Keskustelut Metsänhoito Vesipumppu ojitus-keruualtaaseen.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 52)
 • Vesipumppu ojitus-keruualtaaseen.

  Merkitty: 

  Minulla on 6 ha:n aukko joka on hyvässä vedossa etelä-pirkanmaalla. Istutuskuusten lisäksi aukkoon on tullut ainakin kolmena vuonna peräkkäin mäntyä todella paljon.

  Ongelma on seuraava : alue ojitettiin ja on alavaa, ojat laskevat naapurin rajalle ja siihen oli tehtävä iso keruuallas, koska ei saanut vetää umpimetässä kilometrin päässä asutuksesta 20m ojan pätkää hänen puolelleen, missä valmis laskuoja eteenpäin.  Hirvet kyllä tykkäisi kööllötellä pesulla ja itikoilta karuussa…

  Onko kohtuuhintaisia esim. aurinkokennosysteemejä, mistä virran laittaisi uppopumppuun.

 • Ola_Pallonivel

  Ehkäpä naapuri on huolissaan vesistöstä? Tai oja laskee naapurin rantaan?

  pikkutukki

  Tälläiseen tilanteeseen käy salaoja .😂😂😂

  Hämis

  Ei kärsi naapurin puoli ollenkaan. Siinä rajalla 03 puusto on vähän huononlaista , kun vesi makaa hälläkin…. Ja hänen puoleltaan vesi menee hienosti pois kun pumppasin kokeeksi agregaatilla ja murskapumpulla.

  Planter Planter

  Valuvat ne vedet kuitenkin sinne naapurin puolelle, kun allas on täynnä. Ei sellaista lakia ole, että jokaisen pitää padota ja säilöä vedet omalle tontilleen.

  Omalta taimikolta menevät vedet naapurin ojaan. Kun hakkualue mätästettiin, ojat perattiin ja tehtiin uusia naveroja, niin tietysti sieltä lähtee liikkeelle aluksi kaikenlaista humusta ja sakkaa, jota ei saa johtaa vesistöön tai tukkimaan naapurin ojaa.

  Sovittiin naapurin kanssa, että teen reilun kokoisen saostusaltaan ennen vesien johtamista hänen ojaansa. Veden pinnan justeerasin puolisen metriä maanpinnan alapuolelle, kaivamalla 200mm putken siihen syvyyteen laskuputkeksi. Hyvin toimii.

  Visakallo Visakallo

  Minun yksi naapuri teetti metsäojiensa täydennystä ja kysyi, voiko vedet johtaa minun puolella olevaan ojaan. Sanoin, että ilman muuta, jos perkuutat minunkin puolelta ojaa parinsadan metrin matkalta. Homma oli sillä selvä. Miksi tehdä asioita vaikeammiksi kuin ne ovat.

  Kurki

  Alue on iso. Ei kannattaisi päästää soistumaan. Eikö ole mahdollista viedä vesiä naapurin rajalla jonkun toisen metsänomistajan maiden läpi kauemmaksikin? Kyllä tuolle kannattaa kaivaa ojaa pitemmästikin. Olisi hyvä paikka padottaa pohjavesi vaikka 0,6m tasolle ja eikä kuivuus koskaan vaivaisi.

  Eräänä syksyisenä iltana otin ison terävän istutuskuokan, allas madaltui 20 cm… paksusammal ja musta pirunpiukka mullantapainen.

  Naapurin puolellako?

  Hämis

  Naapurin juu.

  Niinkuin Visakallo sanoi,juuri näin.

  Mg:n ostomies soitti minulle että voivatko ajaa naapurilta 1000 m3 minun tilan läpi. Sanoin, että painakaa putki punasena vaan. Sain hemmetinhienon laanipaikan.

  Naapurilla on 2000 ha metsää, kysyin voinko.ajattaa 100m3 rankaa hänen maallaan n. 200 m. Kysyi, onko siinä.olevaa uraa, sanoi kyllä, hän sanoi että siitä vaan.

  Tämä pärheltäjien ,susien ja lahmaajien maa pyörii, jos on edes nimeksi hyviä miehiä ja naisia. (Koirankynnenleikkaaja,suosittelen onhan siinä savotoilta iso osa elokuvaa )

  Kalle Kehveli

  Meidän kylällä ei onneksi ole vielä vastarannan kiiskejä. Riskinsä siinä kuitenkin on, kun etelän uusavutonta porukkaa muuttaa autiotaloihin. Onneksi niillä on pelkkä tontti.

  Ola_Pallonivel

  Itse suhtaudun ojitukseen kriittisesti, kun olen nähnyt seuraukset. Ja niiden seurauksien korjaaminen on melko hankalaa, kallista.

  Ei ole noin isoa monttua omalla maalla, vaan suurin taitaa olla 5-10m. Hankala sanoa, kun se on kaivettu 30 vuotta sitten ja muuttunut pieneksi lätäköksi. Oja päättyy tuohon, ja vähän matkan päästä alkaa uusi oja. Vesi valuu pintaa pitkin.

  Muutama vuosi sitten tehtiin aukko, jossa oli märempi kohta. Uutta ojaa kaivettiin, mutta ei yhdistetty omalla maalla olevaan entiseen ojaverkostoon. Kuuset kasvaa isoissa mättäissä hyvin, vaikka vettä olisi ojassa.

  Metsuri motokuski

  Minä tein purkuputken naapurin tontille kun tein talon ja sille salaojan sekä sadevesijärjestelmän.  Kumma kun ei tykännyt yhtään. Ei auttanut vaikka kuinka kerroin että siihen suuntaan sain hyvän laskun.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 52)