Keskustelut Metsänomistus Viiden vuoden päästä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 288)
  • Viiden vuoden päästä

    Merkitty: 

    Heittäkäästä mietintöä minkälainen on metsätalouden, metsäteollisuuden, metsän-/maanomistamisen ja luonnonsuojelun tila viiden vuoden päästä?

    Minusta alkaa tuntua, että asiat menee Neuvostoliiton malliin. Uskon kuitenkin, että pakkosuojelun sijaan tulee pakkojk-alueita. Ympäristö väki joutuu jossain vaiheessa ottamaan taka-askelia etenkin Suomessa huomatessaan omissa käytännöissä ja ajatuksissaan lukuisia epäkohtia.

    Metsäteollisuus joutuu jyrähtämään Suomessa rajusti ympäristöväelle. Vihreät tulevat nöyrinä kansan eteen ja esiintyvät sopuisammin, kun huomaavat metsäteollisuuden olevan vieläkin äärettömän tärkeän tälle yhteiskunnalle.

    Maanomistus keskittyy ja pirstaloituu. Puuhapalstat lisääntyy, samoin suurmetsänomistus.

    Tässä jotain..

  • Tolopainen

    Toistaiseksi puunkäyttö ei ole noussut edes 2008 tasolle, eikä tänä vuonna päästä koronaa edeltäneelke tasolle. Ilmeisen vaikea ymmärtää, että paperikoneiden alasajot vähentää puunkäyttöä.

    Rukopiikki

    Bensiinin ja dieselin hinta alkaa jo kovasti jarruttaa lapin matkailua. Monet ovat myös koronavuosien jälkeen kovasti kyllästyneitä lapin pakkoretkeilyyn ja kovasti polttelee maailmalle. Tosiasia on se että monet on käyny lapissa vain siksi kun muaalle ei ole päässyt.

    MaalaisSeppo

    Toloppa ei ole huomannut, että Kemiin tulee uusi sellutehdas. Sahojen kapasiteettikin nousee uudelle tasolle. Venäjältä puun tuonti hiipuu.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Viidessä vuodessa ei tapahdu mitään radikaalia, mutta veikkaan luontoarvojen ja viherhypetyksen  vyöryn jatkuvan. Teollisuus näiden toteutuvien investointien jälkeen alkaa katsella maailmalta tuotannolleen investointikohteita, joten puunkulutus ei kasva . Suomi menettää hiljalleen kilpailukykyään ja vetovoimatekijätkin taitavat huveta pikkuhiljaa. Pari isoa tehdaspaikkakuntaa kokee viiden vuoden sisään lakkautus uutiset, kehitys jatkuu kaikesta huolimatta maassamme jatkossakin. Puun reaalihinta ei nouse, vaan lisäeurot tulee pinoa pitentämällä metsäomistajalle. Osaavan työvoiman vaje on viiden vuoden päästä paljon akuutimpi verrattuna tähän päivään.

    Rukopiikki

    Joskus oli aika kun saattoi nähdä kaiken kehittyvän parempaan suuntaan. Nyt saattaa vain nähdä kaiken kehittyvän huonompaan suuntaan. Ehkä pitää lakata taas ajattelemasta ja lähteä pilkille.

    Rane

    Viiden vuoden tähtäimellä voi mennä lujaakin.Groupin uudet sellutehdas ja suursaha työntävät tavaraa maailmalle ja puusta voi olla melkein kilpailua.

    Perassic Park Perassic Park

    Työvoimapula varmaankin on aito ongelma. Ulkomaalaiset raivaussahamiehet eivät ylitä uutiskynnystä.

    Korkotaso lienee palannut ja vaikuttanut kaikkeen talouteen. Metsänhoidon kustannukset ovat merkittävästi nykyistä kovemmat.

    käpysonni

    A.Jalkanen:

    Energia- ja hiiliasioissa on jouduttu ottamaan hieman takapakkia huoltovarmuussyistä: ydinvoima on vahvasti mukana repertuaarissa

     

    No ydinvoiman lisärakentaminen ei ole takapakkia, vaan eteenpäinmenoa.  Edistystä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Itse näen ydinvoiman välttämättömänä pahana parempaa odoteltaessa. Jokin parempi ratkaisu tulee, esimerkiksi sulasuolareaktori.

    Per Ä Reikäs

    Minusta alkaa tuntua,jotta

    Viiden vuoden jälkeen:

    Olemme kusessa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 288)