Keskustelut Luonto Vastarannan kiisket!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)
  • Vastarannan kiisket!

    Joku joukkio on kasannut Eu kentille Fern- järjestön. Konklaavi kerää nimiä sitoutua ”metälupaukseen” maailmanlaajuisesti suojelevaan ja ennallistavaan toimintaan.

    Ja tottahan HHautala, MKyllönen ja SPietikäinen eivät lusufin vastustuksesta saaneet kylliksi. Nyt ryömitään uutta reittiä!

  • mehtäukko

    Niin mikä siinä oikein mättää, että kansakunnan kestävä etu jää toiseksi horinoiden rinnalla? Kalkkeutuuko aivonystyrät vai eikö vain enää raksuta?

    pihkatappi pihkatappi

    Siitä voi olla montaa mieltä, kenellä aivonystyrät raksuttaa. Mutta nämä politikot eivät ymmärrä mitä tapahtuu, jos avohakkuut vaikka kiellettäisiin koko Euroopassa. Toisaalta metsäfirman koulutuksissa opastetaan ja omissa metsissä myös käytetään jatkuvaakasvatusta, että onko tuo sittenkään ihan järjetön tapa toimia. Tilanteen mukaan niiden aivonystyröiden avulla sopivin vaihtoehto, eikä jokavälissä mitään jeesustelua jonkin asian ylivertaisuudessa, se se vasta typerää on.

    mehtäukko

    Kun kovinta jalkovälillä jeesustelua ovat toitottaneet liian lukeneet apostolit jotka eivät taida ymmärtää käytännön puunkorjuusta hevon kattia?!

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tekeehän se luontokin aukkoja täällä pohjoisessa havumetsässä, mutta ehkä Keski-Euroopassa sitä voi olla vaikea tajuta, jos menee vaikka tammi- tai pyökkimetsään. Timo Kuuluvainen kertoi Finlandia-talon jatkuvan kasvatuksen seminaarissa äskettäin, että luonnonmetsissä erirakenteisia tai peitteisiä metsärakenteita olisi noin 80 prosentilla alasta ja aukkoja noin 20 prosentilla. Talousmetsissä näiden suhdeluku on nyt suunnilleen päinvastainen. Jos siis haluttaisiin matkia luonnonmetsien rakenteita, pitäisi jatkuvapeitteisten metsien osuutta kasvattaa jonkin verran. Tästä saataisiin monenlaisia hyötyjä lisääntyvien ekosysteemipalvelujen myötä.

    Timppa

    ”Timo Kuuluvainen kertoi Finlandia-talon jatkuvan kasvatuksen seminaarissa äskettäin, että luonnonmetsissä erirakenteisia tai peitteisiä metsärakenteita olisi noin 80 prosentilla alasta ja aukkoja noin 20 prosentilla. Talousmetsissä näiden suhdeluku on nyt suunnilleen päinvastainen. ”

    Ainakin meillä aukkoja ja taimikkoja on luokkaa 20 %, siis luonnonmetsien tasoa.  Nimittäin jo 16-17-vuotiaat metsät ovat useimmiten jo 7-metrisiä ja luetaan nuoriksi kasvatusmetsiksi.  Todella kummallinen väite Kuuluvaiselta talousmetsien osalta.  Eikö väitteen järjettömyyden huomaa lyhyellä ajomatkalla Suomen teitä tai ajelemalla vesillä suurilla järvillä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Anteeksi, kirjoitin huolimattomasti. Tuossa verrattiin siis jaksollista eli tasaikäistä metsänkasvatusmallia (jota kutsuin nimellä ”aukko”) jatkuvapeitteiseen malliin.

    Timppa

    En vieläkään ymmärtänyt.  Onko siis niin, että luonnonmetsistä on avoimia kohtia 2o % ja loppu puustoista?  Aivan kuten meilläkin.  Paljaita ja taimikoita 20 % ja loppu puustoista.  Vai mitä Anneli tarkoitit?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Mielestäni Kuuluvainen vertaili tasarakenteisten ja erirakenteisten metsien osuutta. Loppupäätelmä oli että meidän pitäisi lisätä jatkuvapeitteisenä kasvatettavien metsien osuutta. Tarvittava lisäys voisi tulla suureksi osaksi turvemailta.

    Puuki

    Joo, turvemaille vain lisää jk-metsiä . Se sopii hyvin sinne  vesiensuojelun kannaltakin.

    Yksi pienehkö kuvio on karhunsammalpeitteinen.  Sinne ei ole tullut taimia pienaukkoon yli 20 v:n aikana mutta muuten kasvaa sen ympärillä  ihan hyvin erirakenteisena sekapuustona. Kun ei ole uudistuskuluja tullut, voi pienen h-kopterikentän hyväksyä metsään kuuluvaksi.

    harrastelija harrastelija

    AJ: ”Timo Kuuluvainen kertoi Finlandia-talon jatkuvan kasvatuksen seminaarissa äskettäin, että luonnonmetsissä erirakenteisia tai peitteisiä metsärakenteita olisi noin 80 prosentilla alasta ja aukkoja noin 20 prosentilla. Talousmetsissä näiden suhdeluku on nyt suunnilleen päinvastainen.”

    AJ:n selittelyistäkin huolimatta maalaisjärkeen ei tuo kyllä sovi ollenkaan! Tilanne on nyt niin, että riittävän korkealle koulutettu ja syvällä ja kovalla rintaäänellä kerrotaan järjestäjätahon haluamalla tavalla asia, jota ei voi ainakaan hiilinielun faktalla perustella. Jos hiilinielu on suhteessa puun kasvussa tarvitsemaan hiilidioksidiin, niin 10 m3/ ha-v tai parin-kolmen m3/ha-v kasvun ero on kyllä päivän selvää!

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 32)