Käyttäjän Ammatti Raivooja kirjoittamat vastaukset
-
Olet varmasti myynyt sielusi myös metsä groupille, varmasti sopmuksessasi lukee e. Että teet vaikka 60000m3/a ja mikä estäisi ostaa toista konetta tekemään energiapuuta? Tai tavoitteen täytyttyä tekemästä, ei mikään. Se, että se ei sopisi ollenkaan metsä groupin ajatukseen, että kaikki kuitu viedään jättitehtaille ja siellä oltaisiin erittäin vihaisia tälläisestä toiminnasta. Siksi metsä groupin ulkopuolelta on varmasti on helpompi löytää hankintapuulle tekijöitä kun kaikkia ei varmasti yhtämpaljon jos puuta menee vaikka energiaksi.
Taitaa nuo myös energiapuuta tekevät olla naimisissa vähiten kenenkään kanssa. Ilmeisesti mehtäukko on metsägroupin kädestä suuhun yrittäjä ja heillä harvemmin on muita asiakkaita kuten mehtäukkokaan ei tee energiapuuta. Tähän varmaan vaikuttaa myös.yhtiö koko ja koneiden määrä. Metsä group vissii sitoo yrittäjänsä omaan toimintamalliinsa johon energiapuu ei sovi ollenkaan vaikka se maanomistajan metsään olisi kaikkein paras vaihtoehto.
Hankintamotoyrittäjästä on kokemusta ja se oli kaivinkonemies joka teki talvisin. Koneet oli vanhoja, tosin toimivia, mutta pieniä ja ulottuvuus huonoa. Kohtia jäi harventamatta kun se ei vaan ylittänyt eikä viitsinyt esim. Ojien laitoja harventaa, ainakaan tarpeeksi. Pieni säästö kuluissa muuta huonompi jälki, mutta saipahan talvella tehtyä.
Kannattaa kysyä energiapuufirmasta, tuntihinnalla varmaan ihan sama mitä tekee ja nyt ei ole suurin imu päälläsilläpuolella.
Korkohuipun jälkeen nähdään aina lasku ja nyt tullaan näkemään sitten koronlaskuja ja huonot uutiset on taas hyviä uutisia ja korkoja leikataan lisää ja korot ovat painuneet tarpeeksi, että saadaan hyvää nousua taas seuraavaan vaaleihin mennessä, nyt pitää vaan ajoittaa pohja tässä 1-3 vuotta.
Stihl fsa 400, 2kWh eli 0,1kWh vähemmän kuin 545fxr millä oon tehny ihan täysiä. Sanoisin et aika lähellä ollaa, ainut miksi en ostanut tuottaa 1200e tarjousta kahdella akulla on että ei ollut vesitiivis eli ip67 luokiteltu et kestääkö vesisadetta. No jos kokeilijoita ja testaajia löytyy muista niin ostan heti, jos kestää sahata vesisateessa vaikka vuodenkin.
Yleensä mitä minulla on makita akkuja ollut käytössä porakoneissa, sahoissa ja imurissa niin ovat kestäneet vuositolkulla hyvinä, on laatupelejä.
Tuossahan on, että toimintamatka 7kilsaa. En tiedä onko tuollanen hyvä, itse en ikinä mönkijäö tarvinnut kun on metsätieverkosto mökkikunnissa tiheä et harvoin oli pitkää matkaa. Mönkijähankintaa ei ainakaan taimien viennillä vois perustella mutta jos sillä on muita harrastuksia.
Siinä on varmaan 2 vaihdetta hidas/nopeasti, toinen kulkee 3,5km/h
”Soil carbon release through decomposition is comparatively less important, and a clearcut starts to sequester more carbon than it releases within ten years of harvesting. This is the finding of a comprehensive study based on a survey of 50 different forest stands in Sweden.”
”We do not see evidence of what has been called the ‘carbon bomb’ ”
”We conclude that tree growth not soil carbon release is what determines forest carbon uptake in these forest landscapes. The more the forest grows, the more carbon dioxide it stores. It’s how we manage the growing forest that affects the carbon balance”</span>
Perko käytännössä tuhosi R Rannan teesit jatkuvan kasvatuksen paremmuudesta hiilensidonnassa ja vahvisti Tahvosen johtopäätöksen avohakkuun yliboimaisuudesta missä kasvavanpuun määrä on olennaisin. Eli ilmasto kiittää kun avohakkuilla kasvaa enemmän puuta kuin jatkuvalla kasvatuksella.
JK jäljittelee sademetsän toimintaa mutta metsä ei täällä uudistu tietenkään samalla tavalla.
Kuules Perko, miksi kiukuttelet? Luulisi, että saisit hyvää tietoa havainnoistani vai tiedätkö ketään muuta joka olisi raivannut JK tiloja kymmeniä hehtaareja viime aikoina? Virallisessa totuudessa JK:ssa ei ole raivauksia joten varmasti harvinaista herkkua.
Vaikka ennakkokäsitykset oli, että tyvilahoa varmasti on, niin sen kokonaisvaltaisuus ja jatkuva läsnäolo yllätti kyllä, miten se voi olla niin kokonaisvaltaisesti kaikkialla. Tilalla oli myös varmasti vanhaakin JK:ta koska isoissa kuusissa oli 2 metrin kohdalla se oksa tihentymä. Pariin metriin ne kasvaa missä vaan ja sitten maa ratkaisee.
Jos ja kerta metsälehdessä kerrotaan oikein perusteellisesti jatkuvasta kasvatuksesta mutta pienaukon kohdalla lukee, että lisää tutkimuksia tarvitaan nii kaikki muu tiedetään niin varsinkin Perkon kokemukset pienaukoista JK mestarina olisi kultaakin arvokkaampia. Niistä on ilmeisesti liian vähän tietoa. Ei kai voi olla, että tarkoitus on laittaa vaan rohkeasti mummun perintö likoon ja lähetään katsomaan mitä niissä tapahtuu?
Muista kun metsä groupin metsänhoidon päällikkö aikanaan esitelmöi koneistutuksesta useampana vuonna ennenkuin oli tohtori ja itse odotti, noni nyt se lähtee lentoon mutta johtopäätös oli aina, että lisä tutkimuksia tarvitaan. Liekki vieläkään tutkittu kannattavaksi. Nyt sama henkilö kertoo metsälehdessä, että kuusentaimikkoon kannattaa jättää siemensyntyistä koivua. Noh, minä en ainakaan siitä kaipaa yhtään lisätutkimusta.
Pienaukot ja turvealueiden jatkuvakasvatus ilman kunkostusojituksia tai lanoituksia. Jaa eikös näissä ollut sitä tutkimustarvetta ja varsinkin jatkuvakasvatus turvealueilla ole sitten jatkuvaa kasvatusta?
Jatkuvan kasvatuksen tilalla huomasin, että tyvilaho voidaan viedä turvealueille, missä sitä ei maaperässä ole, nik vaurioittamalla näitä kaikkien kehitykelvottimiksi tietämiä kuusia. Muutenkin panee miettimään, että mikä tälläisen JK-tilan arvo myydessä on kun tiedetään vaikka, että siellä on harjoitettu JK:ta kymmeniä vuosia niin maa on saastunut ja turvealueet tulee laittaa ojitetuiksi. Varsinkin tuo maan saastuminen saisi minut kiertämään kaukaa.