Keskustelut Metsänhoito Viivettä hirvituhotarkastajalla

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)
 • Viivettä hirvituhotarkastajalla

  Tein hirvivahinkoilmoituksen lokakuun alussa, mutta maastotyöt tulisi ajankohtaiseksi vasta seuraavana syksynä !

  Tavottelin tarkastajaa sähköpostilla, jossa oli viesti, että olen kaksiviikkoa lomalla, työt jatkuu kun palaan, kuului viesti. Tapasin myöhemmin tarkastajan puhelimella, joka kertoi tekevänsä vain keskeneräiset tuhotarkastukset ja joutuvansa sitten toimistotöihin työnantajansa määräyksestä.

  Puhelussa oli vähän alakuloinen sävy kun samana päivänä oli tullut työnantajalta ilmoitus lomautuksista ja irtisanomisista !

   

   

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Suorittava:

  ”Jos kyläkunnalta on viety kaikki palvelut , on olemassa riski , että kaikki toiminta vähitellen hiipuu. ”

  Noo, olihan sitä tämän meidänkin kyläseuran alueella aikanaa 6 kansakoulua, nyt on jäljellä sentään yksi. Oli 3 pankin kottoria 13 elintarvikkeita myyvää kauppaa, nyt ei ole kumpiakaan yhtäkään.

  Eli on sieltä maaseudulta palveluja todella viety, mutta silti kylän metsästysseurassa on nuorekas henki. Nuoria kun ei ole otettu täytteeksi eikä hyppyytettäväksi, vaan seuran JÄSENIKSI.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  suorittava porras suorittava porras

  Taneli ,mistä ihmeestä sinä tuon hyppyyttämisen olet saanut päähäsi?Jessen jorinoistako , kun on itsepintaisesti pistämässä porukan rämpimään märkään metsään. Minut pyysivät porukkaan 17-vuotiaana kloppina eikä kohtelussa  ole ollut valittamista missään vaiheessa. Itse vuorollani porukkaa vetäessäni pyrin järjestämään erityisesti tuoreimmille jäsenille tilaisuuksia riistalaukaukselle , että into säilyisi .Simputus on ainakin meidän seurassa tuntematon käsite .

  Yhtenä esimerkkinä suhtutumisesta uuteen jäseneen voin kertoa esimerkin. Jäsen esittäytyi ensimmäistä kertaa kokoontumispaikalla. Sillä kertaa vetovuorossa ollut seuran jäsen näytti kaverille kartalta passipaikan ja märäsi ampumasuunnan näyttäen kaverille , mistä hirvi tulee . Miekkonen ehti olla tuskin viittä minuuttia ensimmäisessä passissaan , kun hirvi asteli hollille juuri voudin esittämästä suunnasta . Hirvi kellistyi tyylikkäästi niile sijoilleen. Kaveri hoiti roolinsa hienosti siihen saakka , kun muutti pois paikkakunnalta . Elettin 2000-luvun alkuvuosia , jolloin riistaa oli runsaasti .

  Niukka riistakanta  saa rivit harvenemaan nopeasti , kun tilaisuksia tulee liian harvoin .Eioota on huono markkinoida .

  jees h-valta

  On se kyllä kummaa seutua tuo suorittavan metsästysreviiri kun vuodesta toiseen vain niukkuutta. Paitsi kun joskus aina lipsahtaa muutama kaato samaan viikonloppuun. Mutta ne on varmaan naapuriseura lainannut heille. Oletkos suorittava muuten koskaan kuullut sellaisesta kuin että metsästyksessä voisi jopa kuntoaan kohentaa? Tuskinpa nuoret rikki menee märässäkään metsässä rämpiessään. ja pitää sanoa että ne rämpijät ovat sitä ikäkarjaa, nuoret menee kuten Satakunnassa sanotaan, fippulat vinkuen. Kyllä silleen yleishyödyllistä olisi yhdistää myös kunnonhoito ikäkaartin metsästykseen. Ei tuo autoa vasten nuokkuminen ainakaan sitä tee.

