Keskustelut Metsänhoito Viivettä hirvituhotarkastajalla

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 50)
 • Viivettä hirvituhotarkastajalla

  Tein hirvivahinkoilmoituksen lokakuun alussa, mutta maastotyöt tulisi ajankohtaiseksi vasta seuraavana syksynä !

  Tavottelin tarkastajaa sähköpostilla, jossa oli viesti, että olen kaksiviikkoa lomalla, työt jatkuu kun palaan, kuului viesti. Tapasin myöhemmin tarkastajan puhelimella, joka kertoi tekevänsä vain keskeneräiset tuhotarkastukset ja joutuvansa sitten toimistotöihin työnantajansa määräyksestä.

  Puhelussa oli vähän alakuloinen sävy kun samana päivänä oli tullut työnantajalta ilmoitus lomautuksista ja irtisanomisista !

   

   

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Suorittava:

  ”Jos porukan keski-ikä huitelee reilusti 60 vuoden kuoleman puolella , kantani perustuu pelkkään realismiin.”

  Osaatko Suorittava sanoa, miksi tuo yli 60 keski-ikä vaivaa vain osaa hirviporukoista? Ovatko porukat liian pieniä, siis ei kiinnostavia, vai miksi on näin?

  Olin eilen peijaisissa ja oli mielenkiintoista nähdä miten nuorta porukkaa seurassa on. Minullekkin outoja, kun olen ihan kylän toiselta laidalta kotoisin ja lähtenyt maailmalle v66, palasin vain osittain kun asun nykyään kirkonkylällä. Puheenjohtajakaan seurassa ei ole ollut moneen vuoteen yli 60. En tiedä tarkemmin miten ovat seuran sisällä asioita hoitaneet, mutta aivan ilmeisesti hyvin kuitenkin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  suorittava porras suorittava porras

  Jos kyläkunnalta on viety kaikki palvelut , on olemassa riski , että kaikki toiminta vähitellen hiipuu. On myös niitä seuroja , jotka ovat perustaneet toimintansa tiukasti maanomistajajäsenyyteen . Jos näissä ympyröissä   sattuu olemaan maanomistajien keskinäisiä erimielisyyksiä ,halu yhteiseen toimintaan katoaa ja jäsenet metsästysseuroista sen myötä . Nyt ikävöidään lehtien palstoillakin jo kaupunkilaisia ja maattomia avuksi , kun seurojen ydinporukka ei pääse edes ojan yli metsän puolelle . Se taitaa kuitenkin olla enimmäkseen utopistinen haave , kun nuorisolla on miellyttävämmän elämyksen tuottavia harrastuksia verrattuna tuntikausien odotteluun sateessa ja tuulessa . Jos kaatotapahtumatkin antavat odottaa itseään vuosikausia , on turha ihmetellä rivien harvenemista ja porukan ikääntymistä . Pienissä seuroissa ongelmat kärjistyvät nopeimmin. Jo yhden keskeisen jäsenen poistuminen kuvioista voi lamauttaa koko toiminnan.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Tuossa taisi tulla jo se yksi keskeinen syy, jos on hyvin tiukasti valkattu porukkaa aiemmin. Esim. Vain maanomistajia tai sitten on haluttu mukaan vain omia kavereita tms. Jos joku yrittää johonkin poppooseen eikä hyväksytä, niin todennäköisesti eivät hänen pojanpoikansakkaan siihen porukkaan hae. Voi myös vaikuttaa monien jopa ihan vieraidenkin haluun kun joku on saanut nuivan vastaanoton.

  Entäs se nuorempien simputus sitten? Yksi kun sen takia lähtee, niin vaikuttaa ainakin kahteenkymmeneen muuhunkin. Niin, älkääkä nyt sitten yrittäkö väittää, ettei sellaista ole seuroissa tapahtunut.

  Minä vain vieläkin perään sitäettä miksi kaikki seurat eivät ukkoudu?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Tanelin ihmettelyyn yhtyen. Ja kuten olen aiemminkin maininnut koko hirvijahti on mennyt huonoon suuntaan viihdyttävyydeltään. Joka tietty juuri nuorille myrkkyä. Olihan minunkin poikani siellä joskus muutaman reissun passissa seisoskelemassa vilua kärsimässä. Juuri sen ikäisenä kun olisi pitänyt alkaa innostua porukkaan mukaan. Mutta kun et mitään jahdillista kokenut se loppui siihen. Kuten sanoin, muuttakaa miesajoksi, silloin pääsee nuoret metsään rymyämään ja viihtyvyys taattu. Tyhmästä toiminnasta kärsii koko seura. Omakin poika viihtyi sitten armeijassa oikein hyvin maastokäynneissäkin. Kuudessa kuukaudessa korpraaliksi oli aika hyvä saavutus mielestäni. Pojalla oli silloin talonrakennus kesken jonka vuoksi pyrki lyhyellä palveluksella läpi ja onnistuikin.

  mehtäukko

  Alkuperäinen aihe alkaa häipyä, mutta omalta kohdalta todeta voin, että seuraan otetaan ja on otettu jäseneksi niin nuoria miehiä kuin naisia. Jos edes joku side on kylään, se  yleensä muun kunnollisuuden lisäksi riittää. Ja siinä on onnistuttu.

