Keskustelut Puukauppa Vastuukysymykset maakaapelin rikkoutuessa

 • Tämä aihe sisältää 18 vastausta, 8 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten AvatarPuuki toimesta.
Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)
 • Vastuukysymykset maakaapelin rikkoutuessa

  Suomessa on nyt maakaapeloitua sähkölinjaa jo lähes 200 000 km. Kaapeli pitäisi olla asennettu vähintään 70 cm syvyyteen, mutta kukaan ei tiedä, miten hyvin tätä määräystä on missäkin noudatettu, eikä kaapelin paikka ole välttämättä kenenkään tiedossa, kun aletaan puunkorjuulle. Hankalia ja jopa vaarallisia tilanteita voi syntyä, jos koneen tela rikkookin liian pinnassa olleen kaapeliin. Korvauskysymykset ovat vielä oma lukunsa, sillä vahinkoa ei välttämättä huomata vielä silloin kun se on tapahtunut.

  https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008330572.html

 • Visakallo Visakallo

  Oman ongelmansa aiheuttavat tietoliikennekaapelit. Maassa voi olla kolmenkin eri operaattorin piuhaa hieman eri paikoissa. Tutkaaja ei aina löydä tai ei ole löytävinään kilpailijoiden piuhoja.

  Gla Gla

  Näytöt on koottu muutamaan paikkaan. Esim. kaivulupa.fi . Mutta missään ei ole kaikki kootusti ja se on ongelma.

  mehtäukko

  Pintaan pudotetun kaapelin löytää kuulemma potkaisemalla turpeet syrjään. Syvemmällä ollessa ” kaapeli on tässä haarukassa”… kaiva siitä.

  Rane

  Omalla kylällä Kaisanetin valokaapelit jäi ilmeisesti järkejään turhan pintaan.Kyntäessä vähän kaikilla on noussut sitä kaapelin päälle vedettyä varoitusnauhaa.Ainakaan mitään syvempää jankkurointia ei kannata yrittää.Sähköpiuhat on  kunnon syvyydellä.

  Nuakka

  Töiden puolesta joutunut paljon touhuamaan kaapelinäyttöjen kanssa. Taajamissakin todella paljon epäselviä kaapeleita, ja seassa vielä vanhoja, kylmiä kaapeleita sydämentykytyksiä aiheuttamassa. Vastuuvakuutus korvaa vahingot, kaapelinnäytöllä pidetään omavastuu kohtuullisena, ilma näyttöä se on vahingon sattuessa moninkertainen. Maaseudulla yksi iso arvoitus on vanhimmat vesiosuuskuntien putket, niistä ei usenkaan ole otettu tarkkeita ja kaivulinjoja ei muista kohta enää kukaan. Täällä kysyin osuuskunnalta putken näyttöä, eipä tarkkuus ollut kuin 50m luokkaa sivusuunnassa ja syvyys ”saatta olla saappaanvarren verran maata tai sitten syvemmässä.” Veikkaan että syrjäseudulla sekä kaapelit että putket ovat järjestään matalammassa kuin pitäisi.

  Lasse

  Yllättävän paljon jo nykyään on putkeja ja kaapeleita maahan kaivettu. Minäkin jos kaivasin tonttini nurkalle omalle pellolle syvän suoran 150m pitkän ojan niin katkiais. 3 sähköjohtoa, 2 vesijohtoa, 2 likaviemäriä, 2 puhelinosuuskunnan kaapelia, 2 valokuitukaapelia, monta salaojaa, ja mitä lie unohtu.

  Oma kuluerä nuot putket ja kaapelit jos jotain joutuu kaivaan. Jos vaikka vesiyhtiön kaivinkone ja kaksi lapiomiestä tulee vaikka talon sulkuhanaa vaihtaan ja ensimmäisenä tilataan kaapelin näyttäö ja seuraavaksi kaivetaan kaapeli näkysälle koneella ja lapiolla ja maalataan kaapeli kirkkaalla neon värillä jonka jälkeen vasta viereen pystyy kaivaan sulkuhanan näkysälle, ja vesiliittymän omistaja maksaa.

  Kerran olen valokuitukaapelin katkassu ja toisella kertaa katkesi puhelinkaapeli mutta tuuria ollut ettei kumpaakaan tarvinnut maksaa. Valokuitukaapelia ei oltu vielä kaivettu maahan ja lankapuhelin liittymä toisessa naapurissa ei ollut enään käytössä.

  Nuakka

  Eikä lopu kaapelointi lähivuosina, lähes koko sähköinfra on rakennettava uudelleen vahvemmaksi joka ikisessä kaupungissa  ja kaupunkien välilläkin, sekä jokaisessa taloyhtiössä kun aletaan ladata autoja. Eli koko energiamäärä joka on nyt haettu huoltoasemilta toimitetaan jatkossa jokaiselle autopaikalle. Huomenna jatketaan taas eräänkin taloyhtiön latauspisteremonttia, uusi alakeskus, uusi kaapelointi muuntajalta asti, suuremmat pääsulakkeet, erilaisia latauspisteitä hybridi- ja täyssähköautoille, kaapelien varausputkia , tiedonsiirtovalmius kaikille autopaikoille jne.

  Puuki

  Tyhmää ja eritt. kallista hommaa tuo.  Kalliimmaksi tulee kuin oli aikoinaan veden suodatuspönttöjen asennus maaseudulle vaikka torppa ei olisi ollutkaan vesistöjen läheisyydessä.   Patteriautoiluun siirtyminen on täällä liian kallista eikä autojen toimituskaan pelaa enää kunnolla .

  Verkkoselvityssivujen mukaan kaapeliyhtiön porukan pitäisi käydä ilmaiseksi näyttämässä kaapelin paikka ennen kaivamista.   Onhan se niidenkin etu että kaapelit säilyy ehjinä.  Sähkönsiirtomaksut on niin korkeita , että ei luulisi paljon painavan siirtoyhtiön rahoissa käynnit.

Esillä 8 vastausta, 11 - 18 (kaikkiaan 18)