Käyttäjän Ammatti Raivooja kirjoittamat vastaukset
-
Onneksi Suomessa tuulee eniten Lounaasta ja Lännestä niin saa Venäjäkin sitten omansa ydinlaskeumasta. Vähän sama ongelma Ukrainassa.
Ydinvoimalla sähköntuotanto tarviaa noin 6c keskimääräistä sähkönhinta, että se kannattaa. Suomeen ei ole edes kannattanut tehdä enempää ydinvoimaloita kun sähkönhinta on ollut alhaalla Venäjältä tulevan mm. Venäjältä tulleen kivihiilisähkön myötä. Sähköähän on tuotu sieltä talvella eli eihän ne boostaa ydinvoimasähkön tuotantoa talveksi vaan polttavat enemmän fossiilisia, että on vientiin riittänyt. Vihreät ei ole ikinä vastustanut näyttävästi tätä ja miksi olisi? Ympäristöjärjestöt pitävät mielenosoituksia tänäpäivänä kivihiilen polttamisen puolesta.
Paras hetki korjata vikoja lienee kun myrsky tulee. Nekin alkaa siis Tolopaisen mielestä näyttämään ”säästä riippuvaiselta” tuotannolta.
Hintaturvalla en paljoa katellut monta reaktoria on nyttenkin pois pelistä ku laitoin lohko- ja sisälämppärin huutamaan täysillä ku pitää lähteä mukavasti autolla.
Tottakai 1,95€/kk. Jos keli viilenee, saattaa mennä 1000kWh tässä kuussa eli n. 0,2c/kWh on vaikutus tuolla kuukausimaksulla.
Samalla kun olkiluoto tuli, tuli 1600 eli suunnilleen samanverran kuin lähti samaan aikaan pois kun Venäjän sähköntuonti oli tuon verran.
Nii jos on kylmä Ruotsissa samaan aikaan ja siellä ydinvoimaa tai siirtoyhteyksiä on poissa käytössä niin on tosiaan 3000MW vajaus ja sillo ajetaan tehtaat alas ja yritykset, joiden pitäisi tehdö vientieuroja alkaa myymään sähköä kansalaisille, huippuhintaan tietysti.
Kuukauden toteutunut keskihinta tällä hetkellä 5,23 eli olen 2c tappiolla hintaturvalla nyt. Toisaalta vaikka mitä tapahtuisi niin ei mene yli 7,23c. Noh, se on hyvä hajota nyt kun on lämmintä ja tuulista. Maaliskuun alussa kun alkaa vuosihuolto OL3 ja jos samalla tulee raaka korkeapaine hirmupakkasineen idästä niin sähkö voi maksaa mitä tahansa maaliskuussa.
Päätehakkuu puiden korjuu tietysti on melko kilpailukykyistä JK:ssa paljon isoja puita harvennetaan harvennushinnoin ja sit kun aina hommat lähtee happamampaan suuntaan kun hyödyllisestä tuhosta uhkaakin tulla täydellinen tuho niin pieni määrä pieniä puita tehdään avohakkuu hinnoin. Niinkuin Jovain sanoi, että aukot sopivat täydellisesti JK:hn koska se lähtökohta todennäköisimmin se jaksollinen metsä on se mistä aletaan riimittelemään. Perkon männikön kulut ja tuotto ovat olleet ihan samat mikskä sitä halua sen jälkeen kutsuakkaan.
