Keskustelut Metsänhoito YK:n kestävän kehityksen agenda 2030

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
  • YK:n kestävän kehityksen agenda 2030

    Tiedotusvälineet ovat uutisoineet taas uudesta YK:n raportista, jossa on peräti 167 suositusta. Tyypilliseen tapaan väestön kasvua ei nähdä ongelmana, se on tabu YK:n tasolla. Raportissa puhutaan ympäristö lisäksi myös sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta.

    Kuinka ollakaan Syken Fuhrman löytää Suomen suurimmaksi ongelmaksi maankäytön, vaikka Suomen maankäyttösektori on kokonaisuudessaan hiilinielu Tilastokeskuksen raporttien mukaan. Miten sosiaalisesti oikeudenmukaista on vaatia yksittäistä maanviljelijää luopumaan 100 vuotta vanhan turvemaan viljelystä tai sumetsän käytöstä ? Sanotaanko hänelle, että sorry vaan isoisäsi teki vääriä valintoja.

    Taas kerran on unohdettu se, että olennaisinta on fossiilisista polttoaineista luopuminen. Energiasektori tuottaa 70 % Suomen CO2 päästöistä. Pelkästään SSAB, Helen ja Neste tuottavat noin 20% koko Suomen CO2 päästöistä. Onneksi Petteri Taalas on puhunut järjen sanoja Suomen vinoutuneesta ilmastokeskustelusta. Se on keskittynyt liikaa metsiin ja liian vähän energiasektoriin. Myöskään ei mikään maailmnloppu ole uhkaamassa, maailma muuttuu vain vähän harmaammaksi ja yksipuoliseksi.

  • Scientist Scientist

    Tieteen kuvalehden juttu viittaa jo monta kertaa kritisoituun tutkimukseen, jossa lapsen synniksi on laskettu seuraavatkin sukupolvet. Eivät kaikki sukupolvet ole kuluttamassa samaan aikaan. Jos syntyvyys on alle 2 lasta/perhe ei väestö periaatteessa lisääny. Nykyinen voimakas väestönkasvu maapallolla johtuu ennen kaikkea ihmisiän kasvamisesta (maapallon ihmisten elinikä on noussut nopeastyli 10 v. mm. paremman terveydenhuollon vuoksi). Nyt väestö kasvaa eksponentiaalisesti (1 mrd/12v), mutta tullee tasaantumaan 10-12 miljoonan tasolle. Alle 20 vuotiaiden määrä maailmassa ei ole enää kasvanut viime aikoina (hyvää tietoa tästä mm. Roslingin kirjassa). Väestöpyramidi tasaantuu joskus.

    Mitä sitten Suomessa, jos väestö alkaa vähetä. Ei välttämättä mikään niin huono asia. Jo nyt suomalaisia syntyy vähemmän kuin kuolee. Tarvitsemme varmaan jonkinverran työperäistä maahanmuuttoa. Myös eläkeikää joudutaan nostamaan ja joitakin etuisuuksia karsimaan.  Myös opiskelijat olisi saatava nopeammin työelämään, nyt opiskeluajat venyvät mm. liian hyvien opintososiaalisten etujen vuoksi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Korkean väestönkasvun maissa pitää huolestua siitä ja korkean kulutustason maissa siitä.

    jees h-valta

    Paren ny vaan ku ei huolestuta yhtään mistään. Meidän eväät siinä asiassa on aika nopsaan syöty joten antaa tulla nassikoita vaikka enemmänkin. Olen jopa sitä mieltä että joka kunnan pitäisi antaa nuorille kymmenen tuhatta riihikuivaa joka lapsesta kunhan asuvat muutaman vuoden paikkakunnalla joka sen heille antaa. Mitään ählämeitä tänne ei kaivata.

    Tolopainen

    Jessen on turha huolestua, kyllä sitä nuorisoa vielä saa rahottaa. Pari avioeroa tulee ja erilaista uusioperhettä on pöydän ympärillä isovanhempien avustuksia jakamassa. Maksele vain metsälainat nopeasti pois ja alueet tuottavaan kuntoon.  Kyllä omaisuudelle sitten aikanaan jakajia riittää, kun ei itse ole paikalla omia etuja puolustamassa.

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)