Käyttäjän jabe kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 83)
  • jabe

    SLL: Puun energiakäytön rajalliset mahdollisuudet Suomessa on tunnustettava
    http://goo.gl/XUwEr

    jabe

    ”””Miltä tai keneltä niitä soita suojellaan? ”””

    Ihmisiltähän niitä, ojittajilta, pellontekijöiltä, turpeenottajilta jne.

    Ja ihmisille niitä myös suojellaan, niille luonnosta kiinnostuneille jotka suoluontoa arvostavat, tai edes suon lintuja muuttoreittien varsilla ihailevat.

    Siinä jeessi on oikeessa, että suojelukaan ei varmaan ole ikuista. Jos kovin valtion talous heikolle menee, niin kyllä niitä suojeluita varmaan tullaan purkamaan, tai jättämään huomiotta.
    Tai jos kovin valta vaihtuu, tsaarinvallan alle joudutaan, niin kyllä suojelustatuksetkin voivat siinä hötäkässä unohtua.

    Mutta toisaalta, nykyisille ja lähitulevaisuuden ihmisillehän niitä kai ensisijaisesti suojellaan, kuten melkein kaikessa muussakin toiminnassa.

    Ehkä niitä parempiakin joskus käytetään sähkön tuotantoon, tai sitten on keksitty paremmat keinot, ja ne nauttivat soista jotka haluavat.

    Voihan niinkin käydä ettei puullekaan enää 100 vuoden päästä löydy kovin paljoa käyttöä, paperia ei tarvita, eikä puutaloja tehdä merkittäviä määriä. Energiaksikaan ei kannata kerätä.

    Aika näyttää kuinka käy. Silti me kovasti yritämme tulevaisuuteen vaikuttaa.

    jabe

    Jos soita arvostaa, niin joulumielellä olleessaan voi vaikka lahjoittaa jokusen euron Pohjanmaan soiden vapaaehtoiseen suojeluun:

    Ensimmäinen suojelualue Pohjanmaan suokampanjassa:
    http://goo.gl/WoLTn

    Tee lahjoitus:
    http://goo.gl/LFyzV

    Tai jos sinulla on hyvä palsta suojelemattomalla luonnontilaisella/luonnontilaisen kaltaisella suolla, voit tarjota sitä ostettavaksi suojelualueeksi…

    jabe

    Yksiselitteistä vastausta siihen onko asuminen kaupungissa vai maalla ekologisempaa ei taida olla olemassakaan.
    Riippuu lähinnä henkilöiden elämäntavasta. Jos joka päivä on päästävä kaupunkiin töihin tai muihin ajanvietteisiin, niin tuskin kaukana maalla asuminen on ekologista tai muutenkaan järkevää.
    Kaupungissa pystyy varmasti elämään hyvin ekotehokkaasti jos haluaa, ja jos virkamiehet ja poliitikot vakavissaan pyrkivät tämän mahdollistamaan.
    Samoin maallakin, jos vain työpaikan löytää lähialueelta.

    Ruoan tuotantoon ei maalla asuminen taida paljoa vaikuttaa, maatalous tehostuu koko ajan ja entistä pienempi porukka tarvitaan ruoan tuotantoon, ja toisaalta yhä isompi osuus suomalaisten ruoasta tulee ulkomailta.

    Mitä tulee ympäristöongelmiin, niin kyllä suomalaiset ovat vastuullisia siinä kuin amerikkalaiset tai kiinalaisetkin, ja kaikki muutkin jotka hyväksyvät materialistisen haaskauskulttuurin. Voidaan toki sanoa että pelkästään suomalaisten tekoihin vaikuttamalla ei koko maailman tilanne paljoa parane.

    Tarvitaan siis kansainvälisiä toimia, sopimuksia ja moraalikoodin muutoksia.

    jabe

    Olisi maailma kuiteskin paljon parempi paikka jos pahimmat fanaatikot olisi Linkolan luokkaa…

    Sekin on hyvä huomata että ”askeettisesta” elämäntyylistä huolimatta mies on kuitenkin ehtinyt reissata valtavasti luonnossa pitkin suomea, sekä euroopassakin (joka vuosi peräti?). Ja hesassa sanoo käyvänsä vierailemassa.
    Ja kirjoja ehtinyt lukea ja kirjoittaa paljon. Esiintyä tilaisuuksissa jne.

    Että ei se säästäväinenkään elämäntyyli välttämättä niin tyhjää ja tylsää ole loppujen lopuksi.
    Vielä kun löytäisi semmoisen ammatin jota muijakin kestäisi niin…

    jabe

    Se on ainakin totta että Pentillä on enemmän rohkeutta kuin useimmilla maailman ihmisillä, elää noinkin hyvin periaatteidensa mukaan, vaikka olisi ollut mahdollisuus porvarin elämäänkin.

