Keskustelut Luonto Vihreää siirtymää käytännössä

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)
 • Vihreää siirtymää käytännössä

  Suo-ojien tukkimiseen järjestyy rahaa, mutta ei teiden ylläpitoon. Vihreää siirtymää?

 • Puuki

  Metsäfirmatkin keskittyy haalimaan lisää FSC-serti-alueita jotta toisen pään asikkaiden tyytyväisyys säilyisi.    Tämä liittyy ap:een siinä, että turvemaita pyritään saamaan suojelun piirin ja ennallistettua enemmän kuin olisi tarpeen sen lähtötilannetavotteen eli ilmastonmuutokseen vaikuttamisen takia.          PS Laskin että erään firman tarjoama ilmainen fsc-sertifiointi kustantaisi itelle lisäkuluja n. 2,3 x enemmän kuin firman mainokseksi lähettämä  laskuesimerkki esitti.  Kumulatiivinen ”sertietu” pitäisi olla n. 4 k€/10 v. mutta minä laskin, että sen tulisi olla min. 8850 € suurempi jotta tulisi tasoihin norm. puun korjuun käytännön kanssa.  FCS-serti keskittyy vanhojen , puustoisten metsien suojeluun (firman prosyyrin mukaan).

  Lähemmin tarkastellen suomaiden ”uudistamista” ei tarvita muualla kuin niiillä n. 600 000 ha:n aikoinaan väärin ojitettujen kasvupakkojen itsestään ennallistuvilla kohteilla.   Ne pääosin puita kasvamattomat suot ennallistuu parhaiten ítsestään, ilman radikaaleja kaivinkonesulkeisia jotka lisää mm. ravinnepäästöjä ja ovat kalliita toteuttaa.

  Viheriäillä on oma lehmä (kone) tässä ojasssa, eli LSL omistaa ennallistamisia tekevän firman .  Siitä johtunee älyvapaat kasvavien metsien  ennallistamisvaatimuksetkin.  Niiden korrelaatio ilmastonmuutoshyötyihin on yleensä negatiivinen odotuksiin nähden.

  Visakallo

  Mistä muuten nyt saadaan se FSC-puu, mitä ei enää tule Venäjältä?

  Visakallo

  Jos jotain voisi arvella, niin nyt saattaa metsiä saada aika helposti FSC-sertiin. Venäjältä tulleen FSC-puun osuus oli niin suuri, ettei sitä aivan normaalisti saada korvattua.

  Reima Muristo

  Missähän näkyy puunmyyjien tuloissa tämäkin siirtymä?https://www.metsalehti.fi/artikkelit/metsanhoito-10-elavaa-10-kuollutta/

  Puuki

  Kyllä ne säästöpuiden ym. pystypuiden jättämiset kustannetaan pääosin vain mo:en kukkaroista.   Osa kuuluukin kustantaa mutta osan saa luvan kustantaa myös mm. rikas sertifirma ja heidän lakeijansa.

  Apli

  Kivihiilen kulutus kasvoi 8 prosenttia | Yle Uutiset

  Tämmöinen on uusi vihreä siirtymä..

Esillä 6 vastausta, 31 - 36 (kaikkiaan 36)