Keskustelut Metsänomistus Viiden vuoden päästä

 • Tämä aihe sisältää 288 vastausta, 38 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten A.JalkanenA.Jalkanen toimesta.
Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 288)
 • Viiden vuoden päästä

  Merkitty: 

  Heittäkäästä mietintöä minkälainen on metsätalouden, metsäteollisuuden, metsän-/maanomistamisen ja luonnonsuojelun tila viiden vuoden päästä?

  Minusta alkaa tuntua, että asiat menee Neuvostoliiton malliin. Uskon kuitenkin, että pakkosuojelun sijaan tulee pakkojk-alueita. Ympäristö väki joutuu jossain vaiheessa ottamaan taka-askelia etenkin Suomessa huomatessaan omissa käytännöissä ja ajatuksissaan lukuisia epäkohtia.

  Metsäteollisuus joutuu jyrähtämään Suomessa rajusti ympäristöväelle. Vihreät tulevat nöyrinä kansan eteen ja esiintyvät sopuisammin, kun huomaavat metsäteollisuuden olevan vieläkin äärettömän tärkeän tälle yhteiskunnalle.

  Maanomistus keskittyy ja pirstaloituu. Puuhapalstat lisääntyy, samoin suurmetsänomistus.

  Tässä jotain..

 • Tolopainen

  Mitäpä tuo kertoo tilanteesta, että jenkkiläinen kuljetuskone tuo ruotsalaisia sotilaita Gotlantiin. Ruotsilla on diili jenkkien kanssa puolustusyhteistyöstä, sopimus on salainen. Suomikin sai F35 koneet n.3mrd€ alennuksella. Kulissien takana on paljon toimintaa, josta ei kerrota. Ei Ruotsikaan seiso tumput suorana, kyllä se on alkanut varautua kriisiin.

  Kuitupuunkasvattaja

  Suomella on aivan samanlainen oikeus käyttää C17 -kuljetuskonetta. Suomen osuus on 100 lentotuntia vuodessa, joten kannattaa miettiä lennot etukäteen. Siinä ei ole mitään salaista, että mm. Suomi ja Ruotsi ovat yhteistyöhankkeessa mukana.

  Tolopainen

  Gotlannin kalkkikiven varassa toimii moni suomalainen yhtiö. Niin laadukasta tavaraa ei saa Suomesta. Eikä mistään muualta lähialueilta.

  Visakallo Visakallo

  Viiden vuoden kuluttua entistä useampi suomalainen asuu ja työskentelee Portugalissa. Putin ihmettelee Suomessa sitä missä kaikki ovat!

  https://dynamic.hs.fi/a/2021/ParempikuinPiilaakso/

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mihin sitä kalkkikiveä tarvitaan?

  Tolopainen

  Teollisuudessa moneen käyttöön neutralisointiin ja fosfaattien valmistukseen. Sellaisiin kohteisiin, missä kalkkikiven pitää olla suhteellisen puhdasta hiekasta ja muista epäpuhtauksista. Rautaruukki käyttää runsaasti kalkkikiveä teräksen valmistuksessa. Kuonaa myydään pelloille levitettäväksi pH:n nostamiseksi.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kävisikö Siilinjärven apatiitti noihin samoihin tarkoituksiin?

  Hakusanalla apatiitti löytyy myös tällaista:

  Sininen APATIITTI – syvän sinistä rauhoittavaa energiaa. Yhdistyy erittäin korkeatasoiseen henkiseen ohjaukseen.

  Edesauttaa henkisten kykyjen käyttämistä esimerkiksi entisten elämien muistamiseen ja meditaatioon. Nostaa tietoisuuteen asioita ja auttaa purkamaan niitä. Auttaa hyödyntämään älykkyyttä. Hämmennyksen hälveneminen johtaa totuuden näkemiseen. Karkottaa erillisyyden tunnetta ja kielteisyyttä. Kivestä on hyötyä asioiden lopettamisessa tai epämiellyttävän tapahtumaketjun kertakaikkisessa pysäyttämisessä. Hyvä meditaatiokivi. Hyvä kivi käytettäväksi energioiden puhdistamisessa.

  https://www.aurinkokaamos.fi/tuotteet.html?id=9/740

  oksapuu

  Taitaa se Gotlannin kalkkikiven louhinta olla katkolla…

  Kovaa vääntöä louhintaluvan jatkosta.

  Rane

  Natoon liittymisessä on pohdittavaa.Muutama seikka.

  -Se että tulisivatko Natomaat apuun jos joutuisimme venäläisten hyökkäyksen kohteeksi ollessamme Naton jäsen ei ole ihan varmaa.Esim.Britannia joutui valtaamaan Falklandin saaret takaisin yksin.Edes USA ei lähettänyt lentotukialusta lähimmän liittolaisensa avuksi koska se olisi vaarantanut heidän suhteensa Latinalaisen Amerikan maihin.

  -Virolaiset tiedostavat tämän hyvin.Harvoin on yhden maan poliitikkojen keskuudessa nähty niin pakokauhuisia kannanottoja kuin kun virolaisille selvisi että Venäläiset ja USA:laiset kokoustavat erinäisistä etupiiriasioista.Ribbentrop-sopimuksistakin puhuttiin.

  -Nato-kortti on olemassa vain niin kauan kuin sitä ei käytä.Sen jälkeen ryssällä ei ole mitään syytä edes esittää hyvää naapuria.

  -Riskialttein osa  liittymisessä on mahdolliset muut uudet (ja vanhatkin,Viro) Naton jäsenmaat jos ne ovat Venäjän naapureita.Niiden ja Venäjän mahdolliset rähinät olisivat tietysti tapahtumia joihin meidän Naton jäsenenä oletettaisiin osallistuvan.Näin joutuisimme sotatoimiin Venäjää vastaan asioissa joihin meidän ei pitäisi koskea edes 3000 km kepilläkään.

  Tolopainen

  Gotlannissa kalkkikiven louhinta jatkuu. Onhan sitä pitkään mökkiläiset yrittäneet saada kielletyksi, mutta eivät ole saaneet aikaan kuin joitakin ajallisia rajoituksia.

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 288)