Keskustelut Metsänomistus Verotuksen paha moka Kujalan syynissä ja vaateissa…..

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)
  • Verotuksen paha moka Kujalan syynissä ja vaateissa…..

    Kujala on jälleen kiinnittänyt huomiota epäoikeudenmukaiseen verotuskäytäntöön maassamme. Mikä oikeus verottajalla on laittaa metsänomistajat eriarvoiseen asemaan?
    EU-lainsäädännössä Kujalan vaade on ilmanmuuta jälleen selkeä rikkomus valtioltamme ja näinollen joudumme aika noloon tilanteeseen kun aivan tavallinen Suomalainen metsänomistaja joutuu käskyttämään EU-tuomioistuimen kautta maamme lainsäätäjiä!

  • tamperelainen tamperelainen

    Jos omistaa metsänsä Osakeyhtiön kautta,niin eihän silloin veroteta pääomaverotuksen mukaan,vaan yhteisöverotuksen mukaan ja osinko on tiettyyn rajaan asti verovapaata.Prosentit jäävät tavanomaista metsätalouden pääomaveroa ahaisemmaksi.

    putte

    Tietääkseni puunmyyntituloa verotetaan yhteisötulona vain jos puunmyynti kuuluu yrityksen elinkeinotoimintaan. Jos sitävastoin vaikkapa rakennusfirma myy puuta yrityksen omistamasta metsästä, kyse on henkilökohtaisen tulolähteen toiminnasta, jota verotetaan tuloverolain mukaan. ”Veroetu” ei siis tule kaikille yrityksille.

    Puun takaa

    Onko näissä metsäelinkeinoyhtiöissä 60 000 euron osingon verovapaus vuodessa?

    jees h-valta

    Putte oikeassa ja yritys on aivan eri kuin puhtaasti muutamasta yksityisestä koottu revohka. Yritysverotus ja sen kevennykset ovat jalostuneet vuosikymmenien aikana jo aika hiotuksi paketiksi joka ei ole vertailukelpoinen minkään sortin yhteisvirityksen kanssa.
    Yksityinen metsänomistaja on juuri sitä oli niitä paketissa yksi tai kymmenen. Ja aina kun on enemmän kuin yksi on myös moninainen mahdollisuus täyteen susiviritykseen ja susimetsään.
    Miksi verottaja suosii tuonlaista toimintaa?

    Timppa

    Jessen mielestä siis yksityisellä ei ole taipumusta ”susiviritykseen tai susimetsään”. Näin voi ymmärtää.

    Joskus tuntuu, ettei Jessellä ole lukemisen ymmärrys ihan hallussa. Tuolla edellä luettelin eroja yksityisen metsänomistuksen ja yhteismetsien välillä. Siitä pitäisi ymmärtää, että kyse on todella aivan erilaisesta tavasta omistaa ja hallita metsiä. Siksi tuo veroprosentti yksityisen omistuksen ja yhtiömuotoisen omistuksen välillä on täysin luonteva.

    Kannattaa todeta, ettei kyseeessä ole mikä tahansa kadunmiehistä koottu ”revohka” vaan tosiaan pysyväksi tarkoitettu omistusmuoto, jota säätelee oma laki. Eräs sen periaatteita on, että metsiä hoidetaan ”kestävän metsätalouden” periaatteiden mukaan ja noudattaen osakkaiden yhdessä sopimaa metsäsuunnitelmaa, Ei siis voida hakata kerralla kaikkea vaan lähdetään, että hakkuumahdollisuuksia on jatkuvasti.. Metsäsuunnitelmasta seuraa myös se, että sen edellyttämät myynnit on tehtävä, toki käyttäen tietysti ajoitukseen tervettä järkeä.

    Kuten olen aiemminkin kirjoittanut, niin yllättävän paljon uusia yhteismetsiä on perustettu. Toki kaikki eivät taida olla sopivia luonteensa puolesta sellaisen osakkaiksi.