Tein raivauksia tässä syksyllä metrin pari siemenpuilla synnytetyihin männiköihin. Siemenpuita ei oltu haettu ajoissa hankien päältä. Nyt niitä syksyllä haettiin niin kone jätti jälkeensä paljon tuhoutunutta taimmikoa ja riivittyä kuorta männyissä ja vähästä kuusia. Et kun jatkuvassa kasvatuksessa jätetään enemmän kuin siemenpuut ja niitä haetaan sieltä 10 vuoden välein niin onko realistista käsitystä miltä se näyttää ja minkälaista tuhoa se aiheuttaa taimikossa? Miten siellä saadaan ylläpidettyä mitään järkeviä tiheyksiä jos mennään tekemään aina uudet ajourat puulta toiselle ja kaadetaan isot puut taimikon päälle? Miten nämä puut, jotka on puoliksi lakattu kenoon ja paljon kuorivaurioita vaikuttavat metsän terveyteen? Ihan hullu on minun mielipiteeni: https://arvometsa.fi/ensimmainen-jatkuvan-kasvatuksen-hakkuuni/
Ja mitä myhistyksen energiapuukoneita näkee niin eivät todellakaan ole skorppioneja vaan niitä halvalla ostettuja loppunajettuja koneita.
Kyllähän ku tietää, että skorpioni tai vaikka keskikokoinen Kobe tulee perässä niin kuusentaimikon säästäminen koivikkon on helppoa niinkuin laitoin kuvat aiemmin ja linkin nyt. Skorpioni on paras ku se liikerata lähtee korkealta ja pitkä puomi nostaa kaukaa korkeammalta eikä lahoaa niitä niin tuodessaan.
Kyllä rehellisessä energiapuukaupassa on kiinteä hinta puulle. Asiansa osaavat energiapuunostajat tietävät mitä ostavat ja paljon sen raivaaminen maksaa sekä korjuu. Rehelliset energiapuunostajat maksavat puusta, minä olen kymmeniä leimikoita ennakkoraivannut ja ei niissä ole sellaisia ollut mistä maanomistajalle ei aina jäisi nippu rahaa.
Taitaa olla niin noin yleisesti, että kaivurikuskit meinaa laittaa tuon laittaa 500e omaan taskuun ja luulevat tienaanavansa suurrisusyömärillä enemmän kuin ennakkoraivaus+moto.
Kouluttamaton henkilökunta energiapuuhommiin ja osaamaton toiminta metsäpäässä niin päästään tälläisiin lopputuloksiin. Itellä on hyvä kun on huipputekijöiden mukana niin näkee mitä se parhaimmillaan on.
Horsma ja vattu on typellä käyviä eli kun otetaan se iso puu jatkuvan kasvatuksen metsästä, siihen jää se oksakasa mikä antaa heti typen näille tai muillekin heinille ja saniaisille tulla siihen kohtaan. Heinät reagoivat heti typpeä valon ohella. Puiden lähtö kasvuun siemenestä on paljon hitaampi prosessi ja vaatii maan kääntämisen, jotta aluskasvillisuus ei valtaa heti sitä kohtaa. Tästä voi puhua ihan mikrotasollakin. Jovainin ja Perkon puheet metsän varjoisuuden säätelystä on ihan huuhaata koska on aina se paikallinen vaikutus sillä typellä mikrotasollakin.
Liian rehevän männikön typpitasoja voi laskea per taimi kun niitä on alussa paljon. Siksi rehevillä mailla äystys toimii hyvin männyn laadun parantajana, koivulla tai ilman.
No piti katsoa nuo kuvat niin eipä noista kuusista ole enää juurikaan tuossa jämsän seutu lehdessä niin mihinkään. Tuo kaivurialusta näyttäisi olevan ongelma ja ilman raivausta varmaan tehty. Ennakkoraivaus+moto niin olisi tilanne toisin. Varoitus kaikille on edelleen, että älä ota sitä kaivuria yhdistettynä ilman raivausta.
Varmaan tuo järjetön lasku kielii siitä, että jollain muullakin on paha mieli hommasta. Kuusia on varmasti jouduttu ottamaan jo jonkinlaisen näkyvyyden saamiseksi. Ennakkoraivaus korostuu sitten jäljessäkin.
Tuosta on vaikea sanoa minkälaisia ne hakatut kuuset olivat. Metkatukikaan ei anna twhdä mitä tahansa esim. Alle puolet valtapituudesta puita ei ole olemassa. Kuvassa minkä linkkasin ei ole metkatukea. Sitä kannattaa vähän funtsia millä ehdoilla metsään mennään.