Käyttäjän Berza kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 571 - 580 (kaikkiaan 584)
  • Berza

    Onpa tullut tutustuttua ihan perusteellisesti tähän palveluun.
    Puuston kokonaismäärät ainakin varttuneissa metsissä näyttää pitävän hämmästyttävän tarkasti paikkansa.
    Keilauksen ja päätehakkuun tulos (noin 1500 k3) sattuivat aivan kohdilleen. Olisiko joku 10 k3 ollut eroa.
    Nuorten metsien ja taimikoiden tilanne saattaa olla haastavampi , samoin eri lehtipuiden eroittaminen toisistaan.
    Nuorten metsien osalla palvelu esittää , ainakin omilla tiluksillani turhan aikaisia harvennushakkuita. Esityksissä on kuvioita laitettu kiireellisiksi kohteiksi, joihin ei ole tarvetta ainakaan 5 vuoteen koskea.
    Mutta kaikenkaikkiaan annan arvosanan hyvä jo tässä vaiheessa.
    Kehitystä varmaan tarvitaan vielä, mutta kyllä tämä 60 euron arvoinen on jo tässä vaiheessa.
    Tämän palvelun kauttahan maanomistajat saavat myös ilmaisen metsäarvionnin, jos ei ole halua maksaa tuota summaa.

    Berza

    Kysymyksessä näyttää olevan traktorimönkijä.
    On vaan diesel ja hydrauliikka, erona näihin yleisiin malleihin.
    Tosin onhan joillain merkeillä myös Dieseleitä, ilman hydrauliikkaa.

    Berza

    http://www.nettimoto.com/linhai/atv/1585101

    Mielenkiintoista on seurata tämän laitteen ominaisuuksia ja kestävyyttä.

    Berza

    Kovasti on kommentteja tullut tähän ketjuun, muutamaa tapausta vaille kaikki kannustavia.
    Jos tämän keskustelun avasi vaikka 5 vuotta sitten, eipä juurikaan tullut muuta kuin ivailua mönkijää kohtaan.
    Yleensä arvostelijat oli niitä, joilla ei laitteesta itsellään ollut mitään kokemusta.
    Kaiketi mönkijöiden määrän nopea kasvu metsätaloudessakin on muuttanut selvästi tätä asetelmaa ja mönkijäkin hyväksytään nykyisin valtaosin ihan järkeväksi vaihtoehdoksi metsässä työskentelyn apuna .
    .

    Berza

    Tuosta vakuutusasiasta vähän.
    Maa ja metsätalouden piirissä pyörii tuhansia ja tuhansia koneita ja laitteita, joissa nuo 20 metrin turvavälit ei ole ”käytössä”.
    Vakuutusyhtiön tehtävänä ei ole arvioda näittenkään koneitten turvallisuutta. Ei vakuutusyhtiö irtisanodu vaikkapa polttopuunsahaajan jalkaan sahaamisen korvauksista,sillä perusteella, ettei tällä ollut turvahousuja. Eikä myöskään turvaohjamattomalla traktorilla aiheutuneesta vahingosta.
    Jo itse eläminen on oma riskinsä.

    Berza

    Ketjun aloittaja kyllä kysyi mielipidettä tuohon mönkijä ja kärry yhdistelmään. Ei siihen, mkä on kannattavaa.? Toisille se saattaa olla hyvinkin järkevä ostos,siihen mihin sitä tarvitsee. Esim. omat metsälöni ovat paikoin niin hankalat, ettei suurella koneeella ole mitään asiaa sinne,eikä niitä sopivia naapurin isäntiä juurikaan ole aina tarjolla. Osittain tämänkin takia hankin oman yhdistelmäni ja sillä olen hitaasti mutta varmasti saanut puut tienvarteen. Tietysti olisi voinut perustaa suojelualueen yhtenä vaihtoehtona, mutta onko louhikkoisessa mäessä mitään suojeltavaa?

    Kannattuvuudesta vielä, jos en laske omalle työlleni hintaa, olen hyvinkin jo saanut tulona sen, mitä kalustoni maksoi. Oman työn hinta on hyvä kunto ja mieli, josta kannattaa vähän saada siipeenkin.

    Tuo 6 pyöräinen on hyvä peli, missä ei tarvitse ketteryyttä..Toisenlaiseen maastoon olisin saattanut sellaisen hankkiakkin.

    Berza

    Paljonkin kokemusta on. Neljänä vuotena Polaris 500 ja Vahva-Jussi ollut käytössä. Ihanteellisissa olosuhteissa yhdistelmällä ajaa 30 k3 päivässä. Kun maasto ja muut olosuhteet pienelle laitteelle käy hankalaksi tuotos kyllä putoaa muutamaan kiintoon.
    Vuosittainen ajomäärä ollut muutamia satoja kiintoja. Eihän se urakka vehje ole, muttei kai Haavikko sitä ollut vaillakaan. Sen verran vinkkiä, ettei 6 pyöräinen välttämättä ole paras ratkaisu, ennemminkin kärry, jossa on veto-ominaisuus.

    Berza

    Tarkistinpa asian kys. opuksesta.
    Ei sieltä löydy tuollaisia euromääriä, muusta kuin määritettäessä hankintatyön arvoa.

    Berza

    Taitaa edellinen kirjottaja sekoittaa keskenään nyt tuntivähennyksen ja hankitatyönarvon. Niiden ohjeistuksessa eurot menee noin.

    Olen tätä itse asiaa selvitellyt verottajalta. Verottaja pyrkii uusilla ohjeistuksillaan juuri puuttumaan näitten pienkoneitten omaan käytttöön ja sitä myöten vaikeuttamaan niiden kalustoon liittämistä

    Uutena asiana näihin on lisätty myös mt traktorit, (ei pelkästään mönkijä traktorit).Mutta jos näiden koneiden käytön voi osoittaa olevan ainakin pääsääntöisesti metsätalouden toimintaa ei veroittajalla pitäisi olla eväitä estää koneitten kalustoon kuulumista.

    Berza

    Hatunnosto ja kumarrus Eemelille.
    Itsekkin häärään näillä pienkoneilla joka vuosi jonkun sata kiintoa tien varteen hankalista maastoista, joihin ei paikoitellen metsäkoneet lähde yrittämäänkään.
    Ei kai meitä paljon enää ”valmisteta”, mutta sitkeesti vaan , vaikka vuodet jo painaa.

Esillä 10 vastausta, 571 - 580 (kaikkiaan 584)