Keskustelut Metsänomistus Vierastyöläiset hoitamaan Suomen metsät

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Vierastyöläiset hoitamaan Suomen metsät

  Metsäteho OY:n Heikki Pajuoja näkee, että metsähoitotöiden kustannusten karattua, ne aletaan teettää vierastyövoimalla halpatyömaista kuten thaimaalaisilla, jotka nyt poimii marjoja Suomen metsistä.
  Näin kirjoittaa Metsälehti.

 • jees h-valta

  Kyllähän tuon varhaisperkauksen tärkeyttä on myös tullut korostettua kuten suorittavakin. Tuki tuohon tuntuu suorastaan lapselliselta touhulta koska kaikkienhan tuo pitäisi käsittää.
  Ja jos kerran saatu tuki vie mahdollisuuden esim. ensihrv. tukiin niin aivan hölmöä ottaa tuo olematon tuki varhaisperkauksesta.
  Ei tuo metsän käsittely vain tukilypsyyn saisi perustua vaan tuottoajatteluun. Valitettavasti metsiemme vinoutunut havupuun lähes pakkosuosinta on vienyt mahdollisuuden elinaikanaan vielä tehdä tili jo kerran hakkaamastaan. Se on pahasti vienyt motiivin pakkaselle ja se olisikin nyt syytä neuvonnan kautta nopeaan korjata. Kaikki tuollaiset hölmöilyt että neuvotaan jopa tyvilahon vaivaamalle alalle uudelleen kuusta pitäisi saattaa edesvastuuseen metsiemme terveydentilan yleisestä riskeeramisesta. Sehän ei edes kunnioita omistusrajoja. Lehtipuun viljely on vain huomattavan paljon helpompi urakka. Ei tarvi murehtia alle jäävistä taimista vaan ne puskee edeltä karkuun. Hirviongelma alueilla joissa se on pitää tietysti huomioida suojaamalla taimetusalue joko aidalla tai karkotteilla.

  Kurki

  ”Kurkihan on vitsikkäällä päällä. Palataan jälleen orjatyövoiman käyttöön?
  Vai liikkuko noin sairaita ajatuksia nupissa ihan tosimielessä?”

  Orjatyövoimalla ( esim Kiina ja Vietman) tuotetaan lähes kaikki kuluttajaelektoniikka, mitä maailmalla ja Suomenkin kaupoissa myydään.

  Mitenkähän se moraali kestää ostaa näitä ja muitakin orjien tekemiä tuotteita.

  hemputtaja

  Samaa mieltä Timpan ja Puun Takaa kanssa.

  Ovat tekijäporukkaa nuo vierastyöläiset. Myös thaimaalaiset marjan poimijat.

  Kyllähän tuosta on näyttöä, että suomalaisetkin mielellään käyttävät orjatyövoimaa, kun silmä välttää. Taitaa kuitenkin olla aika harvinaista ja tuo valvonta tuntuu aika tehokkaalta.

  Olisihan se mukava, jos löytyisi tekijät omasta takaa, mutta mistäs löydät. Alkaa olla paikoitellen kynnystä edes metsään lähteä, kun alakoulusta lähtien on kerrottu miten hirveetä raiskausta tuo metsänhoito on.

  Pitkän päälle voi olla kuitenkin kohtalokasta jäädä vierastyövoiman varaan. Vaihtotaseista sun muista viisaat ekonoomit puhuu silmät killillään, mutta vierastyövoiman vaikutuksesta ei juuri mitään.

  Se on nimittäin niin, että vierastyövoiman palkat menevät kavereiden kotiin ulkomaille. Se raha katoaa Suomen kierrosta lähes kokonaan.

  Pitkän päälle voi olla varsin hankala yhtälö kansantaloudelle. Saadaan esimerkiksi verovaroin ylläpidettävä komea musiikkitalo, mutta rakentamisen palkat häipyvät rajojen ulkopuolelle.

  Pähkäilijä

  Täällä tuli ensimmäiseksi mieleen kysymys

  MIKSI?

  Eihän tästä ole kauaakaan kun uutisoitiin että 25% talousmetsistämme on hakkuiden ulkopuolella ollut vuosikymmeniä. Onko se aiheuttanut täällä puupulaa ja raaka-aineen hinnannousua (yhtä pientä piikkiä lukuunottamatta)?

  Onko puun käyttö lisääntymässä Suomessa? Edelleenkin meillä kasvaa enemmän puuta kun sille on tarvetta ja niille metsänomistajille jotka huolehtivat metsistään antaa tämä edes hivenen paremman mahdollisuuden saada tuottoakin aikaan kun ajallaan itse hoidetut metsät on paljon helpompi myydä hakkuisiin kun hoitamattomat. Turha tälläisiä ongelmia on ratkoa halpatyövoimalla jos ei oman omaisuuden hoito enempää kiinnosta.

  EDIT

  kuinka monta tehdasta meillä on jouduttu sulkemaan puupulan takia tähän mennessä?

  Rane

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)