Keskustelut Tekniikka Yhdenlainen sahavertailu

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 66)
 • Jätkä

  Eipä Pessisen renkaanvaihto ihan tyylipuhdas suoritus ollut. Apumiehiä joukkueen verran ja sellainen pukki, että pitäisi olla vähintään farkku, että sen saa kulkemaan mukana. Minusta hän yritti panna saman pyörän takaisin, mutta auto kaatui.

  Näki muuten kävelystä, että nykyinen kävelytyyli oli jo silloin käytössä, eli joko rakenteellinen juttu, taikka sitten lihakset ovat tiellä, ettei pääse kunnolla kävelemään.

  Pessinenhän tekee noita energiapuuhakkuita Lappajärven seudulla. Sielläpäin on kyllä jo vuosikymmeniä käytetty energiapuuta ja paljolti nimenomaan nuorista hoitohakkuista.

  Rane2

  Tällä videolla näkee minkä tason voimamies Pessinen on.Lada kaatuu toisella yrityksellä kun maitohappoa on jo kertynyt riittävästi.Ikää oli tässä 42 vuotta ja painoa 76 kg.Huikea suoritus.Ps.Ladaan oli pantu hiekkasäkkejä niin että se painoi 1007kg.

  Jätkä

  Noita nuoruusajan kuvia ja videoita kun katselee, niin ei kylläkään silmään satu mitenkään epänorlia rakennetta tai merkittävän hyvin eroittuvia lihaksia. Hyvin sopusuhtainen kroppa, mutta kävelytyyli on hieman samanlainen kuin punttisalin karjuilla tai samoilla kavereilla, kun he vartijan asuissa hiippailevat työpaikallaan.

  Aina ei ole kyse pelkästä voimasta, vaan myös nostotekniikasta. Muistan varusmiesaikana Niinisalossa, kun nostimme tykkiä pyörästä. Yleensä vahvimmat , joita ei ollut paljoa, nostivat pyörän ilmaan kahteen mieheen. Pyörässä on kahvat nostamista verten. Mutta minun kaveri nosti yksin ja oli hoikka – pitkä nuorimies.

  Kukaan muu ei näyttänyt sellaista temppua, enkä minä edes yrittänyt. Matti osasi ainakin sen noston tehdä ja teki sen jalkalihaksillaan.

  Mottimasa Mottimasa

  Kyllä se voima vain merkitsee paljon metsätöissä, ei niitä saksia ja nostokoukkuja olisi keksitty jos pöllit nousisivat kuin tyhjästä, vähempivoimaisen ei tarvitse keskittyä kuin nostoon saksilla, Jaakolla voima riittää myös otteen puristamiseen jäisestäkin puusta, eikä siinä mitään hölmöä ole. Ei meikäläisen voimat riitä. Voihan niitä moottorisahoja vaihtaa vaikka 3kk välein tai viikoittain, se ei kerro miehestä muutakuin että hölmö on, mutta Jaakolla on loppuunsahattuja sahoja enemmän kuin ikävuosia ja niitä on yli 70. Kuten videollakin selviää niitä sahoja on myös huollettu ja ajateltu sillä miten kestäisi mahdollisimman pitkään.

  Metsuri motokuski

  Eipä taida nykymaailmassa tuollaisia ”pessisiä” syntyä. Harvassa paikassa metsurit tekevät moottorisahahommia ympäri vuoden. Nykyään tahtoo olla että talvet hakkaa koneet ja kesät sitten raivaillaan. Ei tahdo tuollaisia lihaskimppuja syntyä enää.

  Ei kiirettä.

  Jätkän laipanvirityksiin on pakko lainata Juicen näkemys:Ne jotka osaa ne tekee ja ketkä ei ”ne opettaa”.

  Pitää aika hyvin paikkansa.

   

  Jätkä

  Vaikka voimaa olisi kuinka paljon, niin hanskat kastuu, kun räntäsateessa rehjustaa.

  Vaikka minulla on ollut nostokoukut ja saksetkin käytössä hyvin pitkällä ajalla, ja hanskat ovat sellaiet, että niistä ei kämmenpuolelta juurikaan kosteus mene läpi, niin silti olen vaihtanyt hanskoja aina kun ne ovat kastuneet. Esim nahkahanska kastuu heti, kun ottaa kiinni pölliin, jonka pinnalla on sentin lumiräntä.

  Sahaa ei tarvitse Pessisen tavalla heittää maahan, kun vetää rankaa kasaan, vaan se ranka tulee sieltä toiskättä siirtelysaksilla vetämällä ja saha on toisessa kädessä.

  Miksi muuten monet sanovat sahan etukahvaa kantokahvaksi? Takakahvaa Pessinen ilmeisesti siten nimittää.

  Kyllä voima un poikaa, tiedän muutaman tosi voimakkaan kaverin, joilla tuki- ja liikuntaelimet ovat kehnossa kunnossa.Voimaa on ollut liikaa, taikka sitä on käytetty väärin.

  kuusessa ollaan

  Kyllä sopivilla keleillä oppii pitämään näppinsä erossa lumesta, mahdollisimman pitkään…samoin sahan kahvat. Märät sormikkaat tai rukkaset on ilkeät pakkasilla. Vaikka sitten olisikin joka tankkaukselle omat kuivat repussa.

  Jätkä

  ”Jätkän laipanvirityksiin on pakko lainata Juicen näkemys:Ne jotka osaa ne tekee ja ketkä ei ”ne opettaa”.

  Pitää aika hyvin paikkansa.”

  Paitsi sinun tapauksessasi pitää muokata: Ei kiirettä mihinkään kun ei osaa mitään, eikä kukaan ole opettanutkaan.

  Jos ja kun terälaitteita ei osaa, eikä viitsi huoltaa, ei kannata aamulla nousta sängystäkään ainakaan sen takia, että sahailisi jotain.

   

  petep

  Tuskin nykypäivän Pessinen voimalla töitään tekee. Paljon se saa aikaan mutta lienee parhaat päivät nähty. Ja kyllä se taisi joskus olla oikein kirjoitettu jonnekin että ”paljain  ” käsin kasaa puut. Mutta olisi se ollut monelle tiukka paikka jos olisi sanonut että Tilhi oli parempi.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 66)