Käyttäjän Hiluxmetsuri kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,125)
 • Hiluxmetsuri

  Mulla on sellainen tapa, että käytän niitä oranssisia pienkonebensakanistereita uudestaan. Kun kanisteri tyhjenee niin lisään sinne valmiiksi 2% seosta vastaavan öljymäärän. Sitten kun on tarve hakea lisää bensaa, niin kanisterit kyytiin ja mittarista lorottamaan 4T-pienkonebensaa kanistereihin. Tälleen ei tartte miettiä, että onko öljyä vai ei. Aina on. Tavallista bensaa en oo sen myrkyllisyyden takia käyttänyt vuosiin.

  Hiluxmetsuri

  2 aaria vaatii jo 8 metrisen kukkakepin jolla pyörähtelee balettitanssijan lailla koivikossa. Mulla on nelimetrinen ongenvapa ja sillä tulee se normi 50m2 ala.

  Taitaa olla paree aloittaa homma mittaamalla nykyinen runkoluku hieman tarkemmin. Se kyllä vaihtelee koska ei ole ukkeli ehtinyt kaikkialle sahailemaan ja harventelemaan. Pitänee elvyttää myös relaskooppi toimintakuntoon jotta saa tieteellisen tarkat lähtöarvot myös tänne arvioitavaksi.😊

  Hiluxmetsuri

  Niissä koivuissa joita olen tuolta kuviolta harvennellut on ollut ruskotäpläkärpäsen jälkiä joten laatutyviaatteet taitaa oll parempi unohtaa.

  Mitä nyt olen kommenteista ymmärtänyt on, että korkeintaan 1600, mutta ei taida 800 olla ihan huono tavoite. Paljon tulee kuitua.

  Hiluxmetsuri

  Eero heikiltä hyvä huomio.

  Tämä kuvio oli yli 3000 kun harventelu alkoi. Pitkäksi venähtänyttä riukua joukossa. Pelastusoperaatiolla sain paikoitellen hyvinkin tilannetta haltuun, mutta nyt on aika isommalle remontille. Tätä on tehty melkoisen välimatkan päästä ja pääpaino on ollut taimikoissa. Koivikko on joutunut oottelemaan.

  Hiluxmetsuri

  Erikoistyvet näemmä puhuttaa.

  Mitähän ne on?

  Ihan vaan siksi että jos sellaiseen törmää niin ei tietämättään silppua kuiduksi?

  Hiluxmetsuri

  Hyvä kysymys. Runkoluku ei ole tiedossa, mutta luulenpa, että paikoitellen ollaan jossain 2000 tienovilla.

  Hiluxmetsuri

  Se, että lakia on korjattu ei siltikään tee siitä toimivaa.

  Laissa määritellään vähäisen haitan määräksi 3000€ tai 4%. Tuo 3000€ vastaa 40€ keskihinnalla 75m3 puuta joka on täysi rekka+perävaunukuormallinen ja hiukan päälle. Onko tämä vähäinen määrä, en tiedä, mutta minusta se on aivan hitosti puuta.

  Hiluxmetsuri

  Täällä palvotaan tuota 10-pykälää kuin jotakin epäjumalaa. Ihmettelen vaan että kuinkahan nuo kohteet ovat aikanaan valikoituneet?  Miksi jonkun noro, puron tai vastaavan pitää olla erityissuojelussa? Mitä ihmeellistä siinä on että vesi virtaa? Loppuuko Suomesta vesi vai onko taustalla joku muu syy? Lähteen ymmärrän, se on kriisiaikana tärkeä vesipiste, mutta muuten saattaa olla aika tarkistaa nuo kohteet.

   

   

  Hiluxmetsuri

  Kuitupuu on sikäli hyvä tuote, että sen saa kasvatettua ja kaupaksi huonompikin kauppamies. Kuitupuun kasvatuksessa lienee ihan mahdoton epäonnistua.

  Hiluxmetsuri

  50 vuotta on pitkä työura. Viinan ja tupakan kanssa turaajilta olisi jäänyt tekemättä.  Hyviä eläkepäiviä vaan metsurille.

  Kertoi myös yrittäjämetsureista karun totuuden: Motoa vastaan ei pärjää ja taksat ovat muutenkin sellaisia että kovasti saa tehdä jotta pysyy leivän syrjässä kiinni.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 1,125)