Käyttäjän ChesterC kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 83)
 • ChesterC

  Oikaistaan nyt käsityksiä sen verran, että hyvin laaditun hankkeen, jota ei tarvitse säätää, käsittelyyn osallistuu 1 henkilö. Digitalisointi ja automaatio on mennyt eteenpäin Metsäkeskuksessakin. Taitaa joku mennä jo täysin automaattisestikin systeemin läpi. Päätöksessä voi olla pari nimeä, mutta nämä eivät välttämättä ole hankkeeseen koskeneet, vaikkakin ovat vastuussa päätöksistä. Laadi epämääräinen hanke paperilla, jossa kuviorajaukset ja puustot vähän niin ja näin, niin jo työllistät sen 4-5 henkilöä.

  ChesterC

  Ei se kantojen laskenta ole kuin yksi osa-alue tarkastuksesta ja lähinnä karsii pois normaalit ensiharvennukset, joille ei kemeraa pitäisi muutenkaan maksaa. Selkeissä hyväksyttävissä tapauksissa poistuma arvioidaan silmämääräisesti. Ja on tässä tänä keväänä tullut muutama tapaus, jossa hankkeen kuvioita on jätetty tekemättä, mutta lasku on kyllä metsänomistajalle lähtenyt. Joten kyllä tarkastukset osaltaan palvelevat myös metsänomistajaa. Kaikki ei ole niin mustavalkoista. Mutta kyllä, liian raskas systeemi on, ja toivottavasti siihen tulee muutos METKAN muodossa.

  ChesterC

  ”Jos siis kyseinen suo olisi paksuturpeinen ja jos vaikka haluaisi perustaa siihen turpeennostoalueen, suojelu- ja korvausasia selviäisi luvitusvaiheessa. Mitenkään muuten tuollaista kohdetta ei voi taloudellisesti hyödyntää. Korvaisiko ympäristötuki turpeen arvon menetyksen, siihen en osaa ottaa kantaa.”

  Jos perustaa turpeenottoalueen, alue ei ole enää metsätalouskäytössä, jolloin metsälaki ja 10§ rajoitukset eivät ole voimassa.

  ChesterC

  Olipa mielenkiintoinen video ja näkemys metsänhoidosta. Virkistävää nähdä eri metsänkasvatusmalleja ja tapoja. Kova sälli töihin, itse en viitsisi noin paljon vaivaa nähdä. Kyseiselle kuviolle olisin tehnyt raivauksen tiheyteen n.2500r/ha ja muutaman vuoden päästä konehakkuu ja kerännyt kemerat sitten. Tosin kemera-rahoitus loppuu ja jatkosta ei ole tietoa saako metka-rahoitusta em. korjuihin.

  ChesterC

  No ainakin saat asiakkaasi metsävaratiedot käyttöösi. Edellyttää tietysti, että metsänomistaja käy antamassa sinulle käyttöluvan. Voit myös tehdä metsänkäyttöilmoitukset ja kemeralappuset sähköisesti asiakkaallesi.

   

  ChesterC

  Itse tein vanhasta vesipumpun painesäiliöstä.- Rälläkällä sopivat puolikkaat, vähän lattarautaa vahvikkeeksi ja pulteilla puutavarakouraan. Ei sillä ojia kaiveta, mutta voittaa lapion mullan ym. kuormaamisessa.

  ChesterC

  Miten tuossakin on olevinaan ”omaa rantaa”, kun ranta-alue ”vene-ja telakka – aluetta” ja raja ei mene rantaviivaa pitkin.  Ylihintainen luonnonsuojelualue ja taimikkokohde  lähinnä.

  – Vähän niin kuin palstanaapurini, joka myi tyhjää palstaansa sanoilla, sijaitsee runsaspuustoisella alueella.

  ChesterC

  Myyjällä menee kauppahinnasta 30%-34% myyntiveroa. 20t-30t, niin voit päästä ostamaan hehtaarin palan ilman rakennusoikeutta.

  ChesterC

  Korona vaikuttaa vientiin montaa kautta. Erään sahayhtiön edustaja kertoi, että on vaikeuksia saada tyhjiä merikontteja. Ne kun makaa Kiinassa, kun tavaraa ei tule sieltä tännepäin.

  ChesterC

  Nykyinen Kemera-laki on voimassa 31.12.2020 saakka ja laki on suunniteltu korvattavaksi uudella metsätalouden kannustejärjestelmällä, Metka2020. Uusi Metka2020-laki ei kuitenkaan ennätä tulla voimaan vuoden 2021 alusta, vaan ehkä reilun vuoden myöhemmin. Kemera-lain loppumisen ja Metka2020-lain alkamisen väliin jäävälle ajalle on kaavailtu nykyisen lain voimassaolon jatkamista.

  Ennen kuin nykyisen Kemera-lain voimassaolon jatkamista koskevien säännösten sisältö ja voimaantulo varmistuvat, Metsäkeskuksessa on toimittava nykyisen lain mukaisesti, mikä vaikutta hankkeiden käsittelyyn muun muassa seuraavasti:

  • Metsäkeskus voi tehdä rahoituspäätöksiä 31.12.2020 saakka.
  • Hankkeet tulee toimittaa Metsäkeskukselle hyvissä ajoin syksyllä, jotta ne ennätetään käsitellä ennen vuoden vaihdetta. Varsinkin vaativien suometsänhoito- ja metsätiehankkeiden käsittelyyn on syytä varata riittävästi aikaa.
  • Suometsänhoito- ja metsätiehankkeiden yhteishankkeille on mahdollista laatia erillinen suunnitteluhanke. Näille voidaan myöntää toteutusaikaa enintään 30.9.2020 saakka. Samassa määräajassa on Metsäkeskukseen toimitettava hanketta koskeva toteuttamissuunnitelma ja toteuttamisen tukea koskeva hakemus. Jos toteuttamiseen ei haeta Kemera-tukea, on toteuttamissuunnitelmaan liitettävä selvitys hankkeen toteuttamisesta muulla rahoituksella.
  • Hankkeet tulee toteuttaa rahoituspäätöksessä ilmoitetussa määräajassa.
  • Metsäkeskus voi maksaa rahoituspäätöksillä myönnettyjä tukia 31.12.2023 saakka.

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 83)