Käyttäjän Gla kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 5,883)
 • Gla Gla

  Kylmä kesä ei välttämättä olisi pahitteeksi täkäläiselle luonnolle. Ainakin kirjanpainajat pysyisivät aisoissa ja ehkä se hidastaisi tulokkaishyönteistenkin leviämistä tänne.

  Gla Gla

  Jees, auton iällä ei ole väliä. Sillä on, onko auto kunnossa vai ei.

  Käytetyn ja uuden oston erona on se, että käytetyn ostaja joutuu uusimaan autonsa useammin kuin uuden ostaja. Aika helppoa matematiikkaa, jos 300 tkm kohdalla pitää luopua ja ostaako 0 vai 150 tkm ajetun.

  Gla Gla

  Minun valinnoillani ei ole mitään vaikutusta suomalaiseen autokantaan. Joku auton kuitenkin loppuun ajaa. Joko minä tai sitten joku muu.

  Siihen on vaikutusta, että lähetän rahaa ulkomaille rahaa vain sen verran, kun liikkumistarpeideni hoito edellyttää ja jätän ylimääräiset rautakilot tai ohjelmistokoodit hankkimatta. Siitä en ole pahoillani, etten maksa muutaman vuoden välein autokauppiaalle palkkaa omistajan vaihtumiseen johtavien papereiden kirjoittamisesta. Velkaakin otan ihan tarpeeksi, autoon ei enää sitä tee mieli ottaa. Fiilis on erilainen maksaa rahat takaisin itselle kuin heittää ne autokaupassa tuulen vietäväksi ilmaan.

  Eli kulutusjuhlasta en tiedä, mutta kaikki rahat minunkin tililtä johonkin katoaa. Sukan varsi tuo paikka ei ole, jonkinlaisen kassakoneen kautta ne siis täytyy kulkea. Miten se työttömyyttä edistää, siihen en vielä vastausta ole löytänyt.

  Gla Gla

  Tässä tilanteessa varmasti moni miettii, mikä oikeasti on tarpeen ja mikä oli ns. normaalitilanteessa ”tarpeen”. Esimerkiksi tarvitaanko nelivetoista 45 000 euron hintaista katumaasturia, vai hoituuko ajot sittenkin etuvetoisella 30 000 euron farmarilla. Köyhyys on tehokas tapa antaa mielikuvitukselle tilaa, kun miettii vaihtoehtoisia tapoja hoitaa asiat mahdollisimman tarkoituksen mukaisella tavalla.

  Eräskin palstalainen lakkasi naureskelemasta minun autovalinnoista, kun uhkakuvat oman palkkatyön epävarmuudesta  alkoi leijua ilmassa. Mutta yksikään kilometri ei ole jäänyt ajamatta tai asia hoitamatta auton rajallisuuden takia. Että vaikka korona taloutta vahingoittaa, monien ajattelutapaa se suuresti tervehdyttää. Näin merkittävän pääoman hoidosta kannattaa olla iloinen.

  Gla Gla

  Riippuu siitä, kuinka korkealle nuolukivi on sijoitettu. Joskus näkyy olevan niin korkealla, että vain hirvet siihen ylettyy. Mutta ainakin meillä päin polut on peurojen aiheuttamia, yksin vhp:n kanta on 20-kertainen hirviin verrattuna.

  Mutta onhan tuo sijoitusasia kaksipiippuinen juttu. Ruokintapaikoille johtaa selvät polut helposti kilometrin päästä, näin ainakin minulla. Oma lukunsa on riistapellot, joita maallikko ei edes erota tavallisista pelloista. Harvoin löytyy paikkaa, jossa ei asutusta tällä etäisyydellä lainkaan olisi.

  Millaisista pinta-aloista tai etäisyyksistä Visakallon tapauksessa puhutaan?

  Gla Gla

  ”Ei luulisi olevan vaikeaa hoitaa peuratilannetta jollakin pienellä saarella. Näyttäkää siellä porukalla ,miten temppu tehdään . Täysin saaren sisäinen asia.”

  Me emme tiedä paikallisen metsästysseuran intressejä. Tuon lisäksi vain kaatolupien myöntäjällä on mahdollisuus vaikuttaa asiaan. Tavallisilla asukkailla ei ole.

   

  Gla Gla

  Nyt en Jees kerta kaikkiaan ymmärrä mistä puhut. Sinä määrittelit kuusen istuttamisen alistumiseksi eli mihin siinä alistutaan? Se, että satakuntalainen puuhuolto saa tulevaisuudessa pienaukollisen tai vaikka 3 ha peltokuvion verran kuusen sijaan jotain muuta puulajia, ei ole itseisarvoinen tavoite, josta poikkeaminen olisi alistumista.

  Lisäksi kun taas puhut manun illallisesta, mutta kritisoit Kärkkäisen menetelmän työmäärää heinikon torjunnassa, ei homma nyt vaan osu putkeen. Eikö ole samantekevää käydä iltaisin korjaamassa aitoja samalla kun ulkoilee tai sitten vedellä lakanoita suoraksi?

  Gla Gla

  Ei täällä pelkästään hirvi (talvikanta n. 3,5/1000) olekaan ongelma, vaan tuo yhdessä peurojen ja kauriiden kanssa, joita on kesällä 150 ja talvella 100/1000 ha. Hirvien lisäksi.

  Edelleen olen 100% varma, että tämän palstan keskustelijoissa on vain muutama, joille on tällaiset olosuhteet tuttuja. Muilla ei ole harmaansinistä aavistustakaan koko asiasta ja juuri siksi viisasta osataan leikkiä.

  Sitä en käsitä, miksi kuusen istuttaminen rehevälle juurikääpävapaalle kasvupaikalle olisi alistumista ja mihin siinä ylipäätään alistutaan. Kyllä juurikääpäongelmaisia paikkoja on niin paljon, että ihan mielelläni kuustakin jonnekin laitan. Kun sitten vielä puhutaan, että turhaa puuhastelua pitää välttää, mutta kuitenkin aitojen yms. rakentelu ja ylläpito kuitupuiden suojaksi on ok, jokin tässä yhtälössä mättää ja pahasti.

  AR sitten on hyvä ja kertoo keinot koivun kasvatukseen rehevällä hirvieläinongelmaisella kasvupaikalla ilman turhaa lakanoiden vetelyyn verrattavaa puuhastelua.

   

  Gla Gla

  Juuri tuon takia puulajivalinta kohdistuu kuuseen aina silloin, kun se on mahdollista.

   

  Gla Gla

  Visakallo: ”Nyt kun kansanedustajat tekevät muutenkin etätöitä, Emma Kari voisi mennä jonkun karjalais-viljelijän avuksi hätistelemään valkoposkihanhia pois pellolta, vai onko hätistelykin Emman mielestä väärin?”

  Luonnonsuojelulaki

  39 §
  Rauhoitussäännökset

  Kiellettyä on rauhoitettuihin eläinlajeihin kuuluvien yksilöiden:

  tahallinen häiritseminen, erityisesti eläinten lisääntymisaikana, tärkeillä muuton aikaisilla levähdysalueilla tai muutoin niiden elämänkierron kannalta tärkeillä paikoilla

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 5,883)