Keskustelut Tekniikka Yhdenlainen sahavertailu

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 66)
 • Rane2

  Rane on hiukan eri mieltä tuosta liikkumisen huonoudesta.Kun hangen päällä on risukerros jonka läpi jalka voi solahtaa milloin vain niin liikkuminen on väkisellä semmoista koukkupolvisen näköistä.Ja askellus on kuitenkin edelleen vikkelää samoin kuin koko tekeminen.

  Tuota yhdellä kädellä sahaamisen vaarallisuutta ei kannata ammattimiehen tekemänä liioitella.Takapotkuhan laukaisee hetkessä ketjujarrun jolloin äkkinäinen joutuu vain jatkuvasti aukomaan sitä.Pessinenhän ei sahaa yhdellä kädellä ns.likellä jalkaa.

  pihkatappi pihkatappi

  No ei tuo varmaan vaarallista, mutta ei tavallinen tallaaja pysty samaan, että jatkuvasti sahataan yhdellä kädellä kurottelemalla, kuitenkin 550 husku ja 7 – 8 tunnin päivät :), useammalla putoaisi aamupäivällä jo saha kädestä. Ergonomia hänelle riittävä, voimaa pitää olla paljon jotta paikat pysyvät kunnossa, teräsmies.

  petep

  Sehän olikin sellainen juttu että oli sahannut jo pidempään tätä sahatestiä . Juttua tehdessä  oli pitänyt antaa molemmista malleista uudet sahat käteen kun alkuperäiset oli huollossa.

  Huskua oli kaadettava puu telonut ja Stihlissä joku tiiviste vuotanut ja kierrokset noussut. Pessinen meinasi että Husku ei kestä pakkasta ehkä samalla tavalla …….  Tuskin  testin lopputuloksesta  irtoaa yhtä ja ainoaa totuutta vaan molemmat todetaan ammattisahoiksi 😀   Syksymmällä tulee loppuraportti.

  Jätkä

  Tuollainen sahatesti on yhtä tyhjän kanssa.

  petep

  Miten uppoaa Jätkälle jos Pessinen sanoo testin päätteeksi että Stihl vei voiton ?

   

  Miksihän tuota energiapuuta edes pitää karsia. ….  … Siitäkin oli tehty vaikka ja mitä tutkimuksia mutta jäänee metsään hakkeeksi kelpaavaa oksaa….

  Jätkä

  Se ”testi” on yhtä tyhjän kanssa.

  petep

  No miten Pessisellä nyt pyyhitään pöytää ? Eikös ukko ole  kaatanut puuta enemmän kuin tämän foorumin nimimerkit yhteensä ? Luulisi jotain tietävän sahastakin.

  -Laippaa piti kääntää tiheästi

  -Saha pitää olla puhdas

  -Bensansuodatin on repussa varaosana

  -Kärkipyörää ei ole rasvattu koskaan

  eero heikki eero heikki

  Kyllä niitä yli sadantuhannen kuution hakkaajia on muitakin,mutta kieltämättä on kova ukko Pessinen !

   

  Jätkä

  Kun aikaisemmin on ollut juttua Pessisen suuresta sahamäärästä, niin siinä kuvattiin saharöykkiötä, jossa oli mm. huomattava määrä Partnereita. Partnerien aika oli ja meni, Siinä pitäisi olla Huskuja, Jonseredeita, Shindaiwaa, Echoja ja tuoreimmissa versioissa voisi lukea myös Stihl.

  Energiapuusavotassa sahan olisi syytä olla kevyt ja pieniruokainen (Ei Tilhi 261:n )

  Laipankääntö pitäisi tehdä kerran viikossa, jos sillä sahataan väh. kuusi tuntisia työpäiviä. Ketju on tylsä, kun sahan on sahattu yli kaksi tuntia urakkatahdilla, mutta ei maihin. Saha ei ole kävelykeppi.Tottakai suodatin on varaosana, ensimmäinen suodatin kannattaa hankkia uuden sahan mukana ja vaihtoaika olisi n. 100 litran välein, kuten myös sytytystulppa.

  Vetorissa varaosana, koska se kannattaa vaihtaa viimeistään kolmen ketjun jälkeen. Ei kai kukaan enää rasvaa kärkipyörää vaseliinilla? Kytkimen laakeria kylläkin jopa kerran viikossa.

  Metsurin kovuus näkyi ennen verokalenterista, se ei ”muuttunut lihaksi” Esson baarissa.

  Pessisellä on varmasti edelleenkin voimaa, ihme on, että paikat ovat kestäneet, isot voimat rasittavat tuki – ja liikuntaelimiä ankarasti, vaikka nostotekniikka olisi hallussa hyvinkin.

  petep

  Ja se muuten unohtui että tulppaa se vaihtaa aika usein  kun kävin lukaisemassa koko artikkelin lehdestä. Ja onhan tuossa lehden kannalta se että saadaan vähän nostetta jutulle kun juttu tehdään supermetsurista. Kyllä kävelystä näkee miehen iän mutta ei sitä 70 vuotiaana voi mennä kuin nuori gaselli.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 66)