    Puun takaa

    Timpan kanssa menee ajatus jälleen yksiin. Metsän omistusmuotoja on erilaisia kuten on omistajiakin, ja se on hemmetin hyvä asia se!

    Jos joku kokee oman omistusmuotonsa hyväksi, ei se saa sitä tarkoittaa, että leimaa muut tavat huonommiksi. Meitä ihmisiä on erilaisia. Toisille sopii porukalla päättäminen ja -tekeminen, ja toisille taas ei.

    Muistan kotikylältä lapsuusajoilta yhden isännän, joka ei voinut koskaan olla samaa mieltä kenenkään muun kanssa. Itse asialla tai ko. henkilön aikaisemmilla mielipiteillä ei ollut mitään tekemistä kulloisenkin väittelyn aikana!

    jees h-valta

    Taitaa nyt olla kyse kyllä Timpan luetun ymmärryksestä.
    Tarkoitin juuri sitä kuin kirjoitin eli yksityinen metsänomistaja on juuri sitä kuin on vaikka se yhtyisi isompaan kööriin. Mielestäni en erottanut yksittäismetsänomistajaa yhteismetsästä tapojensa puolesta. Silloin ei ole mitään extraa yhteismetsässä yksityiseennähden jota verottajan pitäisi beesata.

    putte

    Puun takaa:
    >>Onko näissä metsäelinkeinoyhtiöissä 60 000 euron osingon verovapaus vuodessa? <<

    On toki, mutta ei se suinkaan sitä tarkoita, että osakeyhtiömuotoinen puuntuottaja voisi myydä 60.000 euron edestä puuta verovapaasti.

    Oletetaan, että tuollaisen yhtiön osakekanta on yhdellä ihmisellä ja osakekannan arvo on 100.000 euroa. Yrittäjä myy siis nyt puuta osakeyhtiömetsästään (menojen jälkeen) 60.000 eurolla ja aikoo nostaa sen osinkona itselleen käyttöön.

    Ensin menee yhteisöveroa 24,5% eli 14.700 e. Osinkoa ei mene pääomaosuudesta, koska summa ei ylitä 60.000 euroa, mutta ansio-osa joka on 9% ylittävä osa osakkeen arvosta ylittyy nyt 51.000 eurolla. Todennäköisesti henkilö on muualla ansiotyössä, joten ansio-osa verotetaan hänen marginaaliveroasteellaan, joka on oletettavasti vähintään 50%. Ansio-osasta 70% on veronalaista, joten siitä menee veroa 17.850 euroa.

    Demarin mainostama verovapaa yrittäjä on siis maksanut 60.000 euron puukaupastaan veroa 32.550 euroa eli 54%.

    Huomioida kannattaa lisäksi, että tämä yrittäjä ei voi käyttää metsävähennystä eikä muistaakseni saa kemera-varojakaan hyväkseen, että tervetuloa vain pienyrittäjäksi Suomeen nauttimaan "verovapaista" osingoista.

    tamperelainen tamperelainen

    En ole asiantuntija.Tämä verovapaa osinko lasketaan oy:n ns matemaattisesta taseesta.Eikö esim monialayhtiön omistamat(velattomat) metsäpalstat nosta tätä tasetta?Jos se on 700000,niin yhtiöstä voi nostaa 60000 osinkoa verottomana,sekä tietysti tämän päälle verollista osinkoa.??

    ihmettelijä

    Näin se on.Yks naapuripalstan omistaja on oy, toimiala ihan muu kuin metsätalous, eikä sen omistava muija koskaan hakkaa kalikkaakaan sieltä. Oletan, että se omistaa sen tilan vain siksi , että voi juonia sieltä oy:stään suuremmat verovapaat osingot, koska sitä ei metsänhoito kiinnosta pätkääkään. Nettovarallisuudestahan se 9% lasketaan ja mitä korkeampi sen metsätilan arvo on, sen suuremmat osingot se voi nostaa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)