Käyttäjän husse kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 161)
  • husse

    Kaupungin työnjohtaja tuli aamulla työpaikalle ja kertoi istuskeleville työmiehille positiiviset asiat;

    Olitte ajoissa töissä, mutta unohditte vain aloittaa työt!

    husse

    Mitä työtä täällä on mahdollisuus tehdä, kun halutaan työperäistä maahanmuuttoa?

    Juuri eväsivät thaimaalaisten marjanpoimijoiden tulon, ristiriitaista on halu saada työntekijöitä Suomeen.

    Mielikuvissa maalaillaan, että hoitajia tarvitaan pyyhkimään eläkeläisten päitä ja kaikista työntekijöistä on pulaa. No ei ole jos kukaan on rehellinen. Ulkomaalaisille ei ole täällä muuta kuin seksityötä, marjanpomintaa, halpatyötä, nollatuntisopimuksilla myyntityötä. Lähinnä noille edellä mainituille olisi mahdollisuus työllistyä.

    husse

    Nuoriin kohdistuvat leikkaukset ja verotus iskee tuplaraipalla, jota moni ei ajattele. Ja aiheuttaa hallaa myös valtiontaloudelle, kun nuorien tulevaisuudennäkymiä heikennetään

    Eläkeläiset eivät harkitse lapsien tekoa, perheen perustamista, työuran suunnittelua yms tai yleensäkään isompia hankintoja.

     

    husse

    Kainuun ”hakkuurästit” on mielenkiintoinen näkemys hakkuumahdollisuuksien puolesta debatoivilta.

    Todellisuudessa mitään purettavia rästejä ei ole. Avohakkuut eivät ole rästejä jos metsäsuunnitelman mukaisesti 80v ei tapahdu hakkuuta. Harvennuksien osalta Kainuussa ei ole metsänhoitomallien mukaisesti liian tiheitä kasvatusmetsiä, jotka ovat korjuukelpoisten yhteyksien ulottuvilla ja pinta-alaltaan sopivan kokoisia. Hehtaarin kokoisia metsiköitä, jotka ovat liiasta tiheydestä tärveltyneet löytyy kyllä, mutta niille on syynsä miksi moto ei ole mennyt kohteelle. Hyville puukaupan kohteille Kainuussa harvennus tehdään yleensä ppa 20 josta harvennetaan puolet, joten kyseessä ei ole sekään harvennusrästin purkaminen, vaan ihan taloudellinen päätös ottaa tuottoa metsästä.

     

    Tärkein pointti Paltamon sellutehtaan mahdottomuuteen on muiden metsäyhtiöiden puuntarve Kemin, Oulun ja Pietarsaaren  tehtaille. Kainuusta ei yhtään Stora Enson, UPM:n ja Metsäliiton ostamaa kalikkaa tai Tornatorin ja rahastojen mailta hakattavaa tule menemään ”Paltamon sellutehtaalle”, vaikka ne kalikat hakattaisiin tehtaan vierestä.

    Kaikki puuntarve on kriittisen tärkeää Kainuusta kuljettaa näille rannikon tehtaille.

    Näin ollen Paltamon tehtaan mahdolliset kalikat pitäisi heidän ostaa itse yksityisiltä, josta ei isoja puumääriä ole saatavilla. Tehtaan kokoluokan puutarvetta ei saada isäntien parin hehtaarin harvennuksilta, vaan tarvitaan esimerkiksi Metsähallituksen hakkuista valtavat motit puuta ja sahayhtiöiden tukkien sivuvirroista. Metsähallitus toimittaa myös puunsa rannikolle, joten ei taida onnistua.

    Ei tule onnistumaan tämä hanke ilman Venäjältä tulevaa puuvirtaa.

    husse

    Tarkoittaako Tolopainen tosissaan, että verorahoista tuensaajalle siirretyn euron uudelleen verotus on hyvä tapa pyörittää yhteiskunnan taloutta?

