Keskustelut Metsänhoito Vesipumppu ojitus-keruualtaaseen.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 52)
 • Vesipumppu ojitus-keruualtaaseen.

  Merkitty: 

  Minulla on 6 ha:n aukko joka on hyvässä vedossa etelä-pirkanmaalla. Istutuskuusten lisäksi aukkoon on tullut ainakin kolmena vuonna peräkkäin mäntyä todella paljon.

  Ongelma on seuraava : alue ojitettiin ja on alavaa, ojat laskevat naapurin rajalle ja siihen oli tehtävä iso keruuallas, koska ei saanut vetää umpimetässä kilometrin päässä asutuksesta 20m ojan pätkää hänen puolelleen, missä valmis laskuoja eteenpäin.  Hirvet kyllä tykkäisi kööllötellä pesulla ja itikoilta karuussa…

  Onko kohtuuhintaisia esim. aurinkokennosysteemejä, mistä virran laittaisi uppopumppuun.

 • Puuki

  Saa ne vedet laskettua metsässä myös naapurin puolen ojaan , jos haluaa . Voi maksaa jotain kuten esim. tietoimituskin mutta ei ole tosiaan olemassa semmoista lakia, että pitäisi padota omalle puolelle, jos naapuri ei halua sopia laskuojan tekemisestä kun luont. veden virtaussuunta on naapurin palstalle päin.    Toisaalta kuivana kesänä siinä on hyvä vesivarasto valmiina puiden kasteluun.

  KeMeRat

  ”Koirankynnenleikkaaja,suosittelen onhan siinä savotoilta iso osa elokuvaa”

  Tuosta elokuvasta on sittemmin tehty kohtalainen kirja.

  Jätkä

  Ei noissa vesijutuissa ole kiellettyä käyttää järkeä sen lisäksi, että käyttäytyy asiallisen kohteliaasti.

  Tuollaisesta ojitusalueesta tulee sama määrä vettä ojien kanssa taikka ilman ojia. Siksi kannattaisi alapuolen MO:n ymmärtää, että hänen vesivaivansa vähenrvät, jos yläpuolen vedet tulevat lyhyessä ajassa pois, eivätkä vetistele alapuolta koko kesää.

  Mukavan saunaillan aikana voisi hyvinkin onnistua tehdä ”tarjous, josta ei kehtaisi kieltäytyä”.

  Metsuri motokuski

  Eihän se näköjään niin mene. Mieluimmin salaa putki naapurin ojaan tai pieni navero-oja. Sen jälkeen ei taida enää yksi sauna reissu riittää.

  Hämis

  Tai no, olen sitäkin miettinyt ja tarjoutunutkin jo, ostamaan naapurin tilan. Tarkkana täytyy olla liikkeissä.

   

  Hämis

  Mietin vain, että meneehän naapurin metsätilalta laskuoja toisen naapurin peltojen läpi. Vetääkö hänen.salaojat tulvan aikaan kun metästä syöksyy vettä. Nämä on näitä asioita ,kun alkaa 2022 aikuisten ihmisten toimissa itkettämään.

  Jätkä

  Salaojitettu peltokaan ei luruttele vesiään putkea pitkin ihan mereen asti, kyllä siellä laskuoja on, johon putket päättyvät.

  Jalapa

  Itselläni kävi toisinpäin, naapuri kaivoi rajaojan (pelto) ja oja päättyy palstani kulmasta läpi. Jos olisin tiennyt kaivuusta, olisin pyytänyt, että kaivaa minunkin puolen ojan syvemmäksi, (40m) että vesi pääsee virtaamaan kunnolla.

  Nimetön

  Minä laittasin Mhy:n ojasuunnittelijan asialle, jos lupa heltiäis ulkopuolisen avustuksella. Yleinen käytäntö näissä ojitushankeissa että naapurin palstan läpi saa veet laskea mutta naapurin oma valinta osallistuuko kustannuksiin.

  Hämis

  Kysyn tässä.samalla ,kun ojituksista on puhuttu :

  8 ha:n aukko mätästettiin ja lisättiin ojia kun on tasaista,osittain alavaa MT+ voisi olla keskimäärin. Käenkaalia siellä täällä.

  Meneekö ihan pipertämiseksi kun keväällä istutetaan kuuselle ( mäntyä ja raudusta tulee päältä varmasti) , että joko tilalta/aukolta (uudistusalalta!) pois meneviin ojiin tekee ihan simppelit helposti säädettävät padot jos näyttää että olisi kuivaa kesää tulossa. Onko tälläistä kukaan tehnyt. Ala on  helppo saavuttaa.

  P.s ihan selvinpäin tässä kirjoittelen .

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 52)