  Minkäänlaista simputusta en seurassa siedä. Senhän kieltää jo yhdenvertaisuuden tinkimätön sääntö.

  Tuo hirvenmetsästys koirilla on mautonta niillä osallisilla, joilla ei ole kännyissään tutka-ohjelmaa. Se, ja tarpeellinen koko-aikainen viestintä jahdin aikana pitää veret lämpimänä.

  6 m3 6 m3

  ”Omakin poika viihtyi sitten armeijassa oikein hyvin maastokäynneissäkin. Kuudessa kuukaudessa korpraaliksi oli aika hyvä saavutus mielestäni”

  Nurmipora sattumakorppi. Pleikkarisukupolvea. Tunti passissa ja vierotusoireita somesta ja peleistä.

  Täydellistä tietämättömyyttä erilaisista jahtitavoista ja niiden soveltuvuudesta kulloisinkiin olosuhteisiin,joka perustuu kuulopuheisiin. Jonkunhan siellä passissakin on oltava miesajossakin.

  jees h-valta

  Sitä fukia saa vaihdeltua joten ei se vain niin pitkäpiimäistä ole. Tulisi koko jahdista paljon toiminnallisempaa koko porukalle. Uskon että tulisi parantamaan viihtyisyyttä etenkin juuri nuorella osallistujakaartilla. Koirat kotiin niin ei tartte pelätä pissit housuissa niitä luonnon omia puhtaanapitäjiäkään eli susia. kaikki sekulaissudet ne hoitelee pois kuleksimasta. Toki sillä miesjahdilla on se harmi ettei pääse kotoa niin montaa kertaa pois siivoamasta kun jahti menee nopeasti ohi. Mutta tulevissa voi sitten varautua sillä että hakee lupia enemmän niin taas on onni yksillä ja kesä kaikilla!

  suorittava porras suorittava porras

  Yksi asia on Jesseltä unohtunut . Hirvien tarkka olinpaikka on tiedettävä , jos ajometsästyksellä (munaisjäänne) aiotaan saavutta tuloksia . Ne nuoret kaikkoavat varmasti , jos/kun tulee tyhjiä vetoja toisensa jälkeen saalista haeskellessa . Monille olisi ollut ”mitat täyttävä” kokemus rämpiä pari päivää viime viikonloppuna sateisessa luonnossa näkemättä vilaustakaan hirvistä .

  Muutama vuosi sitten juttelin naapuriporukan vetäjän kanssa  metsästyksen kiinnostavuudesta nuoremman polven keskuudessa.Silloin hirvikanta oli minimissään näillä kulmilla . Jahtivouti itsekin(35v) oli luopumisaikeissa jahtitouhuista monen muun lailla . Syynä oli , että saalista oli tarjolla liian vähän . Hirvi kerran kymmeneen vuoteen , jos silloinkaan , ei jaksa kovin montaa nuorempaa metsämiestä kiinnostaa . Meillä  luopui tuolloin kolme jäsentä leikistä em syystä . Joka kerran luopuu , ei takaisin tule.

  Olen huomannut , että nuorimpien hirvestäjien sitoutumisaste on hyvin alhainen. Eivät montaa tyhjää reissua siedä . Loppusyksystä saaliin maastosta hakeminen on työn ja tuskan takana , kun homma on hoidettava muutaman veteraanin voimin verenpainelääkkeitä siemaillen.

   

  mettämiäs

  ”Omakin poika viihtyi sitten armeijassa oikein hyvin maastokäynneissäkin. Kuudessa kuukaudessa korpraaliksi oli aika hyvä saavutus mielestäni.”

  Eikö pojan olisi pitänyt pyrkiä sotilasuralle näin loistavan urakehityksen takia?

  jees h-valta

  Sitä pitää varmaan kysyä häneltä iteltään. Mutta jospa oletamme että talon rakentaminen ja se nuori tyty siellä kotopuolessa ehkä hiukan enemmän kuitenkin veti puoleensa. En tiedä sitten onko mettämies samoilla linjoilla. Mutta hyvin hoiti hän peruspalveluksensa ja myös kunnostautui siinä samassa kuin isänsäkin. Eli ammunnassa ja sai siitä kuntoisuuslomatkin pidellä. Olisi siinä hirvijahtiin kelpoa ainesta ollut tarjolla mutta kun jäärät on jääriä ja tavat on p…eestä. Miten se koira mahtaa niitä hirviä sinne maastoon saada enemmän, kummastuttaa kovasti.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 50)