Käyttäjän Anton Chigurh kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,258)
 • Anton Chigurh Anton Chigurh

  Hofmeesterin tutkimuksessa alueilla, missä ei tapettu kettuja eikä näätiä, oli luokkaa 90 prosenttia vähemmän borreliaa verrattuna alueisiin, joilla niitä tapettiin. Samoin levin tutkimuksissa, joissa oli fox seen enemmän, niin mitä enemmän niitä (siis kettuja) oli nähty riistakameroissa, niin sitä vähemmän borreliaa.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Valkohäntäpeura EI OLE borrelian reservuaari. Kanneksii pääasiassa aikuisia punkkeja, jotka räjähdettyään tuottavat tuhansia toukkia. Puutiaisentoukat saavat sen (borrelian) levitettäväkseen 90 prosenttisesti myyriltä. Jos myyrät puuttuvat (tai niitä on vain hyvin rajoitetuilla alueilla, kuten vakiintuneella kettureviirillä) borreliaa on erittäin vähän. Kuten oli ennen surullisenkuuluisaa ja edelleen yhä kiihdytetympänä jatkettavaa myyriä pääravintonaan käyttävien pienpetojen (kettu, minkki, supikoira, näätä) poikkeuksellisen hyvin onnistunutta tappokampanjaa, jota käydään muka metsäkanalintukantojen elvyttämiseksi (todellisuudessa kannat ovat romahtaneet tuon operaation ansiosta, riekkohavaintoja on sadasosa, metsohavaintoja kahdeskymmenesosa ja teerihavaintoja kymmenesosa 1960-luvun tasosta, lähdeaineisto helsingin yliopiston talvilintulaskenta). Myyräkannan säätelyjärjestelmän (pääsäätelijät kettu, minkki, supikoira ja näätä) raskaan manipuloinnin (kaikki tapetaan tavattaessa) ansiosta punkintoukkien kiinnittymisalustoja (myyriä) riittää kaikkialla (petouhka puuttuu), jonka ansiosta borreliatapaukset ovat nousseet vuoden 1995 koko maan tasolta (345) pelkästään varsinaissuomessa tasolle 374 (vuoden 2018 luku).

  Pirkanmaalla näkyy kyllä olevan runsaasti seka puutiais- että taigapuutiaishavaintoja. Samoin täällä pohjois-savossakin. Lähetin täältä turun punkkitutkimukseen taannoin muutaman puutiaisen, joista yksi osoittautui taigapuutiaiseksi.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Ruotsissa vakiintuneella susireviirillä hirvikanta on luokkaa 5/10000ha. Sama kuin meilläkin vastaavissa.

  Venäjällä (54 kertaa suomen pinta-ala) on hirviä 500000, siis saman verran kuin pohjoismaissa yhteensä. Susia muutamia kymmeniätuhansia. Meidän hirvikantamme on tuon venäjän populaation länsireunaa, hirvi ei kuole sukupuuttoon vaikka se hävitetään meiltä kokonaan.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  suorittava se vaan satuilee.

  Maaseudun tulevaisuuden mielipide-osiossa kirjoitti (09.09.2019) lieksalainen koirankasvattaja ja hirvenmetsästäjä Veikko Hakkarainen otsikolla: Lieksa ja Ilomantsi petoreservaatteja seuraavaa: ”…On surkuhupaisaa katsella entisiä tilastoja, jolloin hirvikanta oli hyvä Lieksassa ja Ilomantsissa. Nyt ollaan lähellä rauhoitusta. Ihminen on viisaudessaan luonut tämän tilanteen. Eipä ole kuulunut mitään niiltä kansanedustajiksi valituilta henkilöiltä, jotka ennen vaaleja kävivät uskottelemassa ottavansa tiukan kannan susipolitiikan hoidossa…”

  Arto kertoi saman tarinan yläsavosta: ei ole hirviä metsästää asti susireviirillä. Kylmä totuus on, että sudet hoitavat täysin pyyteettä ja nurkumatta hirviongelman.

   

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Hirvenmetsästyksenharrastajista valtaosa on maattomia. Metsänomistajat ovat selkeä vähemmistö.