    Kovasti häntä tuomitaan näistä tappopuheista, ja onhan hän toki niitä suoraan monesti puhunutkin. Kun en ole hänen kanssaan puhunut niin en tiedä kuinka vakavasti hän viestin takana on, mutta sen verran voisin puolustella, että ei ole monikaan tappopuheet tuominnut tainnut itse tehdä kovin paljoa maailman nälänhätien lopettamiseksi, taikka tulevien raaka-ainesotien ehkäisemiseksi.
    Tekopyhyys on kovassa kurssissa.

    Ehkä Linkolakin ymmärtää sen että ei satunnaisilla eikä edes hieman isommilla joukkomurhilla maailmaa pelasteta, mutta yrittää hiukan provosoida että ihmiset ymmärtäisivät kuinka vakavista asioista puhutaan.
    Ei ole kylläkään hirveän hyvin onnistunut, kuten itsekin toteaa.

    jabe

    Vuosi vuodelta soita enemmän arvostavana olen aloittajan kanssa pääosin samoilla linjoilla, ja onneksi valtiovaltakin pikkuhiljaa alkaa taipua arvostamaan suoluontoa, ennenkuin uusi turvealueiden perustamisaalto saavuttaa kovimman huippunsa.

    Toki soista, tai laajemmin turvemaista löytyy monenlaista aluetta. Pahiten ojitetut alueet eivät enää kovin komeilta näytä, ja muutenkin rämepuustoiset suometsä alueet eivät välttämättä ole niin komeita kuin avosuot ja allikkoalueet.

    Luonnoltaan monipuoliset ja kauniit alueet toivoisin säästettäväksi, mutta varmaan löytyisi sellaisiakin soita jotka voisi ”uhrata”, vaikka lämmöksi ja sähköksihän ne menevät eikä jälkeen niin paljoa jää ihailtavaa. Mutta muuttuuhan se alue sitten metsäksi tai pelloksi, tai joskus jopa jonkinlaiseksi kosteikoksi.

    Vesiensuojeluasiat on sitten toinen juttu, toivottavasti nyt saataisiin joku virallinen taho ensin tutkimaan mikä on humuspäästöjen määrä ja mittaustapojen todenmukaisuus. Ja ainahan sieltä jotakin tulee, ja kyllä vesistöjen suojelu ihan vakavasti pitäisi ottaa, toki myös maatalouden, kaivosten, ynnä muiden taholta.

    jabe

    Tuo onnettomuuden suuruus on tietysti aika suhteellista, lähinnä siitä kai on kysymys miten vakavana kukakin itse kokee tuollaisen tapauksen.

    Jos joku on saanut median perusteella oikeasti aivan väärän kuvan vahingon laajuudesta, niin se perustunee enemmän sitten huonoon medialukutaitoon tai täysin poskettomien lukijaviestien uskomiseen.

    Tokihan on varmaan niinkin että lukuisia yhtä pahoja ja pahempiakin likaantumisia on tapahtunut, yleensä tosin pitemmän ajan kuluessa, ja monet aikanaan ihan luvallisesti. Kaiketi niistä olisi pitänyt puhua tässä samassa, eikä keskittyä liikaa Talvivaaraan.

    Toisaalta ulkomaiden vakavia onnettomuuksiakin varmaan voi vähätellä verraten niitä vielä pahempiin, eli aika suhteellista tämä lopulta on.

    Se varmaan on totta että media noin yleensäkään ei aina pysty tuottamaan kokonaistietoa asioista, vaan kiireessä laitetaan yhden tahon näkökanta tai yksi asian osa esille. Tällöin lukijoiden pitää lukea useita juttuja eri lähteistä että pääsee kärryille.

    jabe

    Näin amatöörinä tietysti voi vielä arvailla että myös metsästyksellä (isojen urosten kaataminen) ja suurpetojen lisääntymisellä (enemmän stressi, ehkä vähemmän aikaa syömiseen tms.) voisi olla osansa vasakoon pienenemiseen. En tiedä onko näihin otettu tutkimuksessa kantaa, on voitu. Ja kyllä tuo männyn istutusmäärien väheneminenkin on varmasti vaikuttanut.
    Kyllähän luonnossa ”kaikki vaikuttaa kaikkeen”. Vaikea nimetä kaikkia syitä seurauksiin, saatikka määrittää yksittäisten syiden merkitystä.

    jabe

    http://areena.yle.fi/radio/1748979
    Politiikkaradio
    Loppuuko aika ilmastonmuutoksen torjumisessa? Onko ilmastonmuutoksen pysäyttäminen mahdollista? Mitä tapahtuu jos maailman keskilämpötila nousee kaksi astetta? Entä neljä? Mitä pitäisi tehdä, jotta ilmastopoliittinen päätöksenteko toimisi globaalisti? Onko ilmastokeskustelu aina poliittista? Sakari Sirkkasen haastateltavana on kansainvälisen politiikan tutkija, pitkän YK-uran tehnyt Tapio Kanninen. Kanninen työskentelee New Yorkin kaupunginyliopistossa, hän on asunut Yhdysvalloissa vuodesta 1979.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 83)