Keskustelut Luonto Vastarannan kiisket!

Tämä aihe sisältää 32 vastausta, 15 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Metsuri motokuski 3 kuukautta sitten.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)
 • Vastarannan kiisket!

  Joku joukkio on kasannut Eu kentille Fern- järjestön. Konklaavi kerää nimiä sitoutua ”metälupaukseen” maailmanlaajuisesti suojelevaan ja ennallistavaan toimintaan.

  Ja tottahan HHautala, MKyllönen ja SPietikäinen eivät lusufin vastustuksesta saaneet kylliksi. Nyt ryömitään uutta reittiä!

 • Visakallo Visakallo

  Ko. leidit ovat kalliita naisia Suomelle. Painivat miljardisarjassa.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Kyllä kyseiset rouvat ovat kevyttä sarjaa, kun verrataan metsästystalousministeri lepän ja MTK:n metsästysvaltuuskunnan puheenjohtajan tiirolan saavutuksiin.

  Kyseisten herrojen saamattomuuden ansiosta meillä jää tuottamatta vuositasolla 100 miljoonaa kiintokuutiometriä laadukasta (ilman sorkkaeläinvaurioita kasvanutta) puuta. Vaikutus kansantalouteen (lisäarvona) vähintään 20 miljardia.

  sitolkka

  Kyllä ja lisäksi annetaan vielä täysin uuden vieraslajin levittäytyä maahan. Kun se ei kuulu Suomen luontoon niin miksi sitä ei voi jokainen kohdatessaan ampua mailtaan. Lisäksi alkuperäinen luontommekin kärsii siitä suuresti puuntuotannon menetyksien lisäksi. Valkohäntäpeurasta.

  risuparta

  Tänään oli Hesarissa asiaa kolmen kirjoituksen verran Suomen metsien tilasta.

  MT tapojensa vastaisesti julkaisi joka paikan selostajan Seppo Vuokon selostusten kritiikin!

  mehtäukko

  Lusufoinnissa esim. NTornvals mies paikallaan käyttäen järjen ääntä isänmaan asioissa. Noista kolmesta iloisesta rosvosta en tiedä?

  pihkatappi pihkatappi

  En ole lukenut hesarin juttuja. Konklaavin otsikko kertoo jo mistä on kysymys. Metsässä toimijat ovat parantaneet toimintaansa vuosi vuodelta, eli monimuotoisuuteen pyrkivät ratkaisut ovat jo arkipäivää. 10 vuotta sitten ei varmasti monikaan ymmärtänyt puoltakaan siitä miten monimuotoisuutta voi ylläpitää tai kehittää omissa toimissaan.

  Visakallo Visakallo

  Fern-järjestön paperihin on laittanut alle kymmenen euro-edustajaa nimensä. Tästä joukosta peräti kolme on suomalaisia, eli ko. arvon ladyt! Tarkoituksena on palauttaa metsät kokonaan luonnolle ja ihmisille, eli puun teollinen käyttö lopetettaisiin kokonaan!

  harrastelija harrastelija

  Ajatushan on niin utopistinen, että kuolee järjettömyyteensä. Ihmettelen kainuulaisena Kyllösen kannatusta! Kyseessä on jonniinlainen vallankumous? Ennen puhuttiin korpikommunisteistä, eduskuntaan meni nyt vain kaksi vasemmistun edustajaa.

  kuusessa ollaan

  Yksi aika jännä ”muistinsamenettänyt” on P.Salolainen…tuttava näytti millaisia kommentteja heittelee twitterissä. On nyt vaatimassa eteläsuomen metsien lisäsuojelua ja tukee näitä avohakkuut historiaan -kampanjoita.

  Sama hlö oli kauppa ja teollisuusministeri siinä syvän laman hallituksessa, joka joutui lisäämään mh metsien hakkuutahtia. Samalla loppui järeiden metsien lisäsuojelumahdollisuudet, koska järeimmistä metsistä saatiin nopeasti rahaa valtion kirstuun. Kas kun ei silloin ollut huolissaan hömötiaisista.

  Tällä hetkellä on todella kakofoninen tilanne, osa vaatii tehokkaampia jk-kasvatuksia (ppa 10-12), eli harvassa kasvatettua puuta – jonka laatu on oksaisuuden puolelta taatusti huonoa. Samalla menetelmällä taas osa väittää monimuotoisuuden lisääntyvän, vaikka lahopuun määrä vähenee ja avoimien alueiden lajisto katoaa. Ja kolmas osa vaatii hiilinielujen vuoksi hakkuumäärien vähentämistä, jotta ”kiinassa ei voi tehdä vessapaperia”, vaikka kehitysyhteistyössä on hygienian lisääminen tärkeää – afrikassa. Ja neljäs osa sitten vaatii enemmän järeistä puista rakentamista, vaikka nykymenetelmillä voidaan tehdä tehokkaammin rakennusmateriaalia pienestäkin tikista (CLT).

   

  Rane2

  Kyllönen on tyypillinen kommari.Allekirjoitti Fernin lupauksen jonka ehto oli selvästi valituksi tuleminen EU:n parlamenttiin.Hän on kuitenkin myös luvannut ettei ota tätä EU-edustajan paikkaa vastaan.Mitä merkitystä tämmöisillä lupauksilla on?

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/00cec89c-d393-45af-b1ff-81caa7624659

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 32)