Keskustelut Harrastukset Yllätys,yllätys.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 76)
  • Yllätys,yllätys.

    Eilen radion ajantasa-lähetyksessä Etlan tutkimusjohtaja Niku Määttänen ja ekonomisti Roger Wessman olivat molemmat sitä mieltä että hallituksen työllisyystavoite 72% on ihan mahdollista saavuttaa.Tähän saakka kaikki mahdolliset tutkimuslaitokset ja asiantuntijat ovat olleet täysin päinvastaista mieltä.

    Miten käy tavoitteen jos kansalaisaloite työttömien aktivoinnin lopettamisesta menee läpi?

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ei se ns. aktivointi tuo lisää työpaikkoja. Itse asiasta olen samaa mieltä: ilman muuta on mahdollista saavuttaa työllisyystavoite. Se vaatii vaan työn hinnan alentamista. Kortistossa on paljon porukkaa, joille pienen palkan ja sosiaaliturvan kannustava yhdistelmä toimisi.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Tietysti tässä tarvitaan myös sosiaalipuolen toimia, ettei osa porukasta putoa vallan köyhyyteen.

    En kuitenkaan suosisi pienen palkan ja sosiaalietuuden yhdistelmää. Kun me opetamme työnantajat siihen että yhteiskunta maksaa osan palkoista ja työnantaja vain osan, niin siellä on edessä loputon suo. Mikään ei ole niin häikäilemätön kun kasvoton kansainvälinen raha.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    petep

    Tuosta aktivointimallista tuli melkeen yhtä suuri ”poru” kuin siitä että kalja vietäisiin kaupasta myynnistä .

    Jos jollakin on sellainen kuvitelma hyvinvointivaltiosta että voi maata kotona ja huudella sieltä ohjeita siihen että millaisen työpaikan haluaa niin en ymmärrä en .

    arto arto

    Jännää vedota siihen että palkkoja pienentää…Kyllä ne palkan sivukulut on suurin syy ettei työpaikkoja tule, Sitten esimerkki pikkupalkoista meillä eräs kauppa etsinyt työntekijää pitkään työaika 15 tuntia viikko. ei kukaan täysjärkinen sinne hae, jos pakolla joutuu saa sutta ja sekundaa. Kuka elää 150e viikon voi ajatella ja kokeilla. Alkaa tajuta työn ihanuuden.

    petep

    Ja senhän pitäs olla niin että tekemällä työtä 15 h viikossa niin HYÖDYT itse siitä mitä teet. Taitaa leikata tukia kun menee tekemään töitä tuon verran…..

    Olen kyllä itse sitä mieltä että pidemmän päälle on parempi ihan pääkopalle tehdä vaikka se 15 h viikossa kuin olla ihan jouten. Ja jos joku kuvittelee että ne  sivukulut on siellä ihan  hatusta temmattuja niin ei ne ole.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Sosiaalietuuden ja palkan yhdistäminen on jo todellisuutta, esimerkiksi moni pienituloinen saa lisäksi asumistukea. Parempi olla vaikka se 15 tuntia työssä kuin kokonaan työtön, siitä voi myöhemmin ponnistaa kokoaikatyöhön. Nollatuntisopimus eli ’tarvittaessa työhön’, on varmaan huonoin malli. Jos palkan sivukuluja alennetaan, jonkun toisen verotusta pitää nostaa.

    Planter Planter

    Juhana Vartiainen perusteli aktivointimallia sillä, että avoimia työpaikkoja on ja ihmisten pitää vaihtaa työn perässä paikkakuntaa. Kaupunkien kerrostaloasujille se voi onnistua, mutta maaseudun muuttotappiokunnasta omakotiasujan on aika mahdoton muuttaa. Taloa ei saa myytyä eikä vuokrattua, kun virta vie toiseen suuntaan. Kyllä tällaiset asiat pitäisi ottaa mallissa huomioon.

    Metsuri motokuski

    Olen myös AJ:n linjoilla. Kyllä varmaan jatkossa joudutaan sosiaaliluukun kautta avustamaan pienipalkkaisia. Katsotaan tuoko kansalaispalkka kokeilu mitään uutta asiaan. Olen hallituksen kanssa samaa mieltä siitä että voisi ne pitkäaikaistyöttömät vähän itsekkin olla kiinnostuneita työllistymään. Vaikka sitten uudelle kouluttautumaan jos työnsaanti nykyisellä ammattitaidolla on vaikeaa. Kannatan ehdottomasti hallituksen linjauksia.

    Onhan se nähty täällä metsäkonepuolellakin. Koulutettu on paljon väkeä mutta hyvistä kuskeista on aina pulaa. Siihenkin ei ole kuin yksi lääke. Yrittäjiä on autettava työharjoitteluajan kulujen kattamisessa tai sitten on niin että harjoitelijoille ei voida palkkaa maksaa. Nykyisen TES:n mukaan harjoittelijat saavat sellaista palkkaa että kouluttaminen yrittäjälle on runsaasti tapiollista. Ei ihme että kukaan ei lähde harjoitteluun kun palkkaa ei tarjota eikä olla valmiita ottamaan vaikka lainaa siksi aikaa kun harjoittelu kestää. Minusta hyvä lääke on sama kuin on armeijan lentäjillä ka muillakin. Jos harjoittelija otetaan taloon töihin hän tekee palvelussitoumuksen palvella työnantajaa vaikka viisi vuotta tai sitten maksaa koulutuksesta aiheuteuneet kulut työnantajalle. Korvaus olisi useita kymmeniä tuhansia. Silloin yrittäjä voi ottaa sen riskin että se kouluttaa itselleen kuskin ja myös saa siihen panostetun hyödyn yritykselleen.

    Reima Ranta

    Mitä tapahtuu, kun omilla toimillaan itsensä elättänyt pääsee eläkkeelle? Hän hämmästyy. Ei voi olla totta, joku lähettää rahaa, vaikka en tee mitään. Kun muutama kuukausi on kulunut, hän on jo sitä mieltä, että eläke on aivan liian pieni. Tällaisia me ihmiset olemme.

    Työstä ei ole pulaa, sitä on rajattomasti. Sellaisesta työstä voi olla pulaa, josta voidaan kannattavasti maksaa, jokaisen työhalun ja -kyvyn mukaisesta työn tuloksesta, työehtosopimuksen mukaista palkkaa.

    Terveille työkykyisille ihmisille täysin vastikkeettomaan maksamiseen tulisi suhtautua suurella varauksella. Jotain tulisi edellyttää. Onhan meillä oppivelvollisuuskin.

    Ei kiirettä.

    Metsuri moto.

    Ennen oli kaikki paremmin.

    Maksoivat töistä ihan oikea palkan.

    Nyt huudetaan yhteiskuntaa apuun.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 76)