    Eläkeyhtiö Varma saa tuloja mm. metsäyhtiöiltä, jotka tulouttavat voitojaan osinkoina eläkeyhtiölle. Nämä osingot ovat useaan kertaan verotettuja ja lopulta päätyvät eläkemaksuihin.

    Eläkemaksujen verotuksen pitäminen talouden pyörittäjänä kuulostaa kuin demarien talousnero matias mäkysen puheilta.

    husse

    Eläkejärjestelmä perustuu jakoon, jossa aiemmat sukupolvet saavat enemmän kuin seuraavat. Oma eläkeikä on 70-vuotta ja ei sitä tiedä geenejään, onko työkykyä kuinka pitkälle. Monella hyväkuntoisellakin alkaa kognitiiviset taidot laskemaan 65-ikävuoden jälkeen tai pää lahoaa jos muuten olisi teräskunnossa. Työn pitäisi olla paljon nykyistä kevyempää jos 70-vuotiaana sitä pitäisi tehdä.

    Luultavasti tullaan näkemään vielä monta eläkeuudistusta ja yksi voisi olla, että ikäihmiset tekevät vain puolikasta työaikaa tai kognitiivinen kuormitus puolitetaan verrattuna 35-vuotiaaseen.

    Hirvittää katsella nuorisoa, joka on aiempia sukupolvia huonommassa kunnossa. Että heidänkö pitäisi maksaa minun eläkkeet, kun ovat monisairaita jo 30-vuotiaana. Ennuste heille on ennemminkin, että ovat sairauseläkkeellä yhteiskunnan nettosaajina 60-vuotiaina, kuin tekemässä töitä.

    Nykyisille eläkkeille tehtiin indeksikorotus 2 miljardia ja samaan aikaan leikattiin nuorison liikunnan tukemisesta 40 miljoonaa, joka oli  aiemmin 140 miljoona. Ja mittakaavana siis eläkkeitä korotettiin 2000 miljoonaa! Ja rikkaille eläkeläisille, jotka eivät enää tarviisi rahaa. Ja jotta saatiin tuo 2000 miljoonaa läpi, niin leikataan muualta, kuten sote-palveluista.

    Terveyskeskus suljetaan kylältä ja lääkäripalvelut lakkautetaan, mutta saipa ainakin korotuksen eläkkeeseen!

    Tässä yhteiskunnassa demokratia on siis eläkeläisten vankina. He ovat aktiivisimpia äänestäjiä ja eduskunta palvelee heitä, vaikka terve yhteiskunta sijoittaisi tuon 2000 miljoonaa nuorisoon ja terveydenhoitoon.

     

    husse

    Eläkeläisiltä pitäisi leikata.
    Eläkeläisillä on eniten varallisuutta, säästöjä ja omaisuutta, joten indeksikorotukset eläkkeisiin lisää varallisuuseroja ja epätasa-arvoa.

    Tyypillisesti eläkkeellä oleva pariskunta tarvitsee vähiten lisää rahaa verokassasta. Lapset ovat lähteneet omilleen. Talo, mökit, harrastusvälineet ja velat on maksettu. Metsää on ostettu ja peritty.

    Ennen sotia syntyneiden ikäluokat (ennen vuotta 1940) olivat niitä oikeasti pienituloisia eläkeläisiä ja heikossa asemassa olevia. Mutta vuosikymmenet vierivät, 20- ja 30-lukujen sukupolvet alkavat olla hiekkahoidon puolella.

    40-, 50- ja 60- lukujen ikäluokat ovat Suomen kultapossukerhoa. Säästöt, sijoitukset ja metsät tuottavat korkoa korolle. Varallisuus alkaa vain kasaantumaan siinä vaiheessa. Rahaa tulee enemmän kuin eläkeläiset käyttävät sitä. Lisäksi kyseiset ikäluokat ovat nuukia elämäntavoissaan ja vanhana sitä muutenkin kuluttaa vähemmän. Esimerkkinä oma äitini käy monesti vuoteen sisarensa kanssa ulkomaan matkoilla ja päivittelevät, kun saavat eläkeläisalennuksia Suomessa niin monesta asiasta. Varallisuutta ja muhkeat eläkkeet heillä. Että nuorempi polvi niitä alennuksia enemmän tarvitsisi!

