Käyttäjän husse kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)
 • husse

  https://yle.fi/uutiset/3-10933291

  Etelä-Amerikassa palaa Amazonin sademetsä. Nyt viimeistään meidän pitää olla Suomessa viisaampia ja ottaa vakavasti ilmastotoimet ja lopettaa metsien hävitys Suomessa. Voiko enää hyvällä omallatunnolla tehdä avohakkuuta, kun tietää sen olevan tuhoisaa.

  husse

  Aloittaja pähkäili metsäyhtiöihin sijoittamista tammikuussa, kun kurssit pudonneet huipustaan 30%. Nyt elokuussa metsäyhtiöiden kurssit pudonneet vain lisää. Olisiko jo ostojen paikka?

  Pitää vain muistaa, että 60% pudonnut kurssi voi pudota vielä toiset 60%…

  husse

  Yrittäjän näkökulmasta ikäviä metsänomistajia ovat ne hintatietoiset, jotka kilpailuttaa puukaupat ja korjuun. Paras tilanne on kun pääsee yksin hieromaan kauppaa ilman että muut sorkkii väliin. Metsänomistajan kannalta tietysti paras että kilpailua on, mutta palvelun tarjoajan osalta vyötä pitää kiristellä jos meinaa tehdä halvemmalla kuin muut.

  husse

  Jos kuitupuun hinta olisi korkeampi, hakkuumäärät voisi nousta heti 100 miljoonaan mottiin.

  Ja päinvastoin tilanteessa, missä puusta maksettava hinta laskee, metsänomistajan erilaiset verot nousevat, lisäksi muu verotus ja entä jos kemeratkit lakkautetaan. Niin siinäpä haastava tilanne saada yksityisiltä metsänomistajilta ostettua yhtään enempää puuta. Jo nyt on paikoin hiukan hankalaa saada paskoilla puunhinnoilla metsänomistaja puukaupoille.

  husse

  ”Hyvät Meidän Metsämme tapahtumaan osallistujat,

  Metsä on elämän lähde ja kehto. Vuosisatojen kokemus on opettanut meille täällä, että ihmisen suhde metsään ei ole markkinasuhde eikä ensi sijassa hyötysuhde. Ihmisen suhde metsään on syvä riippuvuusssuhde. Meidän metsämme on meidän toivomme. Vuosi vuodelta, ilmastoraportti ilmastoraportilta on käynyt selvemmäksi, että metsät ja niiden hengitys ovat koko maailman elämän ehto. Siksi metsää on nyt entistä määrätietoisemmin puolustettava ahneutta ja lyhytnäköistä talousajattelua vastaan. Metsän edessä on oltava nöyrä, ihmisten edessä metsän elämää puolustettaessa luja. Meidän Metsämme -tapahtumalle ja teille osallistujille toivon sellaista viisautta, sellaista rohkeutta ja sellaista siunausta, jota tarvitsette.”

  Kari Mäkinen
  arkkipiispa emeritus

   

  Kuusamossa oltiin nöyriä ja nöyrät 170 hehtaaria aukkoa kirkon tilille.

  husse

  Katsokaapa muutteeksi kansalaisen karttapaikasta ilmakuvaa Kuusamosta, löytyy hakusanalla Ranssula. Siinä on tehty Isoniemi nimiseen paikkaan avohakkuu, ei olekaan mikään pienialainen hakkuu tuo. https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/karttapaikka/

  Kuusamon seurakunnan metsätila. Yhtenäinen 100ha aukko, lisäksi noin 70 ha muita aukkoja.

  Tyypillinen metsätilan kehitysluokkajakauma Pohjois-Suomessa, eli 90% aukkoa ja taimikoita, 10% kitumaita minne ei muutenkaan mentäisi hakkaamaan.

  Mistä ne hallituksen kaavailemat lisähakkuut otetaan, kun ei ole enää hakattavaa nykymäärilläkään?

  husse

  Sittenhän tuossa työntekijän maksuosuudessa onkin nostovaraa ja paljon, jos noin pyörittelet luvut! Ja verovähennykset lämmittää vielä mieltä.

