Käyttäjän A.Jalkanen kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 8,013)
 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Niin mikä osuus on niitä mielikuvia?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kanadassa ainakin pidetään metsätuhoja luonnollisina pohjoisen havumetsävyöhykkeen luonnonilmiöinä. Meillä Euroopassa niihin ei ole samalla lailla totuttu ja tilanne on muutenkin hankalampi kun ei ole kyse valtion metsistä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  vähän suurempi susimäärä ei voi toteutua, jos hirvien määrä vaikkapa puolitetaan ja vhp hävitetään

  Mitenhän tuo oikein on laskettu, eli kuinka paljon saalista 200 sutta tarvitsee vuodessa? Suomen Riistakeskushan ottaa jo nykyisin huomioon susireviirit määritellessään kestäviä hirvien kaatolupien määriä. Yksi 5 suden lauma jos kaataisi yhden hirven viikossa, 40 laumaa tarvitsee 2000 hirveä vuodessa. Tämä kuulostaa pieneltä määrältä ottaen huomioon että hirven lisäksi on tarjolla peuroja ja kauriita. Lisäksi samat murkinat ilveksille, ahmoille ja karhuille, mutta kokonaismäärä ei silti nouse varmaan yli 10 tuhanteen hirvieläimeen? Metsästäjät kaatavat vuodessa vähintään kymmenkertaisesti eli sata tuhatta eläintä (50 tuhatta kaurista ja 50 tuhatta hirveä). Jos hirvieläinmäärää alennettaisiin ja samaan aikaan lisättäisiin susia, susien ja muiden suurpetojen lihaosuuden kasvaessa metsästäjille jäisi siis lihaosuutta nykyistä huomattavasti vähemmän.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Aina ei löydy tutkimallakaan apuja, vaikka lähes kaikilla eliöillä on loisia. Eräs biologinen torjuntakeino on kyllä käytettävissä eli monimuotoisuuden lisääminen. Noissa kuvissa näkyy jotain vihreitä laikkuja, jotka ovat todennäköisesti pyökkiä. Samalla lailla meillä voidaan varautua kuusen tuholaisiin lisämäällä kasvimonimuotoisuutta elikkä istuttamalla sekametsiä tai suosimalla sekametsärakennetta taimikonhoidoissa. Edelleen voidaan lisätä hyönteis- ja selkärankaismonimuotoisuutta lisäämällä niiden tarvitsemia resursseja kuten lahopuuta.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mitäpä mehtäukko ehdottaisit? Hyönteismyrkky tappaa kaikki hyödyllisetkin hyönteiset. Pitäisi löytää vaikka jokin loinen jota voisi ruiskuttaa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Yli sata luonnonkasvia hävinnyt alueelta – Tammisaaressa kesäasukkaat ovat tyystin kyllästyneet peuroihin

  Luonnonkukat, istutukset ja vihannekset häviävät peurojen suuhun Tammisaaren Skärlandetin saaressa. Liian tiheä valkohäntäpeurakanta halutaan kuriin.

  25.5.2020 klo 11.45

  http://yle.fi/uutiset/3-11349305

  Tämä on tainnut jo olla täällä esillä, mutta laitan vielä uudelleen. Onko haitta monimuotoisuudelle nyt se tarina jolla peuraa aletaan torjua? Tarina ihmisten terveydestä eli punkkitautien levittämisesta ei ole purrut eikä varsinkaan peuravahingot maa- ja metsätaloudelle.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Edellisestä linkistä ote:

  ”Mutta, korvaus tulee ainoastaan siemenistä ja taulukkoarvojen mukaisesta sadosta. Taulukkoarvot vastaavat puolet todellisesta sadosta. Työlle ja muille kustannuksille ei saa myöskään korvausta. Korvaus vastaa puolet todellisista menetyksistä.”

  ”EU ohjeistaa, että jos haittalinnuista on vakavaa haittaa elinkeinolle, niitä voidaan hävittää.”

  Hmm… vaikeaa tuntuu olevan.

   

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Jee, tuosta ainakin olemme samaa mieltä, että kannattaa elää nyt kun ei käärinliinoissa ole taskuja! Tarkoitus ei ole ihannoida kuusen kasvatusta vaan havainnollistaa miten vaihtoehtoja voi verrata. Kuusi on vain esimerkki. Havainnollistaa myös sen, että viljelymetsäkin on kannattavaa bisnestä eikä vain jatkuva kasvatus.

  Tuosta yksinkertaistetusta laskelmasta puuttuvat vielä inflaatio, puun hinnan kehitys, tuhoriskit, kiinteät kulut ja verotus, mutta niiden vaikutus on osaksi henkilökohtainen ja tapausriippuvainen.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  AR. Hirvielläimet tulloo ja syöp koevut. Mitä tiet sitte?

  Jees. Käy lukemassa uudelleen korjattu viestini 26.5.2020, 13:33 ja pelailemassa linkin korkolaskurilla. Uskotko jo että tukkipuun kasvatus on kannattavampaa kuin kuitupuun kasvatus?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Hyvä linkki edellä. Mikäli hanhikanta kasvaa jopa kymmenyksen verran vuodessa, selkeintä olisi säätää se normaalisti syksyisin metsästettäväksi riistalinnuksi. Nyt ensi hätään voisi perustaa muuttoreitille valtion tukemia riistapeltoja ja sallia keväinen suojametsästys väliaikaisena ratkaisuna, lintujen ohjaamiseksi sallituille ruokailupaikoille. Lisäksi karkotusta koiria apuna käyttäen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 8,013)