Keskustelut Metsänhoito Visakoivujen suojaus

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)
 • Visakoivujen suojaus

  Ensi keväänä olisi tarkoitus pistää parisataa visakoivua maahan. Meilläpäin on maan suurin peuratiheys. Peurat käyttävät nykyään siltoja, kun menevät puutarhaan syömään omenat. Eli suojata täytyy hyvin.

  Millaisia kokemuksia teillä on?

  Taimisuoja: Se sininen, vai onko vaihtoehtoja? Kuinka korkea? Onko muita kun muovisia jotka toimii?

  Suojaus jäniksiä vastaan? Auttaako se muoviverkko, joka vedetään taimen ympärille jäniksiä vastaan? Vai täytyykö olla metalliverkko kauempana rungosta?

  Suojaus peuroja vastaan? Samat kysymykset kuin jäniksistä.

  Kannattaako suojaus tehdä joka taimen ympärille erikseen vai suojata koko ala ympäri menevällä aidalla. Jos maa on kivinen, niin millainen aitatolpitus?

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Niin, kysehän hiillostamisessa on puun lämpökäsittelystä, joka nyt sitten muka uutuutena keksittiin teolliseenkin toimintaan.

  Se pinnan hiiltyminen ei ole mitenkään tarpeen, kunha puu kuumenee riittävästi. Teollisesti palaminen estetään poistamalla happi vesihöyryn avulla kuumennustilasta.

  Tässä hiillostamisessa, joka oli kaikkien vanhojen aidantekijöitten tiedossa, palaminen yritetään estää sillä että puu on alunperin tuoretta. Voidaan toki hiukan vesivalelullakin hommaa auttaa. Tarkoitus on saada puu kuumenemaan ilman että se palaa.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Vähemmällä pääsee kun ostaa rautakaupasta teräksisiä tolpanjalkoja.

   

  sikari

  Mitenkä siinä käy hiilijalanjäljen kanssa,jos teräkseen mennään?

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Teräksinen tolpanjalka harvoin on niin pitkä että se suojaa maanpinnan aiheuttamalta laholta.

  Jos rautakauppaan mennään niin sitten kyllästettyjä tolppia samantien.

  Terveisin Korpituvan Taneli

  Leikkkuri

  Tuota, tricohan on luonnontuote ja kuuset ei pysy kloonien kasvuvauhdissa mukana. Kyllä suora runko tulee leikkaamalla ja koivu on valopuu,etenkin visa, ei tarvitse kilpailua. Istutuksen yhteydessä taimen juurelle vähän booria ,antaa hyvän buustin parille ensimmäiselle vuodelle.

  Visakallo Visakallo

  Samanikäiset kuuset voivat pärjätä yllättävänkin hyvin kloonivisojen pituuskasvulle. Kesäretkeläisten kanssa kävimmekin viime vuonna yhdellä tällaisella alueella. Tänä kesänä visoja leikatessa totesin, että kuusia on taas reilusti vähennettävä. Alussahan visakoivut menevät reilusti edelle, mutta vuosien myötä kuuset kirivät pituutta huimasti. Visakoivun ja tavallisen rauduksen kasvuissa on aikamoinen ero. Tavalliselle raudukselle kuusi ei pituuskasvussa pärjää.

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)