Keskustelut Harrastukset Yllätys,yllätys.

Esillä 6 vastausta, 71 - 76 (kaikkiaan 76)
 • Yllätys,yllätys.

  Eilen radion ajantasa-lähetyksessä Etlan tutkimusjohtaja Niku Määttänen ja ekonomisti Roger Wessman olivat molemmat sitä mieltä että hallituksen työllisyystavoite 72% on ihan mahdollista saavuttaa.Tähän saakka kaikki mahdolliset tutkimuslaitokset ja asiantuntijat ovat olleet täysin päinvastaista mieltä.

  Miten käy tavoitteen jos kansalaisaloite työttömien aktivoinnin lopettamisesta menee läpi?

 • mehtäukko

  Kurjen teksti on just jämpti.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hesarin mielipideosastolla on juttua Tanskan mallista:

  https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005516177.html

  Tuo muistuttaa hieman omaa aktivointimalliani, jota esitin jokunen vuosi sitten mielipideosastolla, eli että kansalaispalkan vastineeksi pitäisi olla aktiivinen. Tanskan malli on parempi kuin minun: kansalaispalkkaa ei tarvita, koska ”kaikki pidetään mukana” ja työelämästä täysin syrjäytyneitä on luultavasti paljon vähemmän kuin meillä. Korkeiden verojen vastineeksi tanskalainen saa mielestäni enemmän kuin me.

  Aimo Jortikka

  Eiköhän se ala ero Saksaan kilpailukyvyssä pikkuhiljaa kaventua kun Saksan suurin ja vaikutusvaltaisin ammattiliitto metallimiesten ig Metall vaatii 6 prosentin palkankorotuksia.

  MJO

  Oluen hinnalla eio voi vertailla työvoimakustannuksia. Jos suomessa joutuu maksamaan alkoholiveroa oluesta noin 1,70e/l, niin on täysin mahdotonta kuvitella saavansa sixpackin alle 2 eurolla, kuten saksan Lidlissä. Saksassa vero mahtaa olla likimain 0,1oe/litra.

  harrastelija harrastelija

  Suomessa epävakaiden hallitusten toimien vuoksi työttömyys on räjähtänyt käsiin. Kun toimeentulo ilman vastinetta on riittävä, niin eihän se tee mieli mennä muiden käskytettäväksi. Oppositiolla on huoli äänestäjien menetyksistä, jos terveet ihmiset patistellaankin töihin ja siten heidän ansiotaso / kulutustaso nousee.

  Miksi työttömät pitää kerätä keskuksien sumppuihin kuten pääkaupunkiseudulle? Vähän sivummalla eläminen tulee paljon halvemmaksi yhteiskunnalle, koska pienemmällä sos.avulla voi olla?

  Sitten työn vuoksi ei muka voi muuttaa paikkakuntaa?! Laskin tuossa perheellisenä, että montako kertaa tuli työaikana muutetuksi – 6 kertaa. Pitäähän se virkeänä. Sanotaan, että lasten takia muutto on vaikeaa – höpö puhetta! Lapset mukautuu uusiin olosuhteisiin helpommin kuin aikuinen se tuli ainakin muuttojen aikana todetuksi.

  Rane2

  Jos naisen euro on 70 senttiä niin SAK:n miljoona on n.600 000.Olisiko aika tarkistaa toimintatapoja?

  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005517697.html

Esillä 6 vastausta, 71 - 76 (kaikkiaan 76)