei ole ehkä ihan optimaalinen tapa ajaa puita metsästä ns. kartanolle. Hommaa on aiemmin hoitanut peltojen vuokralainen, mutta tämä on vähän tuulellakäypä luonne eikä nyt ole pariin vuoteen enää ollut käytettävissä. Vastaavasti lähinaapurien vehkeet eivät ole käytössä, koska he hävisivät eräässä tieriidassa, ja vanhempani eivät itse ole asuneet paikkakunnalla vuosiin, joten normaaleja sosiaalisia kontakteja ei paikkakunnalla enää ole. Kysymys kuuluukin nyt: mikä neuvoksi?

  Eli: mikä on optimaalinen vehje tuon vanhan traktorin perään, jos tavoitteena on tehdä vuosittain tai joka toinen vuosi 100 kuutiota JÄREÄÄ tukkia hankintana (saha ostaa kyllä), ja mitä sellaisesta kannattaa enintään maksaa? Entä vuokrataanko tuollaisia laitteita jossain ja mikä olisi paras ja halvin kanava kontaktoida vuokravehkeiden omistajia?

  Ymmärrän, että joku varmaan sanoo, että pitää tilata ihan oikea ajokone jostain, mutta mulla on ainakin sellainen käsitys, että ne on talvisin kiinni yhtiöitten töissä ja tuollainen pikkukeikka ei todennäköisesti kiinnosta. Lisäksi koska maastokuljetusmatka on luokkaa 200 metriä, niin ihan hirveän ihmeelliset tarpeet eivät ole kyseessä.

  Eli siis, palstan asiantuntijat, antakaa vinkkejä siihen, miten voin auttaa vanhuksia 😉

   

   

 • lintumies

  Nokalle jotain lisäpainoa ja perään juontokoura. Tuhansia kiintoja olen tuonut tienvarteen pelkästään sillä vuosikymmenien aikana. Jos kuljetusmatka on pitkä, kuten nyt minulla, perään järeä, pitkäaisainen metsäreki, kuormaus ja purku juontokouralla siitä edestä. Näitä tosijäreitä metsärekiä on siellä täällä maatilojen pihoilla hylättyinä. Erinomaisia vehkeitä maastossa. Niissä ei ole juuri mitään, mikä voi mennä koskaan rikki.

  Rane2

  Vinssi ja lovopankko tai juontokoura voisi olla fiksuin tapa siirrellä järeitä runkoja takapotkulla.Toki siistin myyntipinon tekeminen vaatii melkein kourakuormaimen.Nettikonetta selailemalla löytyy kukkarolle sopivaa kalustoa.

  mehtäukko

  Lintumiehellä hyvä idea.

  Lasse

  Varmaankin joka pitäjästä löytyy metsäkoneyrittäjä joka jossain välissä käy pienemmänkin homman  hoitamassa, kysyvä löytää. Pystykauppaa  sahalle ensimmäisenä suosittelisin.

  Tolopainen

  Aika hepponen peruskone metsäkärryn eteen ei tuon hydrauliikkatuotto riitä paljon mihinkään, kuormain käyttö liian hidasta. Traktori pitäisi päivittää ensin ja sitten varustaa metsäkärryllä eihän tuossa mitään kannatusta ole. Juontokouralla siirtyy yksi tukkipuu kerralla eli kymmenen kiinnon ajo vaatii noin neljäkymmentä ajokertaa. Ei oikein kiinnostaisi.

   

  mehtäukko

  Mutta kun lähdetään aloittajan toivomuksesta…

  Juontokoura on yksikertaisin hydr.vekotin, jolla tulee yksin ja/tai reen kanssa pölkkyä laaniin..

  Rane2

  Vinssi,reikäpuomi ja Ford.

  Tolopainen

  Kyllä vinssi löytyy konesuojasta, mutta ei ole enää 80-luvun jälkeen käytetty kun metsäkärry tuli kuvioihin. Tukkimetsän harvennuksessa puita ei tarvitse juontaantaa.  Ne voi hakea kärryilä lähempääkin kuten tuosta videosta näkee tieura olisi ollut helppo tehdä.

  wanhajätkä

  Palaisin-70 luvulle jolloin 5000 fordi oli kovimpia mettäkonneita siimakoneaikaan. Jättäisin ostoilmoituksen nettikoneeseen. Yrittäisin ostaa Farmin juontovinssin puomistoineen. Käy kuormanteko ja purku helposti ja nopeastikkin. Juoksutin monta talvea vaijeria saksimiehenä.

  Reki pitää olla näppärän pieni. En muista kenen tekemä. jämerästä teräksestä tehty. Ei mikään lotja, lava rapiat kolme metriä ja pitkä aisa. Hyvin siinä kuusmetrinen pysyi. Pylväitä kun tein niin puomisto pois ja kettingillä  puolenkymmentä runkoa lovipankkoon.Tietysti takatyvisenä niin ei kannot ja kivet haittaa. Tuommonen pikkureki ei tartte välttämättä luntakaan. Traktoriin ketjut.

  Missähän lienee sekin kone viilättää. Annoin sen veljelle ja hän vaihto sen johonkin vempeleeseen.

  wanhajätkä

  Youtube…Metsätyö MF35X/reki-vinssi.

  Pojilla on pikkusen harjottelua homma mutta juuri tuommonen yhdistelmä mulla oli. 35 ferkkukin tuosta selviää saati viistonninen voorti.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 124)