  Jätkä

  Ei kai Satakunnassakaan ole Fippuloita ? ? ?

  jees h-valta

  Et kai vain sekoita Filppuloihin? Tarkoitin ihan murresanaa fippula/t eli jalat joita nuoret kyllä metsässä käyttää ihan mielikseen. Ja vanhemmillekkkin olisi erittäin eruksi.

  suorittava porras suorittava porras

  Minä taidan olla seurassamme se henkilö , joka on toiminut viimeisimmäksi mukana miesajossa . Aikaa siitä on kulunut  jo yli 40 vuotta . Muut siihen aikaan ajomiehinä toimneet ovat löytäneet muita harrastuksia . Aseeseen eivät ole tarttuneet . Ajometsästyksen osuus valtakunnan tasolla on pudonnut 8%:iin metsästyspäivissä mitattuna . Hirviä ei saada saaliiksi juoksemalla .

  jees h-valta

  Ei, kyllä niitä välillä pitää ammuskelemaankin ryhtyä. Olisi monelle seuralle ehkä yllätys kuinka paljon tominta virkistyisi ja kuinka niitä hirviä alkoikaan löytyä. Koira menee tuulen yläpuolelta hirvestä ohi ilman ilmeen värähdystäkään mutta meluava joukko laittaa hirvet liikkeelle. Ja taitava porukka osaa suunnata karkailun vielä oikeaan suuntaankin. Sitä saa nykypäivänä yhteyttä pitämällä ajoketju kätevästi säädeltyä missä reunalla ääntä pidetään ja missä ei.

  suorittava porras suorittava porras

  Jesse voi mennä näytämään mallia omalla kylällään. Kerro sitten , mikä on tulos.

  Toinenkin vaihtoehto osoittaa homman toimivuus olisi suunnata porukalla avustamaan keskemmälle Suomea muutaman hengen metsästysseuraa , jonka ainoa koira jäi vuosi sitten ”virkatehtävissä auton” alle . Saldo on tähän mennessä yksi vasa /7 pyyntilupaa . Odottelevat  koira-apuja niiltä seuroilta , joissa hirvihommat on saatettu tältä vuodelta finaaliin .

  jees h-valta

  On se onnetonta jos metsästys on yhdestä koirasta kiinni. On aivan todella syytä fuusioitua jonkun muun seuran kaas ja alkaa taas hoitaa velvoitteensa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Selvästikkin metsästysseurojen pienuus on ongelma monien asioiden järjestelysssä. Harvemmassa kai ovat tälläiset kyläseurat kuin meidän kylällä, että porukkaa riittää kahteen seurueeseen ja yhteensä 30 lupaa.

  Kun Suorittavan mainitsemista syista saattaa seuralle jää puoli tai koko lupa käyttämättä, vaikka hirviäkin olisi. Jos seurat olisi edes sen kokoisia että niillä oli vähintään 20 lupaa, niin näitäkin jäännöksiä oli koko maata ajatellen paljon vähemmän.

  Tuolla tämän kunnan pääseuran puolella on iso seura jaettu kyläosastoihin. Tällä menettelyllä saadaan ison seuran edut, mutta käytännön toiminta on silti hyvin kyläkohtaista. Tuollaisia jäännöslupiakin on helpompi nitoa yhteen, tälläisssä rakenteessa.

  A.Jalkanen yritti tuolla esittää että näitä ylityksiä voisi tasata seuraavaan vuotee. Eli jos tulee yksi kaato liikaa, niin ei se olisi mikään ”rikos” vaan se vähennttäisiin vain seuraavan vuoden luvista. Ja jäännöslupa lisättäisiin seuraavan vuoden lupiin.

  Pankkihirvisysteemin minäkin hyväksyisin vasta sitten kun se pankki olisi sitten seuraavana vuotena käytettävissä vuosilupien lisäksi.

  Sitten se emän ampuminen vasoilta. Jos tuollainen vahinko sattuu, niin sitten vain velvollisuus ampua myös ne vasat ja lihat valtiolle. Turhaa niistä on oikeudessa vääntää ”metsästysrikoksina”. Se nyt mikään rikos ole jos ampuu ylimääräisen haittaeläimen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 50)