Keskustelut Puukauppa Venäjän tuontipuun loppuminen. Vaikutus puunhintaan

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 131)
 • Venäjän tuontipuun loppuminen. Vaikutus puunhintaan

  Kysyin ostohenkilöltä tämän hetkistä hintaa. 2e/m3 kesäkorjuukelpoisista harvennusleimikoista hinnanlisä. Mitä mieltä? Eipä ole kummoinen lisä.

 • A.Jalkanen

  Ihan ok lähde Lassella.

  Tolopainen

  Miten kotimaan markkinoilta ostetaan 15% lisää kuitupuuta ilman, että hinta nousee. Se jää nähtäväksi, MG tarjoaa bonusta tuplana. Ei se nyt riitä, muutama kymppi hehtaarilta lisää. Tuon summan löytää kadulta, kun viitsii etsiä.

  Apli

  Kuitupuuta löytyy varmasti lisää kotimaasta se mikä tarvitaan, mutta ei ihan hinnalla millä tahansa, jotenka aito kunnon kilpailu olisi poikaa, tuskimpa haluavat sellutehtaiden tuotantoa rajoittaa kun sellun hinnat tapissa samoin kartongin jotenka maksukykyä löytyy..

  Nostokoukku

  Kykyä on aina löytynyt, vain halu on puuttunut….

  Jalmari Kolu

  Voisi kuvitella että jonkun markkinakampanjan käynnistää puuta ostava teollisuus ja samaan syssyyn suuret lupaukset hinnantarkistuksesta tai jotain muuta. Tai sitten joku verohelpotus joka sotkee pakkaa entuudestaan.

  Paljonko yksityismetsänomistajista on ns. ei-aktiivisia joilla ei ole tietoa eikä muutakaan osaaamista metsäomaisuuden suhteen? Luulisin että siellä olisi resurssia ihan harvennus- ja päätehakkuurästien suhteen.

  Aktiiviset seuraavat hintaa ja kysyntää sen verran tarkkaan että ei pienellä hinnannousulla tapahdu isoja.

  Apli

  Aika moni tuttu metsänomistaja odottaa puun hintaan kunnon korotusta ja ns panttaa myyntejä… Itse vähän odottavalla kannalla mitä tehdä.

  Tikkula

  Eräs tuttu oli kaupitellut enskaa, tarjous reilusti alle kympin(?). Nyt kyllä harvennusten myyjän kannattaa unohtaa lippikset, sorakuormat ja bonukset. Katellaa syksymmällä harvennuksia

  Nuakka

  Keitele forestilta soittivat päivällä, jutteli mukavia ja lopuksi kysyi saako oman alueen ostaja soittaa. Positiivista että edes soittavat, katsotaan mitä sanoo kun hinnoista puhutaan.

  Panu

  Viime vuonna yhdellä ensiharvennuksella huonoin tarjous kuidusta oli 4€/m3 ja paras 14€/m3. Nyt on suunnilleen samanlainen leimikko tarjouspyyntökierroksella, katsotaan mitä tuleman pitää.

  metsätie

  Nyt puunmyyntilakkoon, kun hinnat ovat ala-arvoiset.

  Oikeus ja kohtuus myös puunmyyjille miljardivoitoista.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 131)