Käyttäjän isaskar keturi kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 260)
 • isaskar keturi

  tamperelainen – ELY ei myönnä Kemeratukia, eli ELYn harkinnanvarainen tuki ei ole Kemeraa. Luultavasti veroton tuki.

  isaskar keturi

  ELY rahat ainakin virtaa tiekunnan kautta ”Toteutuneella kustannuksella tarkoitetaan tiekunnalle osoitettua ja tiekunnan tililtä maksettua laskua.”

  Lisätietoja harkinnanvaraisesta jopa 50% tuesta

  Yksityisteiden parantamisen avustaminen – ely – ELY-keskus

  Kyllä tuolla 50% tuella kuittaa alv-tappion ja vähän hyvää päälle.

  isaskar keturi

  Mahtaa olla merkitystä laskun osoitteessa sillä, onko hankkeelle annettu tukea jotain kautta. Taitaa ELYn yksityisteiden tukien ehtona olla toimiva tiehoitokunta, jolloin laskut varmaan pitää kulkea tiekunnan kautta, jotta tuet voi saada? Arvailen heikoilla pohjatiedoilla…ehkä joku tietää tarkemmin?

  isaskar keturi

  Ei ollut ennen ahdistusta – ”perkeleellä” selvittiin ahdistuksesta ja jatkettiin eteenpäin, vaikka olisi ehkä pitänyt kääntyä.

  Nyt on kaiken maailman syyllistymisiä ja muuta nykyajan humpuukia. Ei ennen syyllistytty, ellei joku tullut syyttämään. Ja sitäkin ekana yritettiin vetää turpaan ja välttää syyllisyyttä viimeiseen asti, kunnes oli sitten pakko myöntää. Sitten syyllisyys hoidettiin reilusti anteeksi pyytämällä ja korjaamalla asia mahdollisimman hyvin parhain päin – autettiin vaikka vastineeksi.

  Tietysti joskus kävi niin, että seurauksia ei voinut välttää. Silloin ”otettiin selkään” ja jatkettiin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Näin se koirakin tekee jäätyään kiinni makupalan luvattomasta nappaamisesta – löylytyksen jälkeen heti kärkkymässä häntä ja korvat pystyssä silmät kirkkaina uutta mahdollisuutta.

  isaskar keturi

  Jollei mitään muuta tekemistä keksi kuin heinien polkeminen, niin voihan sitäkin tehdä. Tietysti saman ajan voisi käyttää pihamaalla edestakaisin kävellen ja lopputulos olisi sama.

  Ikinä en ole taimikoita heinännyt. Kaikille kuvioille on milloin sanajalan milloin horsman milloin vatukon ja milloin ohdakkeiden ja milloin vain heinän läpi puskenut kasvatuskelpoinen metsä kunnolla muokattuun istutusmaahan hyvin istutettuna.

  Vuosi sitten harvennettiin kakkosharvennuksessa komea männikkö (tukkiprosentti yli 60%), joka aloitti elämänsä sanajalkojen alla 70-luvun puolessa välissä. Hyvin muistan, kun ensimmäiset pari vuotta näkyi vain tasainen sananjalkakenttä. Sieltä ne sitten nätisti istutusriveissä puskivat läpi vesakontorjuntaan, pystykarsittavaksi ja myöhemmin harvennettavaksi.

  isaskar keturi

  Vesirokko on sairastettu penskana keskellä hellekesää – siinä sopivasti oli sävy sävyyn punaiset uikkarit ja pilkut. Vyöruusu tuli sitten jo teini-ikäisenä. Lääkärikään ei meinannut ensin tajuta, kun piti vyöruusua keski-ikäisten vaivana.

  Vanha juttu – vierivä kivi ei sammaloidu. Tosi vierintä aiheuttaa kaikenlaisia kolhuja. Kun toisen koronarokotuksen jälkeen hoitaja alkoi luettelemaan mahdollisia sivuoireita (kolotus, särkyä jne.) totesin, että minulla on jo nuo.

  Edellisen sukupolven ukot (isä ja appi) on jo yli 80 ja molemmat rymyää harvennuksella ja rankametsässä talvella.

  isaskar keturi

  Harvinaisen turhaa teoretisointi nykytilanteessa, kun suopohjastakin hehtaarihinnat 1200-3000 euroa riippuen koosta. Juuri tuossa huutokaupat.comissa päättyi 53 ha turvesuon kauppa hintaan 1256e/ha. Lähes samaan hintaan sai vajaat 10 vuotta taimikkovaltaisen metsäpalstan, jossa hyvät taimikot. Pienemmän palstan (2,9ha) hinta on jo 8000 eurossa …nousi 12 000 euroon???!!! aukkoisesta pusikosta??!!

  Markkinat (pölhöjen tarjoukset) määrittää nyt hinnan. Nyt on oikea aika vain myydä, jos puhdasta rahaa hakee. Ei edes nykyisillä lainakoroilla mitään järkeä.

  isaskar keturi

  Niin raivaussahaa saanee käyttää, mutta kyllähän ne suunnitteli jo hankintahakkaajalla välistävedon, kun moottorisahalle pitäisi olla päristelykortti. Pitänee ostaa moto, kun sitä saanee omassa metsässä ajaa ilman korttia.

  Kusetustahan koko päästökauppa on. Nopeiden voittojen tavoittelijoille (viimeiset fossiiliset taivaalle) vähän lisäaikaa annetaan ilman todellista vastinetta, kuten edellä Rane viisaasti todisti – aamen ja hallelujaa.

  isaskar keturi

  Selvyyden vuoksi todettakoon, että uskon ilmastomuutoksen olevan täällä, mutta en usko ilmastokriisiin (hätätilaan), joka olisi välittömästi poliittisin päätöksin peruttavissa. Kyllä vaan jokaisen on kannettava oma kortensa kekoon, kuten Saalas sanoo.

  isaskar keturi

  Niin, aloitukseni idea oli, että kukahan korjaa taloudellisen hyödyn päästökompensaatioista? Epäilenpä, että metsänomistajille, jonka hiilinieluilla kauppaa käydään, ei paljoakaan hommasta kostu. Kuten esimerkin annoin, kutseitti ja ivo myi kalastuslupia Vuokselle ostettuaan koskivoiman, vaikka kalastusoikeudet oli edelleen maanomistajilla. Seuraavaksi yritti kunta sosialisoida kalastusoikeudet vaihtamalla ne vapalupaan – fiksummat eivät menneet vipuun ja kalastelevat omilla vesillään omilla luvilla, miten mielii.

  Kai kaikki ymmärtää, ettei tutkijat sahaa omaa oksaansa. Kaiken maailman katastrofit ja niiden ennustaminen muka tutkimuksiin perustuen tarjoaa apurahan toisensa jälkeen.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 260)