Keskustelut Metsänhoito Vesipumppu ojitus-keruualtaaseen.

 • Tämä aihe sisältää 52 vastausta, 19 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 vuotta, sitten AvatarHämis toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 52)
 • Vesipumppu ojitus-keruualtaaseen.

  Merkitty: 

  Minulla on 6 ha:n aukko joka on hyvässä vedossa etelä-pirkanmaalla. Istutuskuusten lisäksi aukkoon on tullut ainakin kolmena vuonna peräkkäin mäntyä todella paljon.

  Ongelma on seuraava : alue ojitettiin ja on alavaa, ojat laskevat naapurin rajalle ja siihen oli tehtävä iso keruuallas, koska ei saanut vetää umpimetässä kilometrin päässä asutuksesta 20m ojan pätkää hänen puolelleen, missä valmis laskuoja eteenpäin.  Hirvet kyllä tykkäisi kööllötellä pesulla ja itikoilta karuussa…

  Onko kohtuuhintaisia esim. aurinkokennosysteemejä, mistä virran laittaisi uppopumppuun.

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Olen minäkin kuokalla ojan pätkän hiukan vastaavassa tapauksessa kaivanut. Perunakuokka oli paras työkalu, ei vesi roisku kuin kuokalla. Pistolapiolla ja  vesurilla katkoin juuret. Jospa iltahämärässä käyt syventämässä toiset 20 cm ojan roiloa, auttaa  yllättävästi vesitilanteeseen.

  Kalle Kehveli

  Ojan kaivamista naapurin puolelle kuivatusta varten ei voi estää, piste.

  Hämis

  Saattaa se syventyä vielä…

  Naapurille muuten aikanaan tarjosin, että avaamme minun kustannuksellani hänen pahoin sammaloitunutta laskuojaansa n. 200 m samalla jos tuon 20 m välistämme voidaan avata.

  Kosteikko olisi ihan ok ,mutta lintujärviä lähellä ja noita hirviä ajattelin…

  Puuki

  Lappo tehdään täyttämällä letku vedellä ja tulpat päihin. Sitten vain paikoileen , letkun laskupää alemmas haluttua  veden pintaa altaassa . Ei ihan altaan pohjalle toista päätä ettei tukkeudu.  Tulpat pois ja siinä sinulla on veden laskemislaite.    Toimiihan se naapurin 20m  kaista myös suodatusalueena , kun vesi nousee alttaassa liiaksi . Vai onko jotain kalliokkoa ?   Jos on tasaista, niin allasta vähän matalammaksi ja naapurin alue  suodattamaan vettä puhtaammaksi ellei ojan kaivusta sopiminen  onnistu.

  Toisaalta lappo ja veden huilaaminen laskeutusaltaassa  ennen laskuojaa on ihan hyvä tapa välttää kiintoainepäästöjä.

  Hämis

  Tasaista on. Totta , onhan tuossa sammalta välissä naapurin ojia myöten.

  Toisaalla mätästäjä tuli pyynnöstäni aukolta 02 kuviolle ojaa kaivamaan kun oli 1 ha:n ”hylly” mikä on aina kärsinyt vedestä. Oja kun tuli metästä aukonlaitaan , jätti myös katkon siihen.

  Ola_Pallonivel

  Pintavalutuskenttä on luontainen tai rakennettu kenttä, jolle johdetaan ojitusalueen vedet. Kentän suositeltu pinta-ala on 0,5–1 % valuma-alueen pinta-alasta.

  Pikkasen kun kuokkii, niin siinähän on pintavalutuskenttä. Olisi pitänyt tietenkin rakentaa omalle maalle, ei naapuriin.

  Kuinka monta metriä tuon altaan halkaisija on?

   

  Hämis

  Halkaisija n. 15 m, haaroittuu kolmeen suuntaan. Syvyys n. 2 m

  Sulli

  Eiköhän se naapurin puoli ajan saatossa vety ja  soistu sen verran että alkaa vesi huilaamaan luontaisesti laskuojaa kohti

  Metsuri motokuski

  Jos naapuri kieltää veden johtamisen hänen mailleen voi kyseessä olla tilanne että naapurista tuleva vesi soistuttaa hänen metsäpohjaansa kun valuma-alue kasvaa. En kyllä käsitä mikä hyöty tuossa on että tarkoituksella kaivaa verta nenästään. Jos on tarkoitus kuivattaa omaa metsäänsä johtamalla vedet johonkin muualle niin eihän sitä naapurin vahingoksi pidä tehdä. Jos et lupaa saa vesien ohjaamiselle niin pidä vedet omalla tilallasi ja hyväksy lammikko ja luontaisen veden juoksutus.

  Kalle Kehveli

  Tasaisella ei onnistu pintavalutuskenttä. Pöljä naapuri aiheuttaa kaikenlaisia ongelmia. Ujuta putki naapurin ojaan…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 52)