  Hyvä on kyseenalaistaa, ovatko eläkeläiset näitä ”kaikkein heikoimmassa asemassa olevia.” Täälläkin keskustelupalstalla on oikein virkeää väkeä.

   

  husse

  Eläkeläisiltä voisikin leikata lisää ja se olisi perusteltuakin. Nykypäivän eläkeläiset ovat maksaneet eläkemaksuja vain 5%, kun nykyään palkansaajat maksaa 22,5%. Tämän hetken eläkeläiset saavat enemmän eläkettä kuin ovat maksaneet.

  Eläkeläisiltä leikkaaminen nähdään vahvasti eettisenä ongelmana, eläkeläisiä mainostetaan vasemmiston puolelta ”kaikkein heikoimpina ja vähäosaisimpina”. Eihän sellaisia kohtaan voi tehdä ikäviä asioita.

  Kuka alle 65-vuotias äänestäisi demareita, olisi omaan jalkaan ampumista äänestää demareita. Millä rahoitetaan eläkeläisille syydettävät lisärahat. Kuka nuori ostaa demareiden ajatuksen, että eläkkeiden korotukset ovat kasvuinvestointi.

  husse

  Tolopainen: On siis todella edesvastuutonta leikata maahanmuuton kustannuksista, tai oikeastaan edes puhua niistä. Sen sijaan on hyvä leikata lapsilta ja vanhuksilta

  Kulutamme Suomessa nyt jo 3,8 naapalloa, mitä tuo luku onkaan kun kasvatamme suomalaisten määrää ottamalla tänne kehitysmaalaisia, jotka lisääntyvät entisestään. Tänne tuodut nostavat hiilijalanjälkensä moninkertaisiksi, kun aloittavat elämään täällä korkean elintason ja maailman pahiten saastuttavimmassa Suomessa.

  Tässä on ikiliikkujan ainekset. Kapitalistinen maailma tarvitsee jatkuvaa taloudenkasvua, väkiluvun kasvua ja halpatyövoimaa saadaan kolmannen maailman kehitysmaista. Sitten taas talous tarvitsee lisää kasvua, ettei rattaat pysähdy. Lisää väkeä löytyy sillä Afrikka ja Aasia on jo ylikansoitettu. Vihervasemmiston oppien mukaisesti olemme pitäneet hiilinielun näennäisesti pienenä, kun olemme lopettaneet metsien hakkuut ja maidon juonnin. Muutama ilmastomarssi väliin, ”vaadimme tekoja”. Ikiliikkuja pyörii, mutta tosin tämäkään ei ole ikililiikkuja, kun homma ajaa päin seinää jo nykyisten sukupolvien aikana.

   

  husse

  Eero Paloheimo on saatu pidettyä poissa, ei oteta esiintymään mediaan, eikä pyydetä kommentteja. Juuri nyt kaiken järjen mukaan Eeron pitäisi olla asiantuntijana Ylellä, Hesarissa, MTV:llä, kun ilmastonmuutos ja hiilensidonta ovat ykkösaiheita tapetilla.

  Kun professoritason tutkija sivuutetaan, jolla olisi kompetenssia ja pitkän linjan kokemus aiheeseen, tulee väkisin mieleen salaliittoteoriat median puolueellisuudesta.

  Paloheimo ei ole mikään kylähullu hörhö näennäistutkija. Tai ehkäpä hän nykyilmapiirissä antaa vaikutelman kylähulluna ja hörhönä, mikä on surullista, jos se sivuuuttaa vakavasti otettavan asiantuntemuksen.

  Odottaisin vaikkapa Metsälehdeltä artikkelia, joka käsittelee Suomen metsätaloutta globaalissa mittakaavassa, ilmastonmuutosta ja mitä voisimme ja pitäisi tehdä. Eero Paloheimolta aiheeseen lausunnot asiantuntijana.

  Nyt jotkin Paloma Hannoset ja Emma Karit  ovat ”asiantuntijoina” näkyvästi esillä liittyen näihin aiheisiin. Oikea mielipide pätevöittää asiantuntijaksi.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)