Keskustelut Metsänhoito Viivettä hirvituhotarkastajalla

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 50)
 • Viivettä hirvituhotarkastajalla

  Tein hirvivahinkoilmoituksen lokakuun alussa, mutta maastotyöt tulisi ajankohtaiseksi vasta seuraavana syksynä !

  Tavottelin tarkastajaa sähköpostilla, jossa oli viesti, että olen kaksiviikkoa lomalla, työt jatkuu kun palaan, kuului viesti. Tapasin myöhemmin tarkastajan puhelimella, joka kertoi tekevänsä vain keskeneräiset tuhotarkastukset ja joutuvansa sitten toimistotöihin työnantajansa määräyksestä.

  Puhelussa oli vähän alakuloinen sävy kun samana päivänä oli tullut työnantajalta ilmoitus lomautuksista ja irtisanomisista !

   

   

 • Arnold Layne

  Voisi se hirvenmetsästys parantua jos

  …ukkoutumisesta ja sisäsiittoisuudesta päästään eroon

  …jatkosodan jälkeen metsästysseuroissa tehdyistä hirvenmetsästyssäännöistä luovuttaisiin

  …uskalletaan liikkua metsässä ajamassa hirveä jalkaisin, voi sitä ilman koiraakin hirveä ajaa

  …puolisokeat työnsä jo tehneet pois torneista kun eivät uskalla ampua hirveä (jos se edes on hirvi)

  Mielestäni hirvenmetsästys on metsästyksen irvikuva. Verkkokalvoilleni tulee kuva nuotiotulilla punanenäiset kaljaa kittaavista möhömahoista kun puhutaan hirvimiehistä. Valitettavasti. Saattaa olla että hirvestys on jotain muuta, mutta kaikki kuvat mitä olen hirvimetsältä nähnyt ovat makkaranpaistokuvia. Ilman koiraa en ole kenenkään nähnyt hirvimetsällä olevan. En ole ikinä nähnyt ajomiehiä metsässä.

  Paikoitellen ei kuulemma ole hirviä ”yhtään” ja lupia tuli hyvin vähän. Taimikoissa kuitenkin ne ei yhtään hirveä ovat viihtyneet. Onko metsästäjillä pelko että hirvitiheys laskee pieneksi jolloin saalistamisen eteen joutuu nähdä vaivaa?

  Metsuri motokuski

  Onneksi AL olet väärässä. Sitä se teettää kun on vilkas mielikuvitus eikä päivääkään ole hirvijahdissa ollut. Meidän seurassa on 80 jäsentä ja kaikki voivat halutessaan jahtiin osallistua. Kunhan vain syksyllä ilmoituksen tekevät. Mitään erityisvaatimuksia ei ole. Jostain syystä vain 20 henkilöä homma kiinnostaa vuosittain. Osallistujat ovat poikkeuksetta samoja henkilöitä. Voin todeta että en itsekkään siellä olisi jos olisin pelkkä passimies. Onneksi on koira jonka kanssa on mukava puuhastella ja olla kokoajan jahdin ”hermoilla”.  Annan kyllä arvostusta niille passimiehille jotka jaksavat tunnista toiseen kököttää jossain tienvarressa vesi tai räntä sateessa. Siinä olet oikeassa että aika usein ne keski-iän ylittävät herrat ovat mahakkaita herrasmiehiä. Mutta eiköhän keskivartalolihavuus ole ihan valtakunnallinen ongelma meillä keski-iän ylittävillä henkilöillä eikä pelkästään hirvimiesten synti.

  metsä-masa metsä-masa

  On se vain hyvä asia, ettei meitä ihmisiä ole luotu samanlaiseksi näkönsä ja tapojensa puolesta. Olisi ehkä vähän yksitoikkoista, jos ei syntyisi värikästä kommunikointia eri asioista, erilaisuus kun on elämää ylläpitävä voima.

  Hirvijahti on hiljentyvillä kylillä vuoden odotetuin tapahtuma !

  Maaseudulla asuvilla vanhemmalla väestöllä on vahvat tunnesiteet metsään, osalle se on syntynyt omistamisen kautta, osa  on tehnyt siellä elämäntyönsä, mutta sitten vanhempana on mahtava päästä verestämään niitä muistoja ja kertomaan niistä ” pyydettäessä ” myös nuoremmille.