  Ongelma on juuri tässä. Metsästysseurat ovat yleensä rekisteröityjä yhdistyksiä, joissa maaton enemmistö käyttää täysin häikäilemättömästi valtaa (hirvenlihatuotanto maksimoidaan). Minunkin kotikylälläni suurimpien talojen isännät perustivat metsästysseuran (1953), johon sitten alettiin vähitellen ottaa vähän pienempiäkin isäntiä mukaan (tarvittiin lisää ajomiehiä hirvijahtiin), kunnes sormi lipsahti pirulle (otettiin mukaan ensimmäinen renki) ja loppu onkin hyvin surullista historiaa.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  aajalkanen: …vaan se on pakko ulkoistaa metsästysseuralle…

  Ei ole pakko, kunhan vaan on lain vaatima 1000 hehtaaria (yhtenäinen alue) itsellään. Kuten on sahalan paroonilla (velijussijalkanen). Hän kertoi 3.10.2019 organisoimassaan metsäseminaarissa (johon osallistui myös mikkomme, siis tiirola), että hänellä (siis paroonilla) ja hirvillä on sellainen sopimus, että hirvet pysyvät pois hänen mailtaan. Jos sopimusta ei noudateta, niin koukistetaan sormea. Hänen maillaan ei ole myöskään hirvikärpäsiä.

  Ongelma on juuri tuo järjetön pinta-alavaatimus. Pinta-alavaatimus pois, jolloin avautuu mahdollisuus todelliseen puuntuotantoon. Maanomistajalla tulee olla oikeus poistaa sorkkaeläimet mailtaan ilman mitään lupia.

  Mistä tuo 300 miljoonaa kymmenessä vuodessa on revitty? Sahalan parooni sanoi tuossa seminaarissa, että hänen metodeillaan saadaan tuotettua puuta niin paljon, että sen vaikutus koko yhteiskuntaan on kymmeniä miljardeja vuositasolla. Parooni osaa takuulla numerot.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Suolistettu porsas se jaksaa.

  Meidän mikkomme kirjoitti 1.10.2013 kello 14:38: …Nykyisin tämä talvikannan haarukka on 2-4. Me vaadimme sen puolittamista…

  Noin vaati edusmiehemme (puuntuottajat) mikko MTK:sta. Ei vain toteudu näillä keinoilla. Tarvitaan muutosta.

  Mikko oli 3.10.2019 rautalammilla sahalan paroonin (velijussijalkanen) ideoimassa metsäseminaarissa yhtenä puhujana (paroonin ja muutaman muun ohella). Paroonin viesti oli, että mikko puhuu suuria mutta näytöt ovat vastaavasti pieniä: ”Puheet pelkkää sanahelinää, miehet järjestön (MTK) johdossa vaihtoon”. Minä annan vielä mahdollisuuden: vähän kepillä vauhtia.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Meidän mikkomme MTK:ssa kirjoitti juuri tässä ketjussa lähes kuusi (6) vuotta sitten (1.10.2013, 14:38): …nykyisin tämä talvikannan haarukka on 2-4. Me vaadimme sen puolittamista…

  Mikollamme on hyvä tavoite, mutta valitettavasti pahat kielet ovat vuosien saatossa kertoneet, että mikko pelaa vain aikaa, on tiukasti holtittomien sorkkaeläinlaiduntajien taskussa.

  Lähetin juuri mikolle toiveen vastata vuosi sitten esittämääni kysymykseen. Ehkä vastaus tulisi nopeammin, jos muutkin puuntuottajat osallistuisivat: mikko.tiirola@mtk.fi

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Hirviähän on ähtärissä ja ranualla aitauksissa ja hyvin pärjäävät.Tarvitaan lakiin pientä hiomista, jonka jälkeen sorkkaeläinlaiduntajat (satatuhatta yksilöä) kustantavat itse laidunnettaviensa rehustuksen. Hirvet eivät tarvitse rakennuksiakaan suojakseen. Hehtaarin aitaukseen sopii helposti 50 hirveä.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Jalkanen: …punkkitauteja…  tulee olla punkkivälitteisiä myyrätauteja.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 2,258)