Keskustelut Puukauppa Yritystuet

 • This topic has 14 vastausta, 11 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by AvatarPuuki.
Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)
 • pihkatappi pihkatappi

  Kannattaa sijoittaa kotimaisiin metsäyhtiöihin, ei harmita enää mikään, kun nostelee osinkoja, jotka on hankittu milloin yritystuilla ja milloin järeiden sellupuiden kitsaalla hinnoittelulla. Ihan oikeasti, yritystuki on hyvä juttu, kun se sataa yritykselle jota omistaa. Kohta on ainaskin SE huokea, toivotaan brexit ja koronnosto, pikkasen kiinalaisille paniikkia ja sitten pilkille. Mettärahat on johkin tungettava, sama tietysti palkansaajilla, johonkin ne rahat pitää laittaa, turha kitistä, sijoittaa niihin yritystukia saaviin yhtiöihin ja alkaa kerryttämään lisäeläkettä.

  MJO

  Jos mentäisiin markkinaehtoiseen maatalouteen, niin suomessa ei menestyisi edes suuret tilat. Ei mahdollisuuksia kilpailla keskieuroopan suurtilojen kanssa.

  A. Jalkanen on oikeassa. Maataloustuki on osa maanpuolustusta. Puolustusvoimatkin voitaisiin samalla perusteella lakkauttaa, kun 70 vuotta puolustusmenot on mennyt hukkaan.

  wanhajätkä

  Pitää nyt muistaa mitä on suorat tuet kansalliseta Suomen verovaroista tarkoittaa. Mitä EU-tuet. Euroopan suuret maatalousmaat ottavat suurimman osan maataloudenkin tuiesta. Niistä luopuminen ei todellakaan pienentäisi Suomen maksuja. Sen sijaan nuo kansalliset tuet maksetaan valtion budjetista. sillä on merkitystä´vauvasta vaariin.

  https://www.veronmaksajat.fi/Palkka-ja-elake/Veroprosentit/veroprosentit-2018/

  Suuri osa kansalaisista ei maksa valtion tuloveroa.

   

   

   

  Puuki

  Puun myyntivero% ja muu myyntivoittovero on melko korkea. Samalla tasolla kuin keskituloisten ansiotulovero.   Puun kantohinnasta on kuitenkin jo nyysitty iso osa pois etukäteen.

  Suoramyyntihintojen nouseminen johtuu paljolti niistä vaatimuksista, joita mm . myyntitilojen hyväksyntä vaatii nykyään.  Joskus luin kalastajapariskunnasta, joka joutui lopettamaan oman suoramyyntinsä EU:n määräysten takia. Myyntipaikka olis vaatinut esim. uudet sosiaalitilat :  2 kpl vessoineen, koska töissä oli sekä nainen että mies.

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)