   

   

   

  wanhajätkä

  Otsikko se aina vähän muuttuu mutta samat traumatisoituneet urpot  jatkavat samaa virttä. Metsästäjä on kaiken pahan alku ja juuri. Hirvi ja hirvikannan hoito onkin sitten jo sivuseikka. Me alkoholisoituneet möhömahat vielä kuitenkin roikumme mukana jahdissa. Makkaraa paistellen ja ammumme suurimman osan hirvikiintiöstä. Jos metsästysalue on teidän entisiä läänejä suurempi, yli 800 000 ha, saa siellä olla monta jesseä kapuloineen ja torvineen pitämässä ääntä ja ohjailemassa elukoita ammuttavaksi. Prikaatin verran siihen ajomiehiä tarvittas. Riittäskö sekkään.

  Meillä on yhdeksän seuraa tai seuruetta samassa yhteisluvassa ja jahti on siltäosin hyvin sujuvaa. Lupia vaan ei ole ….eikä tule. Me möhömahat korvaamme kokemuksella vajavaisen juoksukunnon. En tunnusta olevani tyhymä vaikka oon lihava!

  Peiliin kannattaa katsoa jos jahti ei osu urpon maille…

  jees h-valta

  Onhan tuo pahasti rapautumassa koko metsästys ja etenkin hirvenmetsästys. Turha siitä on wanhajätkänkään elvistellä. Paljon pienemmälläkin porukkamäärillä monessa kylässä on kautta vuosien saatu hirvet pidettyä kurissa. Tästä vain tehtiin säännöksillä muutaman intomielen leikkimistä jossa muut ovat lähinnä statistin osassa. Potkivat lähinnä kiviä auton vieressä. Kännyköistä kuunnellaan kenelle menee mutta ne koirahemmothan sen jahdin hoitaa. Rapautuvaa kuntoa ei tuolla tavalla kohenneta ja äijät harvenee notkumarivistä. Miksi tosiaan ei sitten vapauteta yksilömetsästykseksi kokonaan kun ei tuota miksikään yhteisön metsästykseksi enää voi mainita. Antaa niiden käydä ampumassa hirvet jotka vielä viitsivät metsässä kulkeakkin. Saapa lihat ainakin se ketä fyysisesti toiminnankin suorittaa. muut voivat käydä sitten notkumassa auton vieressä peltojen reunoissa peltokarjaa.

  wanhajätkä

  Ei tässä elvistellä. Nytkö kelpaa koirahemmotki. Eilen olit vielä torvikalikkamies joka ohjaili hirvet passiin. Eikö se oo sulle sejasama miten niiltä henki lähtee. Vaikka pellolta kiviä potkiskellessa ampuis. Osaat kyllä olla asiantuntija metsästksessäkin ja olet huolestunut meidän rapakunnosta.

  Pidä nyt ees joku linja….hyväksytkö nyt koirapyynninki. Koirahan se työt tekee usein passimiehillekki…

  jees h-valta

  Enkö juuri maininnut että koira ja koiramies sen metsästyksen tekee. Ja siksi yritin ehdottaa miesajoa että muutkin hiukan saisivat lämpöä hommaan. Tottakai minulle on sama mikä hirvestysmuoto on kunhan se antaa vapauksia hoitaa kantaa pienemmäksi. Ja sitä käsittääkseni ei ole kielletty vielä, miesajoa. Sillä on täälläkin saatu hyviä tuloksia, miksi ei muualla? Mielekkyyttä jotta nuoretkin kiinnostuisivat.

  suorittava porras suorittava porras

  Olen sitä mieltä , että nuoret seuraavat mieluummin koirien touhua älyluurin välityksellä , kun rämpivät märkinä pitkin saloja näkemättä saaliista vilaustakaan. Siis ne , jotka vaivautuvat edes kokeilemaan metsästystoimintaa.

  jees h-valta

  Ai, se pleikkarinuoriso taitaakin majailla suorittavan porukoissa eikä satakunnassa kuten kuusmotti meinaili tässä keskustelussa aiemmin. Taitaa suorittava itekkin olla jo taantunut ”stikkaamaan” motolla joten liike ei enää maistu lääkkeeltä?

  suorittava porras suorittava porras

  Oman perheen nuoriso-jo aikuisia- saavat liikunnan riemua ihan muista harrastuksista , kun rämpimisestä metsässä . Pojat pelaavat kesät talvet joukkuepelejä ja tytär surffaa meren aalloilla välillä jopa toisella puolella maapalloa . Siellä on tosin märkää , mutta ei kylmä😊

  Myönnän , että oma kuntoni on päässyt rapautumaan monen muun ikäiseni metsästäjän lailla . Siksi onkin tärkeää kuunnella kehoaan ja harrastaa maltillisesti järkeä ja teknisiä apuvälineitä käyttäen . Jahtia ja koirien liikkeitä voi seurata mukavasti laavulta tai autosta käsin ja ryhtyä varsinaisiin toimenpiteisiin , kun on niiden aika .

   

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 50)