    Onko tämä vain oma yleistykseni ja mututuntumaa, todistakaa että olen väärässä!

    Vallalla oleva yleistyshän on heikompiosaisista eläkeläisistä, jotka elävät köyhyydessä. Tätä retoriikka kuulee päivän politiikassa enemmän kuin omaa näkemystäni. Nyt siis vuodet ovat nytkähtäneet eteenpäin ja ei ole enää 1920-luvulla syntyneitä oikeasti köyhiä eläkeläisiä.

    Mutta mielenkiintoista, että esimerkiksi pörssiyhtiö Mandatum näkee varallisuudenhoidon megatrendinä, eikä usko demareiden puheisiin kurjistuvasta kansasta. Että juurikin ihmisille kertyy nykyään varallisuutta, kuten kuvailin uusien eläkeläisten ikäluokkien tilannetta.

    Eläkeläiset tarvitsevat terveyspalveluita, joista nyt leikataan. Eivät eläkeläiset tarvitse rahaa ja eläkkeiden indeksikorotuksia, vaan ne terveyskeskukset joka kylään!

    Tämä on sitä päätöntä demaripolitiikkaa, josta ei päästä vaan eroon vaikka nyt olisi eri päättäjät.

    husse

    Aloituksen mainitsemilla vaatimuksilla, eli pieni kohde, pientä runkoa, raivaamaton todennäköisesti. Omistajan vaatimukset hyvässä jäljessä ja laadussa. Lisäksi hiekkamailla kohde, jotka ei kestä korjuuta kuin talvella tai kuivan kesän aikaan, niin aikarajoitekin korjuulle. Mahdolliset puutteelliset varastopaikat, kääntöpaikat ja eiköhän tiekuntakin vaadi murskeita tielle puunajon takia.

    Itse en ainakaan pysty tarjoamaan tuloja tuollaisesta kohteesta. Korjuukulut voisi saada katettua puun myynnillä. Eli palvelu edellä kohde kunnostaen tekisin tuon.

    husse

    lekulta ihmeellinen avautuminen

    Systeemi muuttuu kun maanomistajat maksavat mätästyksestä oikean hinnan. Siihen kuuluu kohteelle parhaan muokkaustavan valinta, kohteen sisällä muokkaustavan muutos maalajin tai kivisyyden mukaan. Riittävä määrä laadukkaita mättäitä. Toteutus hyvällä aikataululla hakkuun jälkeen, jotta istutustyön ja muokkauksen väliin voi tarvittaessa jättää talven väliin tai jopa touko-kesäkuussa kuumalla ketjulla muokkaus-istutus yhdistelmä. Yhtiöiltä tilattavaan maanmuokkaukseen kuuluu valvontaa, mutta kun hinnat vedetty alas jotta metsänomistajat ostaisi muokkauksia, niin pitää tehdä tehokkaasti, omavalvonnalla, pistotarkastuksin, laatukriteerien alarajoilla hommat.

    Systeemi ei tosiaankaan muutu jos maanomistajat vittuilevat ja vaativat, mutta eivät maksa kuin muutaman satasen muokkauksesta.

     

     

    husse

    Oma kokemus huonosta katkonnasta on sahayhtiöltä. Vaikka täällä puhutaan, että sahat ottavat tuki tarkasti talteen, koska se on heidän intressi.

    Huonon suhdanteen aikaan kuusikon tukkiprosentti romahti, kun paljastui hakkuussa tehdyn 5,2dm ja 5,5dm tukkeja. Kainuulaisesta kuusikosta, jonka piti olla kolmen tukin kuusia, hakkuussa ei tullut tyvitukin päälle kuin apumitta ja loppu kuitua.

    Sahoille ei kannata myydä huonon syklin vaiheessa. Tilauksessa heillä on vain yleistä tavaraa ja sen mukaan pitkiä mittoja

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 161)