Keskustelut Tekniikka Vanhat raivausahat

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Vanhat raivausahat

  Merkitty: 

  Tuolla uutiset ja blokit Hauska video vanhoista raivausahoista. Eipä ole ikävä noita aikoja.

 • Puuki

  252 rx:ään ei saa oikein enää varaosia. Käynnistinlaitetta ei löydy mistään. Vain yksi huonokuntoisen näköinen oli myynnissä jenkkilässä, mutta näytti niin rupuselta, että ei sitä uskaltanut tilata.

  Paljon samoista osista tehdään rs:kin nykyään. Ihan kuin muitakin moottorivehkeitä henkilöautoista lähtien. Alihankkijat on samoja ja erot löytyy enimmäkseen vain väristä ja logosta.

  Jätkä

  Syrjälä. Huskun ja Partnerin erot ovat lähinnä kosmeettisia, jos niitäkään. Jonssissa oli silloin motti oma tekele, kytkimestä alkoi HVA.

  Nyttemmin ammattisahat ovat samoilla osilla, paitsi kuorissa on eroja. Jos ostaa meinaa, niin lähinnä kauppiaan hyvyys on ratkaiseva.

   

  arto

  Jonsered on husqvarnan sisarmalli..Husqvarnaa ei voi myydä suorilla kahvoilla muuten merkki olisi hävinnyt. Kaikki koneen osat kummasakin samoja vain väri ja pätkäsahoissa kahvasto eri. Partneri nykysin McCulloch merkkinen. Näin siis nykymalleissa

  Korpituvan Taneli

  Rx244 oli jo sellainen että ei kai se häviä vieläkään nykysahoille muuta kuin painossa. Valjaatkin kohtuu hyvät, mulla on ne vieläkin käytössä. Itse sahakin oli kaksikymmentä vuotta käytössä, mutta loppuihan se lopulta.

  80 luvun lopulla ostin Virtain moottorisahasta halvalla partnerin olikohan joku 380 tai jotain, se on paikkailtuna vieläkin siimapää käytössä. Siinä oli aivan onnettomat valjaat, sellaiset muoviset leveät pökäleet. Siksi käytänkin siinä niitä vanhoja huskin valjaita.

  Varsinaisena eaivaussahana nykyisin tilhin 450. Emännälle vain piti siihen ostaa huskun uudet